“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο !!!

Συμπληρώθηκαν σήμερα 38 χρόνια
Συμπληρώθηκαν σήμερα 38 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή σχεδόν του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.  Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι μνήμες παραμένουν νωπές και η Κύπρος θυμάται και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας. Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Συριακή κρίση: H Δύση εκβιάζει τη Ρωσία !!!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι Δυτικές χώρες εκβιάζουν τη Ρωσία, ζητώντας της να εγκρίνει ψήφισμα για τη Συρία.
«Προς μεγάλη λύπη μας, παρατηρούνται φαινόμενα εκβιασμού. Μας λένε ότι αν δεν εγκρίνουμε ψήφισμα που προτείνουν στον ΟΗΕ, αυτοί θα αρνηθούν να ανανεώσουν την εντολή παρουσίας των παρατηρητών στη Συρία», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Όπως ανέφερε, πάντως, η Μόσχα θεωρεί μια τέτοια προσέγγιση ως  «απολύτως αντιπαραγωγική και επικίνδυνη, εφόσον η χρησιμοποίηση των παρατηρητών ως διαπραγματευτικό χαρτί είναι απαράδεκτη». Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η αποστολή του ΟΗΕ είναι αυτή που θα πρέπει πρώτη από όλους να ασχοληθεί με τη διερεύνηση γεγονότων όπως η σφαγή στην Τρμσέχ. Συνοψίζοντας, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι η Ρωσία θα επιμείνει σταθερά στην παράταση της παρουσίας των παρατηρητών στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτή τη στιγμή η διένεξη στη Συρία λαμβάνει διαθρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς στην ένοπλη σύγκρουση εμφανίστηκε μια τρίτη δύναμη, η Αλ Κάιντα. Η έκβαση των γεγονότων στη Συρία, θεωρεί ο Λαβρόφ, θα επηρεάσει σημαντικά τη διαμόρφωση του μοντέλου της μελλοντικής διευθέτησης των εσωτερικών συγκρούσεων.

Bussines Κλίντον στην Ελλάδα - Ο Μπιλ έρχεται και μυρίζει ... πετρέλαιο!!!

Ο Μπιλ Κλίντον εκ των μετόχων της Νοble Energy έρχεται στην Ελλάδα σε μία επίσκεψη που μπορεί να σημαίνει πολλά σε ότι αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η έλευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα μας, πλαισιώνεται από την πρόσκληση που του έγινε από την διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί της διασποράς.

Παλούκια – Πέραμα και ξαφνικά… Sa’ar!!!

Ασφαλείς πληροφορίες προερχόμενες από έκπληκτο φίλο του «defence-point.gr» ο οποίος «παίζει στα δάχτυλα» τα ναυτικά θέματα, θέλουν τις ισραηλινές κορβέτες που συμμετείχαν στις ασκήσεις στη βραχονησίδα «Καράβια» να έχουν καταπλεύσει στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας! Ενώ βρισκόταν στο σημείο, την προσοχή του τράβηξε ένα πολεμικό πλοίο που δεν έμοιαζε με τα ελληνικά! Πλησιάζοντας, διέκρινε το… σουλούπι των ισραηλινών Sa’ar 5! Όπως είναι φυσικό, οι γνωστοί – και απολύτως σεβαστοί – λόγοι ασφαλείας κράτησαν τα στόματα στο Πολεμικό Ναυτικό κλειστά.