“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τρέχουν δάκρυα από Εικόνα της Παναγίας στην Tula της Ρωσίας

Στο χωριό Urusovo στην περιοχή Tula της Ρωσίας (150 χλμ. από τη Μόσχα) από τις 8 Φεβρουαρίου τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της Παναγίας σε αντίγραφο της Εικόνας του Σημείου (πρόκειται για την ίδια εικόνα την οποία εμείς ονομάζουμε Παναγία των Βλαχερνών). Το υγρό που έτρεχε διαπιστώθηκε ότι ήταν αλμυρό, που σημαίνει ότι πρόκειται για πραγματικά δάκρυα.

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

http://apantaortodoxias.blogspot.com

Άγιος Παΐσιος: «Το πρόβλημα θ' αρχίσει από την Θράκη''

Μία συγκλονιστική μαρτυρία, ένας προφητικός λόγος από τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο, που μιλά για τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις μέρες αυτές στην Θράκη.
Τα λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου στις μέρες μας έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού, ο οποίος, χρόνια πριν, είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε με την Τουρκία και πώς η χώρα μας θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα περιπέτεια.

Δεν θα μας πιάσουν οι αντίχριστοι στον ύπνο. Είναι αυτό Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ τούτες τις ώρες. « Οι τούρκοι εμποδίζουν τις ανθρώπινες ροές να επιστρέψουν στην ΠΟΛΗ και τους εγκλωβίζουν.»

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΥΣΣΩΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ  ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. Αυτό θα κρατήσει και πρέπει να δείξουμε ΠΙΣΤΗ και ΑΝΤΟΧΕΣ. 
Κρατήστε τον Έβρο, μην αγνοείτε τα νησιά μας και τις μεγαλουπόλεις. Με ψυχραιμία, με εγγρήγορση, συντεταγμένα και όχι με ακρότητες.
Πληροφορίες λένε ότι πολλοί εξαθλιωμένοι που οδηγήθηκαν από τα δόλια σχέδια  του τούρκου μη αντέχοντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες επιστρέφουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.
Κατάλαβαν το μεγάλο ψέμα του Ερντογάν.
Γυρίζουν πίσω και είναι σφόδρα αγανακτισμένοι.
Τουρκικές δυνάμεις εμποδίζουν την επιστροφή τους.

ΤΟ ΕΠΟΣ του Έβρου συνέχεια των μεγάλων στιγμών του Γένους. Οι φαντάροι μας αρνούνται να φύγουν από τις σκοπιές τους έστω και αν έχει τελειώσει η βάρδια τους.

Από πού να ξεκινήσουμε αδελφοί και που να τελειώσουμε; Αυτό το  Εθνικό γεγονός  μόλις ξεκίνησε και πάει με το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Να ξεκινήσουμε με τον βρώμικο ρόλο που θα παίξουν τα επόμενα 24ωρα οι Βόρειοι γείτονες μας, με τις ήξεις – αφίξεις «των δήθεν φίλων μας και των άλλων, όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, με τις πολιτικές ανοικτών συνόρων που διαλαλούν ακόμα κάποιοι εντός ημών; Όλες οι προθέσεις των αποφάσεων που λήφθηκαν στο ανώτερο επίπεδο πλανητικής εξουσίας συγκλίνουν ΣΤΕΝΑ – Αν. Θράκη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι ορδές που κατέκλυσαν την Αν. Θράκη και θέλουν να περάσουν στην Ελληνική Θράκη και την Μακεδονία και νοτιότερα  είναι το πρόσχημα και χρησιμοποιούνται από αντίχριστα κέντρα και όχι μόνο από την τουρκία.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι το τυράκι στην  πλανητική φάκα που στήθηκε για να τελειώσουν κάποιοι τον σουλτάνο με ευγενικό τρόπο (ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ) και φυσικά την ΟΡΘΟΔΟΞΗ χώρα μας που καίει τα σχέδια τους.

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Επιστράτευση προσευχής».

“….Ὅταν ὅμως δεῖτε συμφορὲς στὴν Ἑλλάδα, τὸ κράτος νὰ βγάζη παλαβοὺς νόμους καὶ νὰ ὑπάρχη γενικὴ ἀστάθεια, μὴ φοβηθῆτε, θὰ βοηθήση ὁ Θεός.”
-Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;
-Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴν ἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία: “Κάνετε πολλὴ προσευχή, γιὰ νὰ ἐμποδιστοῦν οἱ Τοῦρκοι, διότι τὴν Κυριακὴ 16 Ὀκτωβρίου, ἔχουν σκοπὸ νὰ μᾶς χτυπήσουν” (εἰπώθηκε τὸν Νοέμβριο τοῦ 1983. Ἡ πληροφορία δὲν ἦταν ἀνθρώπινη ἀλλὰ θεϊκή). Δόξα τῷ Θεῶ, μέχρι στιγμῆς μᾶς φύλαξε ἡ Παναγία, ἂς εὐχηθοῦμε νὰ μᾶς προστατεύσει καὶ στὴ συνέχεια.
-Γέροντα, τώρα ποῦ πέρασε ἀπὸ ἐδῶ ὁ κίνδυνος, θὰ συνεχίσουμε νὰ προσευχώμαστε γι’ αὐτὸ τὸ θέμα;

Από την ημέρα που ξεκίνησαν τα γεγονότα στα νησιά και τον Έβρο ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τρέχει πάνω–κάτω, η φανέλα του μούσκεψε όχι στον ιδρώτα, αλλά στο μύρο.

Μια ψυχούλα μοναχική ταλαιπωρημένη από την ζωή, την αξίωσε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να έχει στην κατοχή της μια φανέλα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που ο ίδιος προσωπικά της την έδωσε.
«Πάρτη της είπε να την έχεις παρηγοριά στα δύσκολα»
Πριν λίγη ώρα άλλα θέλαμε να γράψουμε λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων, αλλά μετά από αυτό που μας είπαν περιγράφουμε τα παρακάτω:
-«πριν καιρό είδα στον ύπνο μου  τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ και άλλους αγιορείτες πατέρες με σηκωμένα τα αντερί τους να τρέχουν πάνω κάτω στην Ελλάδα. Ο ιδρώτας  έσταζε από το μέτωπο τους . Ήταν  πολύ αυστηροί και θυμωμένοι. Πρώτη φορά έβλεπα τόσους πατέρες να τρέχουν.»

Ἡ Θεία Χάρη ἔρχεται σ᾿ αὐτόν πού ἀπορρίπτει κάθε κοσμική βοήθεια καί ἀνθρώπινη ἐλπίδα καί ἀφιερώνεται στό Θεό

Ἡ γνώση ἡ ὁποία προηγεῖται ἀπό τήν πίστη εἶναι γνώση φυσική. Ἡ γνώση ὅμως ἡ ὁποία ἀκολουθεῖ τήν πίστη εἶναι γνώση πνευματική!…
Ἡ φυσική γνώση (διάκριση καλοῦ καί κακοῦ) μᾶς ὁδηγεῖ στήν π ί σ τ η στό Θεό. Ἡ πίστη, στό φ ό β ο τ ο ῦ Θ ε ο ῦ . Ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ, στή μ ε τ ά ν ο ι α καί τά κ α λ ά ἔ ρ γ α. Ἀπό τά καλά ἔργα δίνεται ἡ π ν ε υ μ α τ ι κ ή γ ν ώ σ η καί ἡ αἴσθηση τῶν μυστηρίων πού γεννάει τή θ ε ω ρ ί α τ ο ῦ Θ ε ο ῦ!…
Θεωρία ἤ θέα Θεοῦ εἶναι ἡ ἀπόλαυση τοῦ Θεοῦ!… Θέλεις νά βρεῖς τήν αἰώνια ζωή; Κράτησε τά δύο αὐτά· α) τήν πίστη, καί β) τήν ταπείνωση!… Ὅταν στέκεσαι στήν προσευχή νά θεωρεῖς τόν ἑαυτό σου μυρμήγκι, σαύρα, βδέλλα καί νήπιο. Ρίξε ὅλη σου τή φροντίδα στό Θεό καί προσεύχου μέ θέρμη, μέχρις ὅτου νιώσεις χαρά μέσα σου!…