“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Η χαρά της θέας της Θεοτόκου

Επισκόπου Ηλία Μηνιάτη
Αδύνατον είναι ο νους μας να φαντασθεί το υπέρλαμπρον εκείνο φως, με το οποίον αστράπτει η μακαρία Παρθένος εις τον Παράδεισον. Η σελήνη, ο ήλιος είναι σκοτεινά πράγματα, παραβαλλόμενα με εκείνο το ανεκλάλητον κάλλος, το οποίον βλέπουσιν, και δεν χορταίνουσιν οι Μακάριοι. Τι ωραίον; Τι φαεινόν; Τι θεοειδές θέαμα εις τα μάτια των Σεραφείμ;

“Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση. Μόνον από πάνω, ό,τι κάνει ο Θεός”

"Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήση ο Χριστός". Ο περισσότερος κόσμος της εποχής μας είναι μορφωμένος κοσμικά και τρέχει με την κοσμική μεγάλη ταχύτητα.  Επειδή όμως του λείπει ο φόβος του Θεού - "αρχή σοφίας φόβος Κυρίου"(1) -, λείπει το φρένο, και με ταχύτητα, χωρίς φρένο, καταλήγει σε γκρεμό. Οι άνθρωποι είναι πολύ προβληματισμένοι και οι περισσότεροι πολύ ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σιγά-σιγά κατευθύνονται προς το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.

To Πάσχα του Μεχμέτ Μπέη (ή ο κρυφός Χριστιανός)

Μία συγκλονιστική ιστορία από το Αναγνωστικό της Στ΄ Δημοτικού του 1947.
Είναι τρεις η ώρα μετά τα μεσάνυχτα και σπάνιοι οι διαβάτες στο δρόμο. Είναι οι τελευταίοι που γυρίζουν από την πρώτη Ανάσταση και πηγαίνουν βιαστικοί στα σπίτια τους. Σε λίγο τίποτε πια δεν ακούεται και νεκρική σιγή βασιλεύει σ’ όλη την τούρκικη συνοικία του Ηρακλείου.

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν στο αποκορύφωμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ πριν τρία χρόνια για να μας πουν «πονάω για εσάς παιδιά μου».

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ στον ΓΟΛΓΟΘΑ ημέρες του  ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΝΟΝΑ του 2017 με ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ έδειξε τι θα βιώσει η ανθρωπότητα. Και σήμερα που διαβάζεται  ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ του 2020  δείχνει τον  Κανόνα  της Ανθρωπότητας. Όταν μάθαμε το γεγονός αυτό και γράφαμε τα παρακάτω τίποτε δεν μπορούσαμε να ψηλαφήσουμε από αυτά τα θλιβερά και φρικτά που ζούμε σήμερα  ως ανθρωπότητα. Απλώς με  βαρύ συναισθηματικό φορτίο από εκείνα που ήδη βιώναμε προσπαθούσαμε να προσεγγίσουμε  το θαυμαστό αυτό γεγονός στον Φρικτό Γολγοθά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σημειώναμε: «Η ανθρωπότητα εισέρχεται στον «μεγάλο κανόνα» της και ο Εσταυρωμένος ανοίγει τους Οφθαλμούς Του στην ακολουθία του Μεγου Κανόνα του 2017 στον φρικτό Γολγοθά»
Τυχαίο άραγε  τώρα που βράζει πόλεμο η ΓΗ το άνοιγμα των Οφθαλμών του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ στον Μεγ. Κανόνα του 2017; «ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ»

Εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

Τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας τιμά σήμερα, 1 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
Τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας συνέγραψε ο Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο οποίος συνέγραψε διάφορα ασκητικά και υμνογραφικά κείμενα που διαποτίζονται από το πνεύμα της Ορθοδόξου θεολογίας και της ασκητικής παραδόσεως.
Η Οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.). Από τα δώδεκα χρόνια της πέρασε στην Αίγυπτο μια ζωή ασωτίας, αφού από την μικρή αυτή ηλικία διέφθειρε την παρθενία της και είχε ασυγκράτητο και αχόρταγο το πάθος της σαρκικής μείξεως.

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ
Στην επίσημη λειτουργική γλώσσα η ακολουθία αυτή ονομάζεται «Ακάθιστος Ύμνος» ή μονολεκτικά «Ακάθιστος» από την ορθία στάση, που τηρούσαν οι πιστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ψαλμωδίας της. Έτσι και με τα λόγια και με τη στάση του σώματος εκφράζεται η τιμή, η ιδιαίτερη ευλάβεια, η ευχαριστία προς εκείνη, προς την οποία απευθύνουμε τους χαιρετισμούς μας.

Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία καί η άκτιστος Θεία Χάρις

π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου
Σήμερα πέμπτη Κυριακή των Νηστειών, μνήμη της Οσίας μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας, που εκοιμήθη εν ειρήνη την πρώτην Απριλίου.
Ολόκληρη η Θεία Λειτουργία χριστιανοί μου, είναι μια δοξολογική προσφορά των πάντων, στον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, στον Θεόν Πατέρα και στο Άγιον Πνεύμα. Είναι όμως και μια συνεχής ευχαριστία για όλα τα αγαθά πού ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουμε μας παρέχει η αγάπη Του.
Ιδιαίτερα για την δυνατότητα που μας δίνει ο Θεός, μέσα από τα Πανάχραντα Μυστήρια, να ξαναγίνουμε και πάλι παιδιά του, να μπορούμε να μετέχουμε πλούσια στη Θεία Του Χάρη.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα είπε: «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μια αρρώστια, για την όποια βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και για να το κάνει αυτό κανείς, θα τον σφραγίζουν»

Η ΕΛΛΑΔΑ και η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ διαβάζει ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ τα βράδια της καραντίνας και κλαίει. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας μίλησε  για αυτά που ζούμε.
Ακριβώς όπως ειπώθηκαν από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. Με λίγες αγιοπνευματικές λέξεις μας εξηγεί γιατί γίνονται πολλά πράγματα. «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μια αρρώστια, για την όποια βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό  και  για να το κάνει αυτό   κανείς, θα τον σφραγίζουν» Από το ΛΟΓΟΙ Β΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ 
«Τὰ πράγματα προχωροῦν κανονικά. Στὴν Ἀμερικὴ τὰ σφραγισμένα σκυλιὰ ἐκπέμπουν μὲ τὸν πομπὸ καί, τάκ, τὰ βρίσκουν. Ἔτσι ξέρουν τὸ κάθε σκυλὶ ποῦ βρίσκεται.
Ὅσα σκυλιὰ δὲν ἔχουν τὴν μάρκα τους καὶ εἶναι ἀδέσποτα τὰ σκοτώνουν μὲ ἀκτίνες λέιζερ.

Ο Συσχηματισμός μετά του «αιώνος» και η απάτη αυτού, του απατεώνος! Σάββας Ηλιάδης, δάσκαλος -Κιλκίς

Εκπέσαμε! Εκπέσαμε της οδού και του προορισμού μας! Επτωχεύσαμεν σφόδρα! Συσχηματιστήκαμε μετά του παρόντος αιώνος, του απατεώνος και εισπράττουμε τα επίχειρα αυτής της εκπτώσεως.
Σύμφωνα με την διδασκαλία της Αγίας Γραφής, αλλά και της αγίας Παραδόσεως της Εκκλησίας μας, ο προορισμός του ανθρώπου είναι να γίνει, με τη χάρη του Θεού, «σύμμορφος τῆς εἰκόνος τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ». (Ρωμ. 8,29). Ή όπως ακριβώς λέει ο άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας: «Αυτό που είναι ο Μονογενής Υιός κατά φύση, αυτό να γίνει ο άνθρωπος κατά χάρη». Πώς όμως μας το δίδαξαν αυτό οι άγιοι της Εκκλησίας μας; Μας το δίδαξαν, πολιτευόμενοι κατά τις εντολές του Ευαγγελίου.