“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Βοά ο διεθνής Τύπος για τα κοιτάσματα: "Η Ελλάδα μένει στο ευρώ λόγω πετρελαίων"

Ο ξένος τύπος βοά για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και πλέον είναι σαφές ότι δυστυχώς αυτός ο πλούτος φαίνεται ότι είναι μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες η χώρας έχει αλυσοδεθεί και οι κάτοικοί της υποφέρουν: Κάποιοι θέλουν να ελέγξουν αυτά τα κοιτάσματα, ελέγχοντας την ίδια την χώρα. «Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια υπερχρεωμένη αλλά πετρελαιοπαραγωγός χώρα αν και η τρέχουσα παραγωγή είναι αρκετά περιορισμένη: δύο χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ή 0,5 τοις εκατό των αναγκών της χώρας», γράφει η Le Monde. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφού έχει παραμεληθεί στο παρελθόν, -ακόμη και η Le Monde το αντιλήφθηκε- "η Αθήνα αποφάσισε να συνεχίσει την εξερεύνηση των δυνατοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σημεία Καιρών. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ, ΕΚΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΟΜΩΣ TΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΟΥΚ ΕΛΛΑΤΩΘΗΣΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ((πρώτα θαρθεί ένα ψευτορωμέικο, μην το πιστεύσετε θα φύγει πίσω)) ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΠΡΩΤΑ –ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ. ΗΤΑΝ ΔΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΙΟΥ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ  ΑΠΟ ΜΟΝΟ TOY  ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΩΞΟΥΝ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Σκληρό μήνυμα του Πούτιν στον Ερντογάν !!!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η «Ρώσικη αρκούδα» άρχισε να δείχνει πως δεν αστειεύεται και δίνει απάντηση στα «νταηλίκια της Άγκυρας» με τις προσγειώσεις αεροσκαφών που προέρχονταν από τη Μόσχα και την Αρμενία. «Κανένας δεν θα μας πει και να ορίσει , σε ποιους και με ποιόν τρόπο θα πουλάμε όπλα. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το Συμβούλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ. Οι αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιες χώρες από μόνες τους δεν μας δεσμεύουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας με σκληρό τρόπο στον Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει μέσω του εναέριου χώρου της Τουρκίας την μεταφορά όπλων στη Συρία. 

Νέο κόμμα με έδρα το ελβετικό καντόνι του Zug ετοιμάζει ο Αντώνης. Οι λίστες και η σιωπή

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που θέλει τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρά στη δημιουργία νέου κόμματος με έδρα  το ελβετικό καντόνι του  Zug. Για την πληρότητα του άρθρου το καντόνι του Ζug είναι διεθνώς διάσημο ως ο παράδεισος των φορολογικών παραδείσων. Έχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για εταιρείες, μικρές και μεγάλες, για φυσικά πρόσωπα και ειδικά για τις εταιρείες Holding. Για αυτή του την ιδιότητα και μόνο, το Zug έχει συγκεντρώσει πολλές πολυεθνικές από όλο τον κόσμο (Glencore, Adidas, Johnson&Johnson, Amgen, Xstrata, Boots κλπ.) και φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος για εταιρείες, για υψηλόβαθμα στελέχη και κυρίως για ορισμένους πλούσιους μετόχους, και πολιτικούς οι οποίοι έχουν μάθει να κρατούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε νομικές-επενδυτικές οντότητες σε φορολογικούς παραδείσους.

Πρωταθλήτρια στην καταπάτηση ελευθεριών η Τουρκία!

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι αντικειμενικοί τούρκοι υπήκοοι (γιατί εθνοτικά οι περισσότεροι πολίτες μόνο τούρκοι δεν είναι) και μαθαίνουμε την αλήθεια που κρύβουν φυσικά τα σίριαλ, τα οποία εξιδανικεύουν την κατάσταση στην γείτονα χώρα με σκοπούς που πολλάκις έχουν αναφερθεί από αυτήν την ιστοσελίδα. Έτσι έρχεται το άρθρο του δημοσιογράφου, Gökçer Tahincioğlu, στην εφημερίδα Μιλιέτ να καταγγείλει την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία με τον αριθμό ρεκόρ, των 15.940 προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι πρωταθλήτρια στον τομέα αυτό σε όλη την Ευρώπη.

Μόσχα προς Άγκυρα για την "αεροπειρατεία": "Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας"

Σαφή προειδοποίηση επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 11 Οκτωβρίου. «Ύστερα από το συμβάν με το συριακό αεροσκάφος, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας θα οξυνθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ  Λουκασέβιτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί  πως σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς  θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Ρώσων που βρίσκονταν στο συριακό αεροσκάφος» για να συνεχίσει λέγοντας :

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καταγγέλλει την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928, έχει βραβευτεί κατ΄ επανάληψη για το πληθωρικό, εθνικό του έργο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών – ΟΙΟΜΚΩ η οποία ενώνει τα ανά τον κόσμο Σωματεία Κωνσταντινουπολιτών, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία) με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 10 Οκτωβρίου 2012 σχολιάζει καυστικά την επιλεκτική ανησυχία της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση για λεπτά εθνικά θέματα για τα οποία δεν διστάζει σε «ύποπτο χρόνο» να καταθέτει επερώτηση στην Βουλή και μάλιστα με λανθασμένα «επιχειρήματα»!

Σε λίγα 24 ώρα ξεκινάει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος ...

Όπου κι αν πέσει σφαίρα σε Συρία ή Ιράν θα είναι η αρχή του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου...
Το κουταβάκι του ΝΑΤΟ η Τουρκία είναι πανέτοιμη για εισβολή...Είχε πεί ο Νταβούτογλου ότι αν οι πρόσφυγες από τη Συρία ξεπεράσουν τους 100.000, η Τουρκία θα εισβάλλει για να δημιουργήσει ζώνη Ασφαλείας...  Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες...Μια ρουκέτα (αμερικάνικου τύπου υποτίθεται, ότι προήλθε από χώρα που προμηθεύεται ρώσικα όπλα) και ο θάνατος λίγων αμάχων ήταν απαραίτητα για να λάβει η Κυβέρνηση της Τουρκίας το πράσινο φως από τη Βουλή για επίθεση σε εχθρική χώρα.. Έτσι άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία... 

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

"᾿Ασπάζεται ὑμᾶς Λουκᾶς ὁ ἰατρός ὁ ἀγαπητός", γράφει στήν πρός Κολασσαεῖς (δ΄14) ἐπιστολή του ὁ ᾿Απόστολος Παῦλος, γιά τόν ῾Αγιο ᾿Απόστολο καί Εὐαγγελιστή Λουκᾶ, τοῦ ὁποίου, ἡ ᾿Εκκλησία μας ἑορτάζει τή μνήμη στίς 18 ᾿Οκτωβρίου.῾Ο ᾿Απόστολος Λουκᾶς, πού δέν εἶναι ἀπό τούς "αὐτόπτας" τοῦ Λόγου, ῞Ελληνας στήν καταγωγή καί τήν ἀνατροφή, ἔγινε συνέκδημος καί συνοδός τοῦ ᾿Αποστόλου Παύλου καί μᾶς ἄφησε δύο βιβλία στήν Καινή Διαθήκη, τό φερώνυμο Εὐαγγέλιο καί τίς Πράξεις τῶν ᾿Αποστόλων.῾Ο ῞Αγιος Λουκᾶς, ὀνομάζεται καί Εὐαγγελιστής τῆς Παναγίας, γιατί περισσότερο ἀπό τούς ἄλλους Εὐαγγελιστές, περιγράφει λεπτομέρειες καί παρέχει πολύτιμες πληροφορίες γιά τήν ῾Υπεραγία Θεοτόκο, στήν ἀρχή τοῦ Εὐαγγελίου του. Τόν Εὐαγγελισμό τῆς Θεοτόκου, τήν ἐπίσκεψη Της στήν ᾿Ελισάβετ, μητέρα τοῦ τιμίου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ ᾿Ιωάννου, τόν ῞Υμνο τῆς Παναγίας "Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τόν Κύριον... ἰδού γάρ ἀπό τοῦ νῦν μακαριοῦσι με πᾶσαι αἱ γενεαί...", καί ἄλλα περιστατικά ἀπό τήν παιδική ἠλικία τοῦ ᾿Ιησοῦ καί τῆς Μητέρας Του, τά γνωρίζουμε μόνο ἀπό τό Εὐαγγέλιο τοῦ Λουκᾶ.

Handelsblatt: Μια νέα Νορβηγία στη Μεσόγειο

Για ανεκμετάλλευτες ποσότητες πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα
«Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο» βλέπει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" αναφερόμενη στην Ελλάδα και στον ορυκτό της πλούτο. Ο αρθρογράφος αναφερόμενος στην κρίση χρέους στη χώρα μας παραθέτει τις δυνατότητες που διαθέτει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, εκμεταλλευόμενη τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται σε Ιόνιο και Αιγαίο. «Το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Estelle: Ελληνες βουλευτές στο πλοίο για τη Γάζα

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ενημέρωση που είχαν για την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε φινλανδικό πλοίο που απέπλευσε με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τον ισραηλινό αποκλεισμό. Αρχικά, τα πλοία που ξεκίνησαν για τη Γάζα ήταν δύο: ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό, το «Estelle». Στην στάση ωστόσο που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο, δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση, μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο «Μαβί Μαρμαρά».