“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ο φράχτης στα Σκόπια ένα βήμα για την Ελληνοτουρκική σύρραξη

“Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ από FT! Συγκλονίζει το Πανελλήνιο....”
Μας δίνουν τώρα οι ξένοι  τις αποκαλύψεις όταν αυτές συνιστούν ένα κομμάτι της  μεγάλης γεωπολιτικής  απόφασης που  λήφθηκε πριν χρόνια στο ανώτερο  πλανητικό  επίπεδο  λήψης αποφάσεων και αφορά την ευρύτερη περιοχή μας.

Σιγά της αποκάλυψη… όταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο αν είχες μάτια έβλεπες.
"Έσκασε" μία συνταρακτική είδηση για τη χώρα μας! Στην προσπάθεια τους να βρουν ένα σχέδιο προκειμένου να σταματήσει η ροή των προσφύγων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν την περίπτωση δημιουργίας τείχους στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, το οποίο θα εμποδίζει την διέλευση ανθρώπων, εγκλωβίζοντας τους δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα.

Οργισμένοι οι Τούρκοι με τους Κούρδους στην πρωτεύουσα της …Δανίας

Μπροστά από το Κοινοβούλιο της Δανίας – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- όπου κυματίζει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, έχουν αναρτήσει  κουρδικές σημαίες καθώς και σημαίες του κουρδικών ένοπλων ομάδων της Συρίας YPG, όπως και αφίσες του φυλακισμένου ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε την Σμύρνη σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal, όταν αποκαλύφτηκε ότι ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους των προσφύγων και από τους μεγαλύτερους προωθητές τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο.

Ο θρύλος για τα Δισκοπότηρα της Αγιά Σοφιάς

Την ώρα που ακουγόταν έξω από την Αγία Σοφία φωνές «οι Τούρκοι! –οι Τούρκοι!», ο πρωτόπαππας βγαίνει από την στοά της εξομολογήσεως.
Αποβραδίς κοινώνησε τον Αυτοκράτορα κι ως το πρωι εξομολογούσε. ΄Όπως βγήκε ψηλός , ηλιοκαμένος μ΄άσπρα γένια και φρύδια παχιά, νόμιζες πως ένας άγιος ξεκόλλησε από τον τοίχο.

…στην καλύβα του Παϊσίου του Μεγάλου

Παϊσίου Οσίου (19 Ιουνίου)
Μια μέρα πέρασαν από την καλύβα του Οσίου και Μεγάλου Παϊσίου, τρεις άνδρες κουρέληδες. Φαινόταν αξιοθρήνητοι και καταφρονεμένοι. Περάστε τους είπε. Ελάτε να μοιραστούμε τα λίγα παξιμάδια και βρεγμένα κουκιά που έχω. Ελάτε να πλύνω τα πόδια σας με δροσερό νερό, για να ξεκουραστούν λίγο. Ο Όσιος και μεγάλος αυτός πατέρας της Εκκλησίας έφερε αμέσως νερό και άρχισε να πλένει τα πόδια των επισκεπτών του, λέγοντας συγχρόνως λόγια πνευματικής οικοδομής προς αυτούς. Ξαφνικά όμως τά’χασε. Ο τρίτος άνθρωπος του οποίου εκείνη την στιγμή έπλενε τα πόδια, έσκυψε τον αγκάλιασε στοργικά και τον φίλησε! Με φανερή την απορία, σήκωσε το κεφάλι του ο όσιος και είδε! Τί είδε; Είδε τον Σωτήρα, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό σ’΄ολη Του τη Δόξα, σ’όλη Του τη θεϊκή μεγαλοπρέπεια.