“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

☦ Ευχή προς τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. (Της α’ Ώρας)

«Χριστέ, τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον, σημειωθήτω ἐφ’ ἡμᾶς τὸ φῶς τοῦ προσώπου σου, ἵνα ἐν αὐτῷ ὀψώμεθα φῶς τὸ ἀπρόσιτον, καὶ κατεύθυνον τὰ διαβήματα ἡμῶν πρὸς ἐργασίαν τῶν ἐντολῶν σου, πρεσβείαις τῆς παναχράντου σου Μητρός, καὶ πάντων σου τῶν ἁγίων. Ἀμήν.»

☦ ΜΙΜΗΤΕΣ ΘΕΟΥ

π. Δημητρίου Μπόκου

Με τρόπο άκρως παιδαγωγικό ο νομοθέτης Χριστός οδηγεί τον κόσμο του από τις εύκολες ασκήσεις στις δύσκολες. Διαβαθμίζει τον νόμο του και αποκαλύπτει το θείο του θέλημα σταδιακά, ανάλογα με τις πνευματικές προϋποθέσεις και τον βαθμό δεκτικότητας των ανθρώπων κάθε εποχής. Ο άνθρωπος είναι οικοδομή του Θεού. Ο Χριστός τη χτίζει μεθοδικά ως σοφός αρχιτέκτων. Αυτό μας θυμίζει και το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής (Β΄ Λουκά).

☦ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ!

Θ.Π.: ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ….

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Η αδικία μαζεύει οργή Θεού. Μεγάλη υπόθεση να έχη ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι! Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Μεγάλη υπόθεση να έχη ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι! Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει, μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό!

☦ Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να πονάς;

Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να πονάς;

Το να είσαι εσύ η αιτία που κάποιος άλλος υποφέρει…

Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να πεθάνεις;

Το να περάσεις μια ολόκληρη ζωή και να μην έχεις πάρει χαμπάρι τον λόγο για τον οποίο ζεις…

☦ Ο Ουρανός συνομωτεί να σωθείτε από σήμερα στην Ελλάδα.

Ο Ουρανός συνομωτεί να σωθείτε από σήμερα στην Ελλάδα.

Μπορεί και ΑΓΙΟΙ να γίνετε.

Χωρίς προσδοκίες, τι ζωή να ζήσουμε;

Σχέση με τον ΘΕΟ αρχίστε.

☦ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ : "Θάλασσα ΣΙΩΠΑ και ΦΙΜΩΣΟΝ"

Άγιε Του Θεού Νεκτάριε 

Πρέσβευε υπερ ημών

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ

Ό Άγιος Νεκτάριος όταν ήταν μικρός πήγε να προσκυνήσει στούς Αγίους Τόπους. Τό πλοίο όμως με το οποίο ταξίδευε έπεσε σέ θαλασσοταραχή καί κινδύνευε να βυθιστεί.

Έδωσε εντολή ό καπετάνιος να ετοιμαστούν οί επιβάτες, ώστε σέ λίγο νά εγκαταλείψουν τό πλοίο. Τότε πήγε ό Άγιος Νεκτάριος καί έπιασε τό τιμόνι τού καπετάνιου καί σήκωσε τό άλλο του χέρι στό Θεό καί λέει:

☦ «Κύματα – κύματα» έβγαινε η ευωδία απο την Κάρα του Οσίου Δαυίδ στο Στρατόπεδο και στη Μονάδα Ελικοπτέρων

Είκοσι τρία χρόνια πέρασαν από τότε που ο Όσιος Δαυίδ επισκέφθηκε για πρώτη φορά και ευλόγησε το 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως “Στρατόπεδο Ταγχ.Παπαιωάννου Ιωάννη”) στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έκτοτε, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γίνεται δεκτός με τιμές και αληθινή ευσέβεια και αγάπη από τους διοικούντες και υπηρετούντες σε αυτό.

Και τούτο γιατί έχουν γίνει μάρτυρες και αποδέκτες πολλών θαυμάτων του Οσίου προς αυτούς, όσο και της αγάπης και της φανερής προστασίας του. Φέτος, της θερμής υποδοχής του Οσίου στο Π.Ε.Β., προηγήθηκε επίσκεψη του Οσίου στο Στεφανοβίκειο για να λάβουν την ευλογία του και οι υπηρετούντες στη Μονάδα ελικοπτέρων του Στρατού.

☦ «Tο χάραγμα του Σταυρού» ~ Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ

*''Η εποχή μας είναι αβάσταχτη. Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να σφάλλω σε κάθε βήμα, και πράγματι σφάλλω. Ωστόσο, θα σας πω ότι μου έρχεται συχνά η σκέψη πως φτάσαμε σε «αποκαλυπτικούς καιρούς»...

Θα ‘ρθει εποχή που θα κατασκευαστούν μηχανές οι οποίες θα ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων…

☦ Η μεγάλη πλάνη των καλών ανθρώπων

Από την μία προσέχουν να μην πατήσουν και σκοτώσουν ακόμα και τα μυρμήγκια, και από την άλλη σκοτώνουν τον εαυτόν τους, μένοντας μακριά από τον Χριστό...

Αυτό είναι ο λόγος που οι ''καλοί άνθρωποι'' δεν σώζονται, αλλά κολάζονται... Σώζονται μόνο οι πραγματικά μετανοημένοι Χριστιανοί. Που έχουν οργανική και μυστηριακή σχέση (εξομολογούνται, Κοινωνούν) με τον Χριστό. Ακούς τον άλλον να λέει: - Ε, μπορεί στην Εκκλησία να μην πηγαίνω, μπορεί να μην Κοινωνώ...

☦ ''Υπάρχει μια γνώμη του Θεού...''

ΦΩΤΟ: ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Εις την Παλαιάν Διαθήκην, υπάρχει μια γνώμη του Θεού διά του Σολομώντος που λέγει το εξής: «Σοφός εστίν ο σώζων ψυχάς». Δεν λέγει σοφός έστιν ο αποταμιεύων χρυσόν, ο αγοράζων αγρούς, ο κτίζων σπίτια κτλ., αλλά ο σώζων ψυχάς. Αυτός, λέγει, είναι σοφός...

~ Δημήτριος Παναγόπουλος Ἱεροκήρυκας †

pneumatoskoinwnia