“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μας κάνουν Αλβανία του '70

Το είχα γράψει από την περασμένη Παρασκευή, ότι οι υπογραφές θα πέσουν από τους πολιτικούς αρχηγούς και το μεγάλο ΝΑΙ για το νέο Μνημόνιο θα υπάρξει.
Φυσικά δεν είμαι προφήτης. Η πληροφόρησή μου από τα εσωτερικά των κομμάτων ήταν ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν ήθελε να πάρει επάνω του τη σφραγίδα του καταστροφέα της χώρας και της περιθωριοποίησης της για τις επόμενες γενιές. Το ταξίδι λοιπόν εντός του ευρώ συνεχίζεται. Αλλά συνεχίζεται και το σπιράλ του θανάτου της ελληνικής οικονομίας. Μερικοί ανυποψίαστοι διερωτώνται : Μα καλά δεν βλέπουν στην Τρόικα ότι τα μέτρα που μας επιβάλλουν κάθε τόσο όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της Ελλάδος αλλά αντίθετα το επιτείνουν; Λέτε να το βλέπει αυτό ο μπακάλης της γειτονιάς μου ο κυρ Βαγγέλης και να μην το βλέπουν τα επιτελεία στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη; Το βλέπουν και το θέλουν. Ναι ακριβώς, το θέλουν. Θέλουν να μας φτωχύνουν κι άλλο, να μας φτάσουν στον πάτο, να μας κάνουν Αλβανία του 1970 και μετά να έρθουν και να αρπάξουν μία Ελλάδα που θα έχει όλες τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες του σημερινού Μπαγκλαντές ή της Βόρειας Κορέας. Τελικά μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος θα πει αν έκαναν καλά οι τρεις που είπαν το μεγάλο ΝΑΙ στο Μνημόνιο του 2012.

Έτσι θα αναταχθεί η Ελλάδα όπως έδειξε ο Κολοκοτρώνης...

Πριν από 179 χρόνια οι νενέκοι και οι λογιστές φυλάκισαν τον Γέρο του Μωριά παρότι αυτός έλεγε ότι «οι Έλληνες ακόμα και στους Θεούς όρθιοι μιλάνε».
«Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί»

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή

Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας. Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές. ''Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και η υπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα. Πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, το τέλος της Κυριακής, όμως δεν έγινε''. Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει, αναρωτώμενος, το κλίμα από την Αθήνα. ''Έμεινε τίποτα για να περικοπεί μετά από τόσα προγράμματα αναπροσαρμογών του προϋπολογισμού και δομικών προσαρμογών. Έμεινε τίποτα στον δημόσιο τομέα ή αλλού για να περικοπεί στην Ελλάδα;

Ξένος Τύπος «Μεταξύ χρεοκοπίας και επανάστασης η Ελλάδα»

Τα περισσότερα ΜΜΕ του εξωτερικού σχολιάζοντας τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και τον σημερινό νέο γύρο συζητήσεων αναφέρονται σε μια ελληνική χρεοκοπία που πλησιάζει επικίνδυνα. Οι συζητήσεις στην Ελλάδα ξεκινούν εκ νέου για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας γράφει η βρετανική The Guardian, κάνοντας αναφορά σε πηγές από την χώρας μας, οι οποίες επισημαίνουν: «Η τρόικα δεν διαπραγματεύεται, υπαγορεύει… Αυτό που λένε βασικά είναι είτε δέχεστε τα μέτρα είτε χρεοκοπείτε». «Η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται όλο και περισσότερο σε ένα αδιέξοδο» σχολιάζει η γαλλική Le Figaro σε άρθρο της με τίτλο «Νέες συζητήσεις για να αποφευχθεί η χρεοκοπία». «Η Ελλάδα μεταξύ χρεοκοπίας και έκρηξης μιας επανάστασης» είναι ο τίτλος σε blog των New York Times που δανείζεται προφανώς την έκφραση την οποία χρησιμοποίησε χθες βράδυ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Πιο κοντά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας» γράφει η ιταλική La Repubblica, σημειώνοντας πως χωρίς συμφωνία μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, η χρεοκοπία θα είναι πλέον πολύ κοντά. Οι πολιτικοί μετρούν το κόστος ενόψει των εκλογών Την πολιτική διάσταση της κρίσης και των ατέρμονων διαπραγματεύσεων επισημαίνει στο BBC, ο αρθρογράφος Γκ. Χιούιτ. 

Financial Times: Ναυαγεί και το πρόγραμμα παραγωγής ρεύματος Helios! – Πάει...περίπατο η "ανάπτυξη"

Πρώτα θριαμβολογούσαν. Ύστερα μας είπαν ότι θα μας σώσουν με τις πρωτότυπες «πράσινες ιδέες» τους. Στη συνέχεια μας είπαν ότι με την ηλιακή ενέργεια θα σώσουμε την οικονομία μας και θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μέρος των χρεών μας κάνοντας εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά πάρκα στη Γερμανία, έστω και αν αυτό ήταν σκανδαλωδώς διατυπωμένο. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ούτε αυτό μπορεί να γίνει! Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο για πρώτη  φορά ένα ελεύθερο -τυπικά τουλάχιστον- κράτος δεχόταν να εκχωρήσει όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα Helios στους δανειστές του, να έχουν δηλαδή οι δανειστές του τον απόλυτο έλεγχο, την τιμολόγηση, την πώληση και την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!


Financial Times: Ο Βενιζέλος ενδιαφέρεται περισσότερο για τα δικά του συμφέροντα!


Σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times της Γερμανίας ασκούν αυστηρή κριτική στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στους Έλληνες πολιτικούς. Σε άρθρο της με τον τίτλο «Εγωιστές Έλληνες και Ευρωπαίοι κυνηγοί ευκαιριών», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η παρτίδα πόκερ για τους Έλληνες εξελίσσεται σε ψυχολογικό δράμα δωματίου. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενδιαφέρεται περισσότερο για τα δικά του συμφέροντα και η τρόικα έχει ακολουθήσει μια πορεία, που όπως λένε οι αναλυτές......απέτυχε”. “Ο χρόνος διάσωσης της Ελλάδας τελειώνει. Αλλά παρά τον κίνδυνο χρεοκοπίας, οι πολιτικοί δεν βιάζονται. Παίζουν πόκερ πριν τις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη”, αναφέρει το δημοσίευμα. “Η ελληνική τακτική των καθυστερήσεων ενοχλεί όλο και περισσότερο τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί απείλησαν σήμερα να κλείσουν τη “στρόφιγγα” με τα χρήματα, ενώ ζήτησαν να δημιουργηθεί ένας δεσμευμένος λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθενται τα επιτόκια του ελληνικού χρέους”, συνεχίζει ο συντάκτης. Τέλος, αναφέρεται ότι “πολλές χώρες της Ευρωζώνης είναι εξοργισμένες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θεωρούν ότι αντί να ασχοληθεί με την Τρόικα, εκείνος αγωνίζεται περισσότερο για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ”.

ΠΟΥΤΙΝ : Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

Οι αναφορές του Ρώσου ηγέτη για τον Μέγα Αλέξανδροπροκάλεσαν αλυσιδωτά ...εγκεφαλικά στα Σκόπια και τον Νικολά Γκρουέφκσι. Η αναφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν , πως η Ελλάδα είχε κάποτε τον Μέγα Αλέξανδρο που κατέκτησε όλο τον κόσμο μέχρι και την Περσία,  άδειασε με καθόλου κομψό τρόπο, τα μυθεύματα των γειτόνων για τις ρίζες του μεγάλου στρατηλάτη. Το γεγονός μάλιστα πως η ταύτιση του Μ.Αλέξανδρου με την Ελλάδα έγινε εντελώς φυσιολογικά και μάλιστα από τα χείλη ενός ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας και κυκλοφόρησε σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη.
Δείτε το video:


ΠΗΓΗ


So Skopia is 

Monkeydonia.

Very Nice!!!