“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μάθε παιδί μου γράμματα ….


Την ώρα που συζητείται στην χώρα μας το ξεπούλημα της γης και του ορυκτού μας πλούτου αυτό το απόσπασμα από την ταινία ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

“….Ο ορυκτός μας πλούτος είναι η προίκα της καθυστερημένης Ελλάδας για το γάμο της με την προηγμένη Ευρώπη….”

Η ομάδα του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ στο Facebook

Νταβούτογλου: O Ερντογάν ζήτησε εξηγήσεις από τον Ομπάμα απαντώντας του στο ίδιο ύφος


Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε εξηγήσεις από τον Ερντογάν για τις φιλικές σχέσεις αλλά και την αλλαγή στάσης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στο θέμα του Ιράν. Ο ίδιος ο Νταβούτογλου ισχυρίζεται πως ο Ερντογάν απάντησε στο ίδιο ύφος στον Μπαράκ Ομπάμα ουσιαστικά ζητώντας του και ο ίδιος εξηγήσεις για την στάση που τηρούν οι ΗΠΑ στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ και δεν δίστασε να αποκαλέσει τις ΗΠΑ, δικηγόρο των Ισραηλινών. Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη την έκανε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών όταν μιλούσε στο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό NTV.
 
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ερντογάν: "Ή θα μοιράσει το αέριο ή θα υποστεί αντίποινα η Κύπρος!


Για αντίποινα εναντίον της Κύπρου,μίλησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν! Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman ο Ερντογάν είπε ότι η έρευνες για φυσικό αέριο που κάνει Κύρπος τινάζουν στον αέρα τις όποιες προσπάθειες για λύση και επανελαβε ότι το φυσικό αέριο και ότι άλλο βρεθεί πρέπει να μοιραστεί! “Διαφορετικά,αν συνεχίσουν να λειτουργούν μονομερώς θα αντιμετωπίσουν αντίποινα από τη Τουρκία”. Άλλη μία κρίση αλαζονείας του Ερντογάν, που σαφώς προσπαθεί να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που του δίνει το κρεσέντο απειλών και “ανατολίτικου τσαμπουκά”.

http://www.onalert.gr

Κυβερνητικά στελέχη ντρέπονται για την κατάντια της χώρας & ομολογούν: "Ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα"!


Το μνημόνιο προκάλεσε αισθήματα "μεγάλης ντροπής" στους υπουργούς, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσε τη χώρα στο ΔΝΤ. Πρωταγωνιστές σε ένα δραματικό παρασκήνιο δύο ετών, οι υπουργοί σταδιακά "έχασαν κάθε ίχνος ντροπής", ο Γ. Παπανδρέου έφθασε στα όρια παραίτησης και ο Ε. Βενιζέλος παγιδεύτηκε σε ένα θρίλερ χωρίς κάθαρση, αναφέρει στο βασικό του θέμα το "Βήμα της Κυριακής", σε ένα αφήγημα της κρίσης. "Ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά" εξομολογείται στέλεχος της κυβέρνησης για την ψυχολογική κατάσταση των μελών του Υπουργικού την ημέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010 (!). Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται στις ιδιωτικές τους συζητήσεις ότι το μνημόνιο, όσο και εάν προβλέπει ορισμένες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σημαίνει ταυτόχρονα την καταδίκη της οικονομίας σε παρατεταμένη ύφεση για την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές της. Αναγνωρίζουν ταυτόχρονα ότι ήταν η έσχατη επιλογή για την αποφυγή της πτώχευσης και τη διάσωση των καταθέσεων και των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είχε αποτύχει στην εφαρμογή όλων των προηγούμενων λύσεων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, "ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα" ομολογεί μιλώντας στο "Βήμα", κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. "Από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές, γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα είναι τεχνικά πτωχευμένη. Η χρεοκοπία ήταν θέμα χρόνου". Ο Γ. Παπανδρέου, μετά από συζητήσεις με Έλληνες και κυρίως με ξένους συνομιλητές, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο νομπελίστας Οικονομίας, Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος λέγεται πως καταστάλαξε στην άποψη ότι η δυναμική του δημόσιου χρέους είναι τόσο ισχυρή, ώστε δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια καταστροφική χρεοκοπία. Τότε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπραξε το αυτονόητο: τα κράτη που φθάνουν στο χείλος της χρεοκοπίας, απευθύνονται στο ΔΝΤ... 
Με τις τραγικές επιπτώσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός σήμερα και για πολύ ακόμα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Καραϊσκάκης στέλνει μήνυμα σ’ αυτούς που κάνουνε “κουμάντο”

 





Πες τους ρε φίλε Πανουργιά
έχω εις τον π….. μου βιολιά
ορέ έχω εις τον π…… μου βιολιά
έχω και τουμπερλέκια
κι όπως γουστάρω τα βαρώ
και σπάω τα ζεμπερέκια

όταν γυρίσω θα τους γαμ…..
και αν αργήσω δως τους κι αυτό
είναι τ' αρχ… μου τα δυο


Καραϊσκάκης, γεια χαρά
Γεια σου ρε Γέρο του Μοριά
γεια σου ρε Γέρο του Μοριά
και γεια 'που σ' αγαπάνε
κι αυτούς που δεν λυγίζουνε
και που δεν προσκυνάνε

Λένε για μένα τα καρακόλια
άκου τι λένε να μη γαμη...
Μίλα και συ ρε Θοδωρή
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις
όπως τα λέμε να τους τα πεις
 

Καραϊσκάκης ,Θοδωρής

Β. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: "Αυτή είναι η πραγματικότητα... Δεν κάνουμε κουμάντο εμείς..." (Ηχητικό)

ΑΚΟΥΣΤΕ: "Αποφασίζουν άλλοι για εμάς... Ας είμαστε ρεαλιστές...", δήλωσε νωρίτερα στο "Marconi Radio 96,1 F.M" και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, η Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου...

Ακούστε τις σχετικές της δηλώσεις:

e-Volos.gr: Δηλώσεις Βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βασιλικής Τσόνογλου στο "Marconi Radio 96,1 F.M." by e-volos.gr5

Μαζεύουν πολεμικά στο λιμάνι της Αμμοχώστου οι Τούρκοι