“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η Αυστραλία αναγνωρίζει την γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενιών και η Τουρκία απειλεί.

Βαρύ κλίμα ανάμεσα σε Τουρκία και Αυστραλία για την αναγνώριση της γενοκτονίας Ελλήνων και Αρμενίων
Σε μετωπική σύγκρουση με την τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Μεγάλος ὑποκριτὴς ὁ Ἐρντογᾶν

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μία φωτογραφία τοῦ Ἐρντογᾶν ποὺ κυκλοφόρησε ἡ γνωστὴ τουρκικὴ ἐπιθεώρηση, Aydnlk καὶ ποὺ δείχνει τὸν Τοῦρκο πρωθυπουργὸ σὲ μία θερμὴ χειραψία μὲ τὸν Αἰγύπτιο στρατηγό, El Sisi, ποὺ ὅπως εἶναι γνωστὸ ἀνέτρεψε τὸν ἰσλαμιστὴ πρόεδρο τῆς Αἰγύπτου καὶ στενὸ φίλο τοῦ Ἐρντογᾶν, Mohamed Mors, προκαλεῖ πολλὰ ἐρωτήματα στὴν Τουρκία καὶ ἔρχεται σὰν κόλαφος γιὰ τὸν Τοῦρκο πρωθυπουργό.

Η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κυρού Διονυσίου
Η Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά πριν από οκτώ ημέρες την Κοίμηση και τη Μετάσταση της υπεραγίας Θεοτόκου και σήμερα, με την ίδια εορταστική διάθεση κλείνει την εορτή. Με τους ωραιότερους ύμνους κήδεψε τη μητέρα της ζωής, τους ίδιους ύμνους, που σαν απόηχος ακούονται και σήμερα στην Ιερή ακολουθία. Γιατί άλλη καλύτερη γλώσσα, για να εκφράσει το μυστήριο της πίστεως, η Εκκλησία δεν έχει παρά τη γλώσσα της ψαλμωδίας, που είναι μαζί ποίηση και μουσική στην πιο απλή και καθαρή της μορφή. Η Εκκλησία, δηλαδή ο λαός του Θεού εορτάζομε και τιμούμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα της πίστεως, καθώς γράφει ο Απόστολος, «άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία ημών τω Κυρίω». Ο ύμνος, το εκκλησιαστικό τροπάριο είναι η ζωντανή έκφραση της αμώμητης λατρείας της Ορθοδοξίας. Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν κι ας αναλύσουμε ιεροπρεπώς κάποια τροπάρια της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κι ας είναι αυτό σήμερα το κήρυγμα του θείου λόγου.