“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΠΑΥΛΟΣ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
      Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο ζούσε στη γη, αλλά αποκαλύφτηκε κατόπιν σε αυτόν και κλήθηκε να γίνει απόστολός Του, όντας αυτός πολέμιος της Εκκλησίας.
      Γεννήθηκε γύρω στο 15 μ. Χ. στην Ταρσό της Κιλικίας από Ιουδαίους γονείς. Ονομαζόταν Σαούλ, έχοντας και το ρωμαϊκό όνομα Παύλος. Οι εύποροι γονείς του έδωσαν υψηλή παιδεία. Επίσης το αξιόλογο ελληνιστικό πνευματικό κλίμα της Ταρσού επέδρασαν θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανήκε δε στην αίρεση των Φαρισαίων.

Τους φέρνει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ στα ΒΗΜΑΤΑ του στην Ελλάδα λίγο πριν την διαφαινόμενη ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ανθρωπότητας και την ανάδειξη του μεγαλείου του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού.

«Ήρθαν να μας πάρουν τα μαρμαρένια λιθάρια με τον Σταυρό επάνω  οι ορκισμένοι οχθροί αλλά έπεσαν στον μαρμαρωμένο βασιλιά και όπου φύγει- φύγει» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com
Πως γίνεται ένας πόλεμος γρήγορα και δίχως χερσαίες δυνάμεις; Φυσικά με πυρηνικά
«Ο Τραμπ συνεχίζει να μιλά για πόλεμο με το Ιράν: Αν γίνει, θα είναι γρήγορος -Χωρίς χερσαίες δυνάμεις»
Προς τα εκεί πάνε την έρημη την ανθρωπότητα ώστε να ξεχρεώσει από τις πολλές και βαρύτατες αμαρτίες της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το 1959 η ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ λέει λόγω της αμετανοησίας σας: «Να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη Kαταστροφή» Δηλ. ο Γ΄ΠΠ.  Η Γη μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ και ο Θάνατος οσμίζεται την ΓΗ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Αφιέρωμα στη σεπτή εορτή τους)

Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού 
Στις 29 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει με ξεχωριστή λαμπρότητα την ιερά μνήμη των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στις 30 Ιουνίου τιμάται η σύναξη των Δώδεκα Αγίων Αποστόλων. Βεβαίως υπάρχουν και οι προσωπικές μνήμες τους σε διάφορες ημερομηνίες του έτους, αλλά με αυτόν τον συλλογικό εορτασμό τιμάται σύμπασα η χορεία των μεγάλων αυτών ανδρών, οι οποίοι ως συνεχιστές του σωτηριώδους έργου του Κυρίου επί της γης, έστρεψαν τον ρου της ιστορίας και άλλαξαν κυριολεκτικά την μορφή του κόσμου! Εμείς οι πιστοί, ως συνειδητό εκκλησιαστικό σώμα, γνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους στην εδραίωση και επέκταση της Εκκλησίας στον κόσμο και γι’ αυτό με την ευκαιρία της σεπτής τους εορτής τους εναποθέτουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη, τις ευχαριστίες μας και τους αποδίδουμε τη δέουσα τιμή.