“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΚΟΝΣΙΤΑ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σάββατο βράδυ. Ένα βράδυ πουτα μικρά παιδιά που δεν έχουν την Κυριακή σχολείο κάθονται πιο αργά στο σαλόνι και κοιτάζουν τηλεόραση. Εκείνο το βρύου ήταν η μεγάλη η συγκλονιστική βραδιά του τελικού της Eurovision. Αρχίζει η ψηφοφορία και μεγάλο ρίγος διακατέχει εκατοντάδες τηλεθεατές σε όλη την γηραιά ήπειρο που όπως φαίνεται από τα πολλά γηρατειά έχει πάθει… άνοια τραγικής μορφής. Φτάνουμε στην κρίσιμη στιγμή της αναγγελίας του μεγάλου νικητή και τα μικρά παιδιά ξαφνικά βλέπουν ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα με περισσή σκηνοθεσία και με ένα ακατανόητο πρόσωπο, γυναικείο, αντρικό με μούσι και με αστραφτερό φόρεμα να χοροπηδά γιατί είναι ο μεγάλος θριαμβευτής. Είναι η Κονσίτα! 

Τι είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν για τον Άγγελο της Αγίας Σοφίας

Ο θρύλος των Αγγέλων στην Αγιά Σοφιά

“Ανωμαλίας”... βαρομετρικό στην Ευρώπη;

Φώτο από www.otherside.gr
Μπορεί να διαχειρισθεί η Ευρώπη  “ανώμαλες καταστάσεις”  και  η Ελλάδα σε τι επίπεδο διαχείρισης  κρίσης  θα βρεθεί μέσα  στα πλαίσια της ΕΕ; 
Ευρωεκλογές 2014 =  Δημοψήφισμα για την Ευρώπη; Η μεταπολεμική Ευρώπη  του Β΄ΠΠ τι  έφερε; 

Ἁπλὰ θεομπαῖχτες ἢ κάτι χειρότερο;

Ἡ ΝΔ ξεπερνᾶ κάθε ὅριο αἰσχύνης καὶ ἐμπαίζει τὸν Ἅγιο Πορφύριο!
Γράφει ἡ Νεκταρία Παρίδη
Παρακολουθοῦμε ἀπὸ χθὲς νὰ διαδραματίζεται στὸ διαδίκτυο, ἐν μέσω θερμῆς προεκλογικῆς περιόδου, μιὰ ἄνευ προηγουμένου βλασφημία κατὰ τοῦ προσφάτως ἁγιοκαταταγέντος Ἁγίου Πορφυρίου. Οἱ κομματικοὶ μηχανισμοὶ τῆς ΝΔ σὲ ἀγαστὴ συνεργασία μὲ ἐκκλησιαστικὲς ἰστοσελίδες προέβησαν στὴν δημοσίευση ἑνὸς κειμένου στὸ ὁποῖο ὁ ἀρθρογράφος του (κρυμμένος πίσω ἀπὸ ψευδώνυμο) ἰσχυρίζεται ὅτι δῆθεν ὁ Ἅγιος Πορφύριος προφήτευσε πρὶν δεκαετίες ὅτι ὁ Σαμαρὰς θὰ σώσει τὴν Ἑλλάδα! Καὶ ρωτᾶμε τὰ ἑξῆς ἁπλά:

Αντίδραση ΗΠΑ για την Αγία Σοφία

Αντέδρασαν οι ΗΠΑ – όπως είχε εκτιμήσει το OnAlert βάσει των πληροφοριών που κυκλοφορούσαν - στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλων κύκλων να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί και να προσευχηθεί ο ίδιος ο κ. Ερντογάν και άλλοι ισλαμιστές ηγέτες εκεί κατά την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Πόλης στις 29 Μαΐου.
Συγκεκριμένα η Αμερικανική Επιτροπή Θρησκευτικών Ελευθεριών (USCIRF) στη φετινή έκθεσή της βαθμολόγησε ‘'αρνητικά'’ την Τουρκία και στην έκθεση που εξέδωσε αντιτάχθηκε στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα των μουσουλμάνων (προσευχή). 

Ἡ μόδα (πασαρέλα) ὑποψηφίων (αὐτοδιοικητικὲς ἐκλογὲς- εὐρωεκλογὲς) σὲ ἐκκλησίες καὶ μοναστήρια τελειώνει!

Ἄλλες δύο ἑβδομάδες καὶ τελειώνει ἡ  μόδα (κάτι σὰν πασαρέλα) τοῦ Churching τῶν ὑποψηφίων γιὰ τὶς δημοτικὲς καὶ περιφερειακὲς ἐκλογὲς (καὶ γιὰ τὶς εὐρωεκλογὲς). 
Ἀτυχῶς, ἡ προεκλογικὴ περίοδος ἔπεσε στὰ διάστημα τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς, Μεγάλης Ἑβδομάδας καὶ τῆς Ἀναστάσιμης περιόδου καὶ ἐδῶ καὶ 2 μῆνες παρακολουθοῦμε τὴν ἀγωνία τῶν ὑποψηφίων σὲ κάθε ἐπίπεδο (ἑξαιροῦνται ὅσοι εἰλικρινῶς ἐκκλησιάζονται ὅλη τὴ χρονιά, χωρὶς διάθεση ἐπίδειξης τῆς θρησκευτικότητάς τους) νὰ ἐπισκεφτοῦν ὅσο τὸ δυνατὸν περισσότερες ἐκκλησίες καὶ μοναστήρια μέσα σὲ μιὰ μέρα καὶ νὰ “ἐπιδειχθούν” ἢ νὰ μοιράσουν προεκλογικὸ ὑλικὸ !

Στο χρέος “μαζί” αλλά στα σύνορα χώρια – Αυτοί είναι οι εταίροι μας !!!

"Αναρμόδιο" δηλώνει το Ευρωκοινοβούλιο για την οθωμανική φρενίτιδα του Ρ.Τ. Ερντογάν
Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωπαϊκός "ναός της δημοκρατίας" διά του Štefan Füle"νίπτει τας χείρας της" για την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση Ολλανδού ευρωβουλευτή (ούτε ένας Ελληνας ευρωβουλευτής δεν τόλμησε να κάνει τέτοια ερώτηση!) αναφορικά με την απίστευτη δήλωση του Ρ.Τ. Ερντογάν ότι "Για μας τους Τούρκους, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Ολα ειναι Τουρκία. 

Ο Θεός δεν είναι υπόθεση μερικών στιγμών του εικοσιτετραώρου

Αγιορείτου Μοναχού Μωυσέως
Ο Θεός δεν είναι υπόθεση μερικών στιγμών του εικοσιτετραώρου. Είναι υπόθεση ολόκληρης της ημέρας, η μνήμη του πρέπει να είναι συνεχής, η σκέψη ότι η σκέπη του μας συνοδεύει παντού και πάντοτε.
Όλη η ήμερα μας πρέπει να είναι προετοιμασία για τις κορυφαίες αυτές ιερές ώρες του εναγκαλισμού μας με τον Θεό. Και οι ώρες της προσευχής αφετηρία δυνάμεων για τις ώρες που θ’ ακολουθήσουν στον αγώνα μας προς συνάντηση των άλλων, των πειρασμών και των θλίψεων, των ευχάριστων και των δυσάρεστων.

Τίποτε δὲν εἶναι τυχαῖο…

Τίποτε δὲν είναι τυχαίο. Στενοχώρια και ασθένειες– Νὰ ξέρεις, παιδί μου, τίποτε δὲν ἔγινε εἰκῆ καὶ ὡς ἔτυχε. Ὅλα ἔχουν τὸν σκοπό τους. Καὶ τίποτα δὲν γίνεται χωρὶς νὰ ὑπάρχει αἰτία. Οὔτε μιὰ πευκοβελόνα δὲν πέφτει ἀπὸ τὸ πεῦκο ἂν δὲν θέλει ὁ Θεός. Γι’ αὐτὸ θὰ πρέπει νὰ μὴ στενοχωριέσαι γιὰ ὅ,τι σοῦ γίνεται. Ἔτσι ἁγιαζόμαστε.
Νά! Ἐσὺ στενοχωριέσαι μὲ τὰ πρόσωπα τοῦ σπιτιοῦ σου καὶ βασανίζεσαι πότε μὲ τὴ γυναίκα σου καὶ πότε μὲ τὰ παιδιά σου. Αὐτὰ εἶναι ὅμως ποὺ σὲ κάνουν καὶ ἀνεβαίνεις πνευματικὰ ψηλά… Ἂν δὲν ἦσαν αὐτοί, ἐσὺ δὲν θὰ προχωροῦσες καθόλου. Σοῦ τοὺς ἔχει δώσει ὁ Θεὸς γιὰ σένα. Μὰ θὰ μοῦ πεῖς -συνέχισε ὁ Γέροντας- εἶναι καλὸ νὰ ὑποφέρουμε ἀπὸ τοὺς ἀγαπημένους μας; Ἔ! Ἔτσι τὸ θέλει ὁ Θεός. Καὶ ἐσὺ εἶσαι εὐαίσθητος πολὺ, καὶ ἀπὸ τὴ στενοχώρια σου, σοῦ πονάει τὸ στομάχι σου καὶ ἡ κοιλιά σου ἐκεῖ χαμηλά.

"Εμπρός για μια ισλαμική Ελλάδα" από την υποψήφια των οικολόγων

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η «εκλεκτή» της Τουρκίας και των μουσουλμάνων στις προσεχείς εκλογές φαίνεται πως δεν είναι κάποιος-α τουρκογενής υποψήφιος-α της δυτικής Θράκης, αλλά η ελληνικής καταγωγής υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων, (ο Θεός να τους κάνει οικολόγους), κ Άννα Στάμου. Άλλωστε αυτή είναι αποδεδειγμένα Ελληνίδα και έτσι δεν μπορούν να της ρίξουν την ρετσινιά της τουρκικής προπαγάνδας. Η εν λόγω κύρια λοιπόν, με φόντο την παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο που οι Τούρκοι τον θεωρούν σαν οθωμανικό σύμβολο, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην μεγαλύτερη τουρκική ισλαμική εφημερίδα, την Zaman, εν όψει των ευρωεκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής 25 Μαΐου.

Admiral Levchenko: Από το Βόρειο Στόλο στη Μαύρη Θάλασσα

Το Βόσπορο με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα  πέρασε στις 9 Μαΐου το ρωσικό αντιτορπιλικό  Admiral  Levchenko το οποίο ανήκει στην κλάση Udaloy. Καθώς όλα τα αντιτορπιλικά της κλάσης έχουν ως βάση τους το Βόρειο ή το Στόλο του Ειρηνικού (το Admiral  Levchenko  ανήκει στο Βόρειο Στόλο) η παρουσία ενός τέτοιου πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Η ασώματος κεφαλή και η γυναίκα με το μούσι

Τον παλιό, καλό καιρό, οι απαραίτητες ατραξιόν για κάθε τσίρκο ή λούνα παρκ που σεβόταν τον εαυτό του ήταν ο γύρος του θανάτου, η ασώματος κεφαλή και η γυναίκα με το μούσι.
Στις μέρες μας, στο τσίρκο της Ευρώπης, τα θεάματα αλλά και οι πολιτικές, τα πρότυπα αλλά και η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια αλλά και η αισθητική βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους στο πρόσωπο ενός  π@@@@@ (συγχωρέστε με για την λέξη, αλλά προτιμώ την ελληνική εκδοχή του gay), που παριστάνει την γυναίκα, αλλά έχει μούσι και αναδείχθηκε νικητής/τρια στο gay parade της Eurovision.
Ήταν ένας αναμενόμενος θρίαμβος του κιτς επί της αισθητικής, αλλά και μια προκλητική απαξίωση του φυσιολογικού από το παρά φύσιν. Συμπλεγματικές κοινωνικές συμπεριφορές, με το πρόσχημα της ελεύθερης σεξουαλικής προτίμησης έμοιαζαν μεθυσμένες από την νίκη-εκδίκησή τους στην αρένα της Κοπεγχάγης. 

Οι ορθόδοξες ρίζες της Δύσης ως παράγοντας πανευρωπαϊκής ενότητας

Στον απόηχο των πανηγυρικών εορτασμών της επετείου των 1700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων. Συμβολή στον εορτασμό της μνήμης των αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου (11 Μαΐου).

Θ. Ι. Ρηγινιώτης
Ο άθρησκος χαρακτήρας που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απολύτως αντίθετος με τις χριστιανικές πνευματικές ρίζες της Ευρώπης.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ο προεκλογικός αγώνας στην Ελλάδα και τα “φαντάσματα”

“ω του παραδόξου θαύματος  … η πηγή της ζωής …”
“Πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος αναλαμβάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος, ζητώντας την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης…..και ζητεί από τους σημερινούς περιφερειάρχες να συνυπογράψουν επιστολή μαζί με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας… Παράλληλα, παραθέτει σχέδιο επιστολής προς τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης…”