“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Συγκλονιστικό βίντεο: Ιρακινός μουσουλμάνος κλαιει στην τηλεόραση για τον διωγμό των χριστιανών από το Ιράκ

O Nahi Mahdi καλύπτει το πρόσωπό του, καθώς κλαίει που οι Ιρακινοί χριστιανοί εκδιώκονται από τη χώρα. Και αυτό άρχισε πριν η ISIS ξεκινήσει τις βάρβαρες τακτικές της. 
«Είναι δική μας σάρκα και αίμα», δήλωσε ο Nahi Μαχντί στο Asia TV στα τέλη του Ιουλίου, καλύπτοντας το πρόσωπό του, ενώ έκλαιγε. «Κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει για τη Σουηδία ή τη Γερμανία .... Ποια νομίζει ότι είναι [η ISIS] που διώχνει τους συμπατριώτες μας;!»

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη -Χαριτωμένες διδαχές-

Ιερόν Κελλίον Παναγούδα -Ιούλιος 2014-
Αν τα κρατήσω, θα κάνω σούπερ-μάρκετ!
Πολλοί επισκέπτες έδιναν στο Γέροντα διάφορα τρόφιμα, για να εκδηλώσουν την αγάπη τους. Εκείνος τα μοίραζε συνεχώς, χωρίς να κρατάει για τον εαυτό του τίποτα. Σε σχετική ερώτηση, γιατί δεν κρατούσε κάτι, είπε:

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Η Ελλάδα μας είναι χώρα αγίων! Ως έθνος ευλογημένο από τον ίδιο τον Κύριο (Ιωάν.12,23), «ποιών τους καρπούς» της Βασιλείας του Θεού (Ματθ.21,43), έχει την ευλογία να αναδεικνύει στη δισχιλιόχρονη χριστιανική του πορεία, μεγάλους αγίους και ομολογητές της πίστεως. Δεν είναι τυχαίο πως οι κορυφαίοι Πατέρες της Εκκλησίας μας ήταν στο σύνολό τους Έλληνες! Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, εφάμιλλος των μεγάλων αγίων και ομολογητών της αρχαίας Εκκλησίας. Επιπλέον ο μεγάλος αυτός άνδρας εκτός από Ιερομάρτυρας της Εκκλησίας μας είναι και Εθνομάρτυρας, διότι ωφέλησε το Έθνος μας τα μέγιστα σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο.

Το “Στρατηγικό Βάθος” πριν πνιγεί θέλει να μας πνίξει ;

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: “Πείτε  στον συγγραφέα του στρατηγικού βάθους ότι το βιβλίο με τον τίτλο “Ελληνικό Βάθος” είναι ήδη καταχωρημένο  στην βιβλιοθήκη του Ουρανού!!!”.

Το “Στρατηγικό Βάθος” έγινε επιτέλους  πρωθυπουργός.

Ο Νταβούτογλου, ακόμα για λίγες μέρες  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ήταν εξαρχής ο πνευματικός μέντορας του Ερντογάν και ο αρχιτέκτονας, κατά κάποιο τρόπο, της Νεο-Οθωμανικής κοσμοθεωρίας.

Αιματοκύλισμα εις την Παλαιστίνη

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
-το «ολοκαύτωμα της συνείδησης της ανθρωπότητας» και ο αντισημιτισμός-
Η ανθρωπότητα βιώνει μία νέα περίοδο συρράξεων, απίστευτης φρίκης, εξόντωσης, αποτροπιασμού, παραλογισμού, αγωνίας και απαισιοδοξίας. Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Νιγηρία, Σουδάν, Σομαλία, Ουκρανία, Λιβύη κ.α. είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα εστιών παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. 

Πόσα χρόνια θα περιμένουμε για να ανοίξουν και την πυραμίδα της Θήβας; Μήπως κάποιοι δεν θέλουν;

«Πούτιν, εἶσαι ἡ ἐλπίδα μας»

Φίλαθλοι τοῦ Ἀπόλλωνα Λεμεσού κρέμασαν στό γήπεδο, ὅπου γινόταν ὁ ἀγώνας μεταξύ τοῦ Απόλλωνα Λεμεσού καί τῆς Λοκομοτίβ Μόσχας, ἕνα πανό πού ἔγραφε στά ρωσικά «Πούτιν, εἶσαι ἡ ἐλπίδα μας». Ἐλπίζουμε πώς ἔφθασε τό γεγονός στά αὐτιά τοῦ Βλαδιμήρου! orthodoxia-ellhnismos.gr

Το θαύμα με το καντήλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην Κρεμαστή της Ρόδου

Γιώργος Λεκάκης: “Ύποπτο το ότι δεν ανοίχτηκε ο τάφος εδώ και 11 χρόνια από τη στιγμή που τον γνώριζαν”

Μητροπολίτης Μεσογαίας π. Νικόλαος Χατζηνικολάου: “Πρέπει να γίνει Επανάσταση Πίστεως”

«Η άποψη ότι δεν θα αφήσει ο Θεός που λένε κάποιοι της εκκλησίας δεν είναι έτσι. Αφήνει ο Θεός σας πληροφορώ. Άφησε 400 χρόνια σκλαβιάς, άφησε να πέσει η Τσαρική Ρωσία…» [Απόσπασμα από συνέντευξη]
Η εκκλησία τι θέση μπορεί να έχει σε αυτήν την επανάσταση; Και τι μερίδιο ευθύνης έχει σε αυτό το κατρακύλισμα; Η ευθύνη της εκκλησίας είναι μεγάλη γιατί έγινε μέρος του κρατικού συστήματος στον τρόπο της σκέψης και της δράσης.