“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Για Σούνιο πήγαιναν οι Τούρκοι αλλά δεν είχαν...δραμαμίνες! Τα μποφόρ τους σταμάτησαν

Ο…”ναύαρχος-καιρός” σταμάτησε τον προκλητικό πλου της τουρκικής κορβέτας BANDIRMA,προς το Σούνιο,ο οποίος ετκιμούν αξιωματικοί του ΠΝ ,ότι ήταν ο τελικός προορισμός της! Ο…”ναύαρχος-καιρός” σταμάτησε τον προκλητικό πλου της τουρκικής κορβέτας BANDIRMA,προς το Σούνιο,ο οποίος ετκιμούν αξιωματικοί του ΠΝ ,ότι ήταν ο τελικός προορισμός της! Ο καιρός στο Αιγαίο φαίνεται όμως ότι προβλημάτισε τους Τούρκους οι οποίοι έφθασαν μέχρι Σίφνο-Αντίπαρο. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ που ασφαλώς δεν είναι λόγος για να μην συνεχίσει τον πλου του ένα πολεμικό πλοίο,αλλά φαίνεται ότι οι Τούρκοι δεν θέλησαν να πάνε κόντρα στο καιρό,αλλά μόνο στα νεύρα μας. Είναι η πρώτη πρόκληση των Τούρκων με αποστολή πολεμικού πλοίου εντός χωρικών υδάτων,αλλά απ΄ ότι φαίνεται αυτό θα είναι το νέο “παιχνίδι” της Άγκυρας. Θέμα αβλαβούς διέλευσης ,είναι αστείο να συζητάμε ότι υπάρχει. Η κορβέτα είχε ξεκινήσει από την Ανατολική Μεσόγειο όπου συμμετείχε στη UNIFIL και είχε προορισμό τη Σμύρνη.Συνεπώς δεν είχε καμία δουλειά στη Σίφνο και την Αντίπαρο. Η αβλαβής διέλευση υπάρχει για να πηγαίνεις γρήγορα στο προορισμό σου κι όχι για να κάνεις βόλτες στα χωρικά ύδατα γειτονικών κρατών.

Spiegel : "Αν η Ελλάδα ζητήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, θα μας τα πάρει όλα"

Με νέες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανήλθε ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του LSE Albrecht Ritschl, σε συνέντευξή του στο Spiegel.Ο Γερμανός οικονομολόγος επισήμανε στους συμπατριώτες του τον κίνδυνο, να αποσπάσει η Ελλάδα τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, στην περίπτωση που τις διεκδικήσει ακόμη και τώρα.
"Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς", είπε χαρακτηριστικά."Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τη λύση: πρέπει τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας.
Σύμφωνα με τον  Ritschl στάση πληρωμών κήρυξε ουσιαστικά η Γερμανία όταν αρνήθηκε να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις της με την επανένωση της Γερμανίας, όταν καγκελάριος ήταν ο Kohl, ο οποίος αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953, που έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. "Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ"."Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική,μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα", τόνισε.

Ας γίνουμε Ινδία μόνοι μας

Έκαναν ότι μπορούσαν για να μας πτωχύνουν. Τώρα κάνουν ότι μπορούν για να μας εξευτελίσουν παγκόσμια με αυτόν το Επίτροπο- γκαουλάιτερ που θέλει να μας φυτέψει η Μέρκελ. Μας έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη και μας βασανίζουν ανελέητα. Μας σπρώχνουν με λύσσα να γυρίσουμε στη δραχμή. Θέλουν να μας κάνουν Ινδία, όπου το 5% του πληθυσμού ευημερεί και το 95% πεινάει και λιμοκτονεί. Όπου για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα η Ινδία είναι μια ανερχόμενη οικονομική δύναμη αλλά ο λαός της δουλεύει για μερικές ρουπίες, κι ένα κομμάτι ψωμί. Στον καιρό της αποικιοκρατίας οι Άγγλοι φύτευαν το δικό τους κυβερνήτη στην Ινδία. Ακριβώς το ίδιο θέλουν να μας κάνουν τώρα και οι Γερμανοί «φίλοι» μας. Θέλουν να μας κάνουν Ινδία της πείνας αλλά της πλούσιας βιτρίνας. Το ίδιο δεν γίνεται με τη Βραζιλία, που επίσης έχει μπει στο κλαμπ των οικονομικών γιγάντων; Το ίδιο δεν γίνεται με την Κίνα; Το ίδιο δεν γίνεται και με τη Βόρεια Κορέα; Οι αριθμοί ευημερούν, η κρατική νομενκλατούρα ζει μέσα στη χλιδή και ο λαός πεθαίνει της πείνας. Να γίνουμε λοιπόν Ινδία και Βόρεια Κορέα και Βραζιλία, αλλά από μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Σόιμπλε και Όλι Ρεν και Λαγκάρντ για να γίνουμε κάτι μεταξύ Βουλγαρίας, Ινδίας και Μπαγκλαντές. Δεν χρειαζόμαστε καμία συνταγή της Τρόικας για να μεταλλαχθούμε σε μία χώρα πεινασμένων ανθρώπων. Ας γίνουμε λοιπόν από μόνοι μας Ινδία. Λέγοντας ένα αμετάκλητο όχι στους ληστές δήθεν σωτήρες μας. Επιστροφή στη δραχμή και Ινδία αλλά διατηρώντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και κυριαρχία; Ή παραμονή στο ευρώ και στη μέγγενη της Τρόικας, να έχουμε γίνει Ινδία και παράλληλα να έχουμε χάσει πατρίδα και αξιοπρέπεια σαν λαός.
Ο καθένας μας ας δώσει την απάντηση που πρέπει για τη Ελλάδα.

Κίσσινγκερ: «Όσο η Ελλάδα διατηρεί την αυτονομία της θα είναι εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση»

Κάνοντας ένα flash back πολλά μας έρχονται στη μνήμη μας. Για θυμηθείτε τις δηλώσεις του πρώην  υπουργού των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσινγκερ. Σας τα θυμίζουμε:
«Όσο η Ελλάδα διατηρεί την αυτονομία της, την εθνική κυριαρχία της, την δική της ορθόδοξη θρησκεία, όσο την αφήνουμε  να……καλλιεργεί την γλώσσα και να αναπτύσσει τον πανάρχαιο πολιτισμό της, όσο λαοί σαν τους Έλληνες παραμένουν ανυπότακτοι, περήφανοι, ελεύθεροι, θα αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στον δρόμο μας, στον δρόμο της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας του κεφαλαίου και του κόσμου γενικότερα ». Πόσους πολλούς υποστηρικτές θα είχε δεν το περιμέναμε…

Τώρα πληρώνουμε μέχρι και το λάδι στους Γερμανούς

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως αυτός εδώ ο τόπος έχει μάθει να «αφοπλίζει» ακόμα και τα μεγαλύτερα προτερήματα που του έχει χαρίσει η φύση. Μπορεί λοιπόν για τον Οδυσσέα Ελύτη αν αποσυνδέσει κανείς την Ελλάδα να μείνει μεταξύ άλλων μια ελιά, ωστόσο μάλλον δεν τα είχε προβλέψει όλα ο Νομπελίστας ποιητής, διότι από ούτε από λάδι πάμε καλά…Μπορεί η Νότια Ελλάδα να είναι κυριολεκτικά πνιγμένη στα ελαιόδεντρα, ωστόσο οι νεοΈλληνες έχουμε καταφέρει το συγκλονιστικό να αγοράζουμε τόνους λάδι αξίας 1,5 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία που δεν ελαιόδεντρα! Απίστευτο και όμως ελληνικό ωστόσο είναι χαρακτηριστικό δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε τον πρωτόγεννη τομέα στη χώρα.
Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος πλέον δηλώνει ο κ. Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος.
Φανταστείτε λοιπόν, τι γίνεται σε άλλους τομείς που δεν έχουμε και τόση παράδοση…

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον Ελληνισμό

Μπροστά σε μία εντυπωσιακή επιστημονική ανακάλυψη βρίσκεται εδώ και λίγο διάστημα το ευρύ κοινό, μιας και το φημισμένο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ένα σημαντικό κειμήλιο για την ανθρωπότητα. Την πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας) μαζί με τις χειρόγραφες σημειώσεις του εμπνευστή της, Ισαακ Νεύτωνα, ο οποίος δίδασκε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αυτό που πάντως ξένισε όσους διάβασαν το αφιέρωμα της παγκοσμίου κυκλοφορίας βρετανικής εφημερίδας Guardian, είναι πως τα χειρόγραφα του περίφημου επιστήμονα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, δείγμα της αξίας και της αναγνώρισης που τύγχανε ο πολιτισμός μας…Ναι αυτόν που σήμερα τσακακώνουν μερικοί υπάλληλοι του ΔΝΤ αλλά και εκείνον που δεν υποτάχθηκε μετά από 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς…


Η Μέρκελ μάς γυρνάει προ... 1821!

Εφριξαν όλοι οι Ελληνες μόλις άκουσαν ή διάβασαν τις πρώτες ειδήσεις για το γερμανικό έγγραφο αναφερόμενο στις προτάσεις του Βερολίνου για τη χώρα μας που επιδόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Ενα έγγραφο που αποκάλυψε πρώτη η βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, υποχρεώνοντας έτσι όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, να διοχετεύσουν στον Τύπο το πλήρες κείμενό του, με αποτέλεσμα να μάθουν όλο το περιεχόμενό του και οι Ελληνες από χθεσινές εφημερίδες. Πρόκειται για επαίσχυντο κείμενο πρωτοφανούς ωμότητας, το οποίο διαπνέεται από απροκάλυπτα αποικιακή -για να μην πούμε ναζιστική- νοοτροπία κατά της Ελλάδας, τέτοια που σε γραπτή μορφή υπήρχε μόνο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προ εβδομηκονταετίας και πλέον. Σε καμία περίπτωση το έγγραφο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί προερχόμενο από φιλική χώρα. Συνιστά υπαγόρευση όρων από κατακτητή προς υπόδουλο πληθυσμό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον ελληνικό λαό - ως εχθρική επίθεση από κράτος που θέλει να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας κατά το πρότυπο της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ τον Απρίλιο του 1941.

Ενεργειακός Κόμβος Ανατολικής Μεσογείου και Ευρώπης η Ελλάδα

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο στον ενεργειακό τομέα, και επεκτείνεται στο Ισραήλ. Καταλυτικές εξελίξεις είναι η επιβεβαίωση της ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, από τις έρευνες στη λεκάνη της Λεβαντίνης, μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αλλά και οι επικείμενες έρευνες στα ελληνικά οικόπεδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Στους ελληνικούς διαγωνισμούς αναμένεται σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο μεταξύ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου BEICIP, που ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της κυπριακής κυβέρνησης, αναλαμβάνει σύμβουλος και της Ελλάδας, για την προετοιμασία της πολύπλοκης διαδικασίας παραχωρήσεων έρευνας και αξιοποίησης ελληνικών υδρογονανθράκων. Οι πολλές συναντήσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, στην Αθήνα και τη Λευκωσία, σε συνδυασμό με τη γέφυρα συνεργασίας που έχουν δημιουργήσει Ελλάδα και Κύπρος με το Ισραήλ, οδηγούν στη δημιουργία ενός μεγάλου ενεργειακού έργου, ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την ενεργειακή διασύνδεση με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο, συνολικού μήκους 540 ναυτικών μιλίων, που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα μεταξύ τους και, κατ’ επέκταση, με το Πανευρωπαϊκό Ηλεκτρικό Δίκτυο. Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, επισημαίνει ότι οι συνεννοήσεις και οι συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, και ότι έχουν γίνει συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο με το Ισραήλ. Το οποίο είναι πλέον ανοιχτό σε συνεργασία και αναμένεται το επόμενο τρίμηνο να πάρει οριστικές αποφάσεις, εξετάζοντας όλες τις επιλογές του. Το Ισραήλ φαίνεται να εγκαταλείπει την εσωστρεφή στάση του. Ανακαλύπτοντας το εύρος των κοιτασμάτων που έχει στην περιοχή του, προφανώς αναζητά διέξοδο του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Επίσης, προωθεί την ηλεκτρική του διασύνδεση, μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας, με την Ευρώπη. Το θέμα της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ελλάδα, τέθηκε εκ νέου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Χάρη Σαχίνη. Κατά την παραμονή του στη Μεγαλόνησο, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ συναντήθηκε με την Κύπρια υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, καθώς και με τα μέλη της Κυπριακής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Φυσικό Αέριο. Βάση αναφοράς για τις συζητήσεις αποτελεί μια προμελέτη της ΔΕΠΑ, η οποία εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Κρήτη, και από εκεί στην Πελοπόννησο. Επίσης, εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις: κατασκευή αγωγού ή σταθμού LNG. Τεχνικά, φαίνεται ότι η λύση του αγωγού είναι απολύτως εφικτή, λαμβάνοντας υπόψη τα βάθη και άλλες τεχνικές δυσκολίες. Πρέπει να εξεταστεί η οικονομική βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος. Χρειάζεται μια οικονομοτεχνική μελέτη, που να επιβεβαιώνει ότι ένας αγωγός είναι η καλύτερη λύση.

Άλλη μια «φιλική κρουαζιέρα» τουρκικής κορβέτας

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε, ότι η τουρκική κορβέτα TCG Bandırma (F-502), προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και Κρήτης και στη συνέχεια Βορείως της Κρήτης, σε διεθνή ύδατα, εισήλθε χθες το βράδυ στις 20:15 ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ της νήσου. Μήλου και της νήσου Φολέγανδρου. Στη συνέχεια, ακολουθώντας βόρεια πορεία, κινήθηκε μεταξύ της νήσου Σίφνου και της Αντίπαρου, κινήθηκε προς τις ακτές της Αττικής, αλλά εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη 01:15 σήμερα τα ξημερώματα, ακολουθώντας δρομολόγιο ανάμεσα στην Τήνο και τη Μύκονο. Η κατεύθυνση της τουρκικής φρεγάτας είναι για τον λιμένα της Σμύρνης. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσαν το τουρκικό πλοίο, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου. Με την ενέργεια αυτή οι Τούρκοι κάνουν πράξη τα περί «ενιαίου χώρου επιχειρήσεων» του «στρατηγού» Αχμέτ Νταβούτογλου, των κατά τα άλλα «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες…