“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πόλεμος του «σκότους»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέσα από τα ερείπια της καταστροφής και την εδραίωση της «ισορροπίας του  τρόμου» του ψυχρού πολέμου, άρχισε δειλά δειλά στην αρχή και πιο ενεργά στη συνέχεια να αναδύεται η «αναγκαιότητα» της Νέας Τάξης. Το πρωταρχικό και κύριο της μέλημα, το οποίο σκόπιμα δεν προβλήθηκε από την αρχή, ήταν η τελική άλωση και κατάργηση του αυτεξούσιου της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Και αν στην θέση του Πούτιν βρεθεί Στρατηγός;

Τι θα κάνει η Δύση; Πιθανώς να χαρεί αν είναι «δικός» της.
Σίγουρα όμως θα λυπηθεί  αν συμβεί το αντίθετο. Προσεγγίζουμε το θέμα αυτό γιατί όλους μας έκανε εντύπωση το “ευσυγκίνητο μέχρι λυγμών” του Προέδρου Πούτιν λίγα 24ωρα πριν κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ρωσίας  στην πρωτεύουσα της Μογγολίας και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει…

Φτώχεια, λιτότητα, ανεργία. Λέξεις τις οποίες ακούμε καθημερινά τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά να αφανίσουν τους Έλληνες, έλεγαν ορισμένοι «αντιμνημονιακοί» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τους κορόιδευαν τότε. Σήμερα δικαιώνονται…
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης
«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια… ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο.», είχε πει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγοςστην ταινία, Το Βλέμμα του Οδυσσέα.

Η αποστομωτική απάντηση του Πρωθυπουργού σε πολίτη [video]

Είμαστε στα όρια της αυτοκτονίας είπε... πολίτης στον Σαμαρά !!! Τι του απάντησε εκείνος; Δείτε το βίντεο...

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με»

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με»
Προσπάθησε πάντα η ευχή του Ιησού Χριστού να επενδύει όλα τα έργα σου ∙ κάθε πνοή και κάθε νόημα . Ω, τότε πόσο θα ευφραίνεται η καρδιά σου! Πόσο θα χαίρεται , διότι θα ανεβαίνει ο νους στα ουράνια. Γι’ αυτό μην αμελείς να λες : «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».