“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

☦ Οι Καμπάνες στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ακούστηκαν ήδη και ο Μπαχτσελί λέει : «Δεν θα ακουστούν καμπάνες στην Αγιά Σοφιά» Τι διάβασε και έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Φώτο – πρωινό στον Βόσπορο την ώρα του Όρθρου.
ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ- γιατί πριν ακουστούν κανονικά οι καμπάνες, ακούστηκαν ¨δοκιμαστικά¨  πριν λίγα 24ωρα. Πριν μερικά χρόνια μέσω ενός αγαπητού φίλου, γνωστός μας  Γέροντας,  αλλά και στο Ορθόδοξο πλήρωμα της Ελλάδος και απανταχού, μας μετέφερε τα εξής:
«οι τούρκοι μπαίνουν – βγαίνουν στο χώρο του Ελληνικού Διαδικτύου και ξέρουν φαρσί τις προφητείες που γράφονται και λέγονται, αλλά και όλα τα γεγονότα που ήδη σχετίζονται με αυτές. Όμως  δεν μπορούν να τις εννοήσουν στην πραγματική τους διάσταση, γιατί τους λείπει η πνευματική διάσταση» Σήμερα ο Γέροντας επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Τι διάβασε ο Συγκυβερνήτης  της Τουρκίας Ν.Μπαχτσελί και είπε τα παρακάτω σήμερα, ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, στις 8-6- 2020:

☦ Τοῦ ἐν ἁγίοις πατρός ἡμῶν Συμεών εὐχή μυστική, δι᾿ ἧς ἐπικαλεῖται τό Πνεῦμα τό Ἅγιον ὁ αὐτό προορῶν

Ἐλθέ τό φῶς τό ἀληθινόν, ἐλθέ ἡ αἰώνιος ζωή, ἐλθέ τό ἀποκεκρυμμένον μυστήριον, ἐλθέ ὁ ἀκατονόμαστος θησαυρός, ἐλθέ τό ἀνεκφώνητον πρᾶγμα, ἐλθέ τό ἀκατανόητον πρόσωπον, ἐλθέ ἡ ἀΐδιος ἀγαλλίασις, ἐλθέ τό ἀνέσπερον φῶς, ἐλθέ πάντων τῶν μελλόντων σωθῆναι ἡ ἀληθινή προσδοκία, ἐλθέ τῶν κειμένων ἡ ἔγερσις, ἐλθέ τῶν νεκρῶν ἡ ἀνάστασις, ἐλθέ ὁ δυνατός, ὁ πάντα ἀεί ποιῶν καί μεταποιῶν καί ἀλλοιῶν μόνῳ τῷ βούλεσθαι! Ἐλθέ ὁ ἀόρατος καί ἀναφής πάντῃ ἀψηλάφητος, ἐλθέ ὁ ἀεί μένων ἀμετακίνητος καί καθ᾿ ὥραν ὅλος μετακινούμενος καί ἐρχόμενος πρός ἡμᾶς τούς ἐν τῷ ᾅδη κειμένους, ὁ ὑπεράνω πάντων τῶν οὐρανῶν, ἐλθέ τό περιπόθητον ὄνομα καί θρυλούμενον, λαληθῆναι δέ παρ᾿ ἡμῶν, ὅπερ εἷς, ἤ γνωσθῆναι, ὁποῖος ἤ ποταπός, ὅλως ἡμῖν ἀνεπίδεκτον.

Η Εορτή της Αγίας Καλλιόπης

Τη μνήμη της Αγίας Καλλιόπης τιμά σήμερα, 8 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της.
Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της. Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας.

☦ Ένας νέος πήγε σ’ έναν σοφό γέροντα και τον παρακάλεσε θερμά:

Με απασχολεί το ερώτημα: Υπάρχει Θεός; Ειπέ μου, σε παρακαλώ! Εσύ το πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός;
– Και βέβαια το πιστεύω, του απάντησε ο γέροντας.
– Και ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, το πιστεύεις κι αυτό;
– Και βέβαια, το πιστεύω.
– Και τον Θεό ποιος τον έφτιαξε;
– Εσύ, του απάντησε σοβαρά και ξερά ο γέροντας.

☦ «Πηλός εἴμεθα, ἄγνοιαν ἔχομεν»

Βλέπε παράδειγμα τον γλυκύν Ιησούν όστις εγένετο υπήκοος προς τον άναρχον Αυτού Πατέρα μέχρι θανάτου σταυρικού. Δέδωκε το σώμα εις μάστιγας, τας σιαγόνας εις ραπίσματα και το πρόσωπόν Του ουκ απεστράφη από εμπτυσμάτων.
Οράς, αδελφή μου, πόσην αγάπην έδειξε εις ημάς ο εύσπλαχνος Κύριος; Λοιπόν, ας αφήσωμεν και ημείς τα ιδικά μας θελήματα· ας αφήσωμεν και τοις πταίουσιν εις ημάς. Και τότε μετά παρρησίας θα είπωμεν· «Άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών».

☦Τρέχουν οι ΑΓΙΟΙ και δεν φτάνουν στις μέρες μας . Η παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ είναι δεδομένη στα σύνορα μας. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.

Πως επιβεβαιώθηκε αυτό που επισημάναμε στις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2020;
ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ «να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους  άλλους Πατέρες συζητάνε, τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_52.html
Στις 6 Ιουνίου του 2020 τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΝΕΑ το επιβεβαιώνουν με πολλούς μάρτυρες.  Τι γράφαμε εμείς τότε…
«Τέτοιες ώρες  συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Υπάρχει όχι μόνο αγωνία εδώ στην γη αλλά και στην άλλη πλάση, αν τελικά  τα καταφέρουμε στον μεγάλο πνευματικό πόλεμο που άνοιξε. Φυσικά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το επέτρεψε για να δώσουμε σαν ανθρωπότητα εξετάσεις. Κάποιες απλοικές ψυχούλες με παρρησία  λαμβάνουν μηνύματα από αυτό το μέτωπο και μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση προσέγγισης του πνευματικού χώρου που μας περιβάλλει. 
Φυσικά αν  κάποιοι τα θεωρούν παράδοξα και δυσκολεύονται, να τους επιστήσουμε την προσοχή, ότι όσο θα σφίγγουν τα πράγματα στην τραγική καθημερινότητα των ημερών μας, ο Ουρανός και η Άφατος Φιλανθρωπία του ΘΕΟΥ  θα ακουμπάει την γη και θα έρχονται οι ΑΓΙΟΙ να πιάνουν το χέρι των ανθρώπων.
Μας μεταφέρθηκε το παρακάτω από μια ψυχούλα που ευλαβείται τους Νεοφανείς Αγίους της κατατρεγμένης σήμερα νήσου Λέσβου , τον Άγιο Ραφαήλ τον οσιομάρτυρα , τον Άγιο Νικόλαο τον Διάκονο και την Αγία παρθενομάρτυρα  Ειρηνούλα στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρύων στην όμορφη Θερμή , πολίχνη του νησιού  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
-Είχα τελειώσει την Δ΄ Στάση των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο σπίτι μου και  είχα θυμιατίσει τις εικόνες.

-Μια από αυτές ήταν και η εικόνα των Νεοφανών ΑΓΙΩΝ της Λέσβου που έχω πολλά χρόνια στο εικονοστάσι μου.

-Κουρασμένη πήγα να ξεκουραστώ

☦Δευτέρα του αγίου Πνεύματος «Ό καρπός του Πνεύματος»

«Ό δε καρπός του Πνεύματος εστίν αγάπη…» (Γαλ. 5,22)
XΘΕΣ, αγαπητοί μου, άλλα και σήμερα ή αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής. Ή εορτή αυτή από διαπρεπείς διδασκάλους και πατέρας χαρακτηρίζεται ως ή ήμερα πού γεννήθηκε ή Εκκλησία.
Άλλ’ ενώ τα ανθρώπινα έχουν αρχή, ακμή και τέλος, ή Εκκλησία δεν έχει τέλος• μπορούμε να πούμε και γι’ αυτήν «και της βασιλείας» αυτής «ούκ έσται τέλος» (Λουκ. 1,33). Όσο κι αν την πολεμούν, θα μείνει αήττητος, διότι έχει μέσα της τη δύναμη του αγίου Πνεύματος.

☦Ὁ ἐπί πτερύγων ἀνέμων ἐρχόμενος εἰς τόπον εἰρήνης, αἰτεῖ, λαμβάνει, καί φέρει τήν ὄντως εἰρήνην εἰς τά πέρατα τῆς Οἰκουμένης.

Ἰωσὴφ Μοναχός,
Ἱερὸν Ἡσυχαστήριον Ἁγίου Μηνᾶ, Βίγλα, Ἅγιον Ὄρος

☦Κράτα Χριστέ μου την Ελλάδα μη Σου φύγει!

Ο γνωστός σε όλους μας Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος έλεγε :
Κράτα με Χριστέ μου μη Σου φύγω!
« Όταν πηγαίνεις να κάμεις την προσευχή σου,
• να θυμάσαι τα πάθη σου· τα αδύνατα σημεία σου· την ευκολία, με την οποία ξεφεύγεις και πέφτεις!
• να θυμάσαι, ότι ο Χριστός μπορεί να σε συγκρα­τήσει· και να σε δυναμώσει· και να σε βοηθήσει να νικήσεις·
• να γονατίζεις λοιπόν ενώπιον Του και να Τον ικετεύεις:

☦ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ σε όλα τα ΙΕΡΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΑ μας στις δύσκολες στιγμές και όχι σφράγισμα αυτών με δικαιολογίες

Τις ημέρες αυτές και λόγω της έκρυθμης κατάστασης που οδηγεί η τουρκία τα πράγματα, ρωτάνε πολλοί  για την διαδικασία περί της  επιστράτευσης.
Η Χώρα μας πολλές φορές χρειάστηκε να κάνει επιστράτευση ή μερική ή γενική, αλλά αυτή την φορά καλόν είναι κάνουμε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (Πνευματική) σε όλα τα ΙΕΡΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΑ μας.
Το παρακάτω περιστατικό από τα χείλη του γνωστού και σεβαστού γέροντα Ιερωνύμου της Αίγινας μαζί με πλείστες όσες παρόμοιες  μαρτυρίες δείχνουν, ποιο ΥΨΗΛΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΥΡΟΣ θα αποκρούσει τον εχθρό από τις πρώτες κιόλας ώρες.