“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

"Κάρτα του Πολίτη: Εισιτήριο χωρίς επιστροφή;"

Εξειδικευμένο έντυπο σε μορφή pdf: "Κάρτα του Πολίτη: Εισιτήριο χωρίς επιστροφή;"
σχόλιο ID-ont: Διαβάστε την ειδική έκδοση για την Κάρτα του Πολίτη που σας παρουσιάζουμε. Την επιμελήθηκε ένας εκ των εισηγητών της ημερίδας "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση & Ανθρώπινα Δικαιώματα" που διοργανώθηκε την Πέμπτη 31/03/2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων AULA της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Πριν την εμπλοκή στο Αιγαίο και το Ιράν ακονίζουν τα τσεκούρια τους;

Φώτο από protostrator.blogspot.com
Ουσιαστικά είμαστε μπλεγμένοι και ποιος μας ξεμπλέκει; Οι κανόνες απεμπλοκής έχουν πολλή δόση από τσεκούρωμα.
Οι δανειστές ομιλούν για θάψιμο τσεκουριών την στιγμή που τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια κατακρεουργήθηκε η Ελλάδα.

Υποχρέωση της Πολιτείας η μισθοδοσία των κληρικών

Το ίδιο ισχύει και για την χρηματοδότηση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης λέει το υπ. Παιδείας
«Η μισθοδοσία του Ορθόδοξου Κλήρου, όπως και η χρηματοδότηση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, την οποία η ίδια διακήρυξε στα κείμενα των Επαναστατικών Εθνοσυνελεύσεων των Αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού (1822, 1829), σε αντάλλαγμα της παραχώρησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Δημόσιο».

Η αρκούδα δείχνει τα νύχια της στην Τουρκία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, τρία Ρωσικά πολεμικά σκάφη πλέουν τις τελευταίες ώρες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου, Μυτιλήνης, στα όρια των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί μόνον ως πίεση στην τουρκική κυβέρνηση, εν όψει της ενεργοποίησης της συμφωνίας Τουρκίας – ΗΠΑ για δημιουργία στρατοπέδου εκπαίδευσης «επαναστατών» με πρόσχημα την Συρία, που η Ρωσία ερμηνεύει ως ταγματα εξόντωσης που θα χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία. 

Κατά λάθος η ΝΟΤΑΜ και δεν θα εκδοθεί νέα για κάποιο διάστημα, λέει η Τουρκία, αλλά ποιός την πιστεύει…

Κατά λάθος έχει εκδοθεί με λανθασμένες συντεταγμένες η ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, η οποία τελικά ακυρώθηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος αναφέρει ότι για ένα συγκεκριμένο διάστημα δεν θα εκδοθεί άλλη ΝΟΤΑΜ.

Γιατί έκανε πίσω η Τουρκία στο Αιγαίο; Οι φήμες και η μία αλήθεια

Δεν πίστευε κανείς τις διαρροές από το ΥΠΕΞ για την “πλήρη αναδίπλωση” της Τουρκίας στο θέμα της απαράδεκτης από κάθε άποψη NOTAM,με την οποία “χώριζε” το Αιγαίο στα δύο. Μέχρι ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισήμως να επιβεβαιώσει την πληροφορία , όλοι μας αντιμετωπίζαμε με καχυποψία τις “διαρροές”. Δυστυχώς εδώ φθάσαμε. “Τουρκοφοβία”, “τουρκολαγνεία” και απόλυτη βεβαιότητα ότι οι “απέναντι” μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. 

"Στην υγειά" των Γερμανών - Γκρέμισαν το ΕΣΥ και τα κονδύλια ΕΣΠΑ τα ρούφηξε η GIZ μέσω της Task Force

Η κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι από τις μελανότερες σελίδες που γράφτηκαν στα «πέτρινα» χρόνια του Μνημονίου. Ωστόσο, σε κάθε καταστροφή πάντα κάποιος κερδίζει. 
Στην περίπτωση αυτήν, κερδισμένος φαίνεται ότι είναι ο γερμανικός κρατικός οργανισμός αναπτυξιακής βοήθειας Gessellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Η «δουλειά» έγινε μέσω της μνημονιακής συμφωνίας που είχε κάνει η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση με την περίφημη Ομάδα Δράσης (Task Force), με βάση την οποία τον ελληνικό τομέα Υγείας αναλάμβανε να εκσυγχρονίσει... το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Έχεις πτυχίο Πανεπιστημίου και ΤΕΙ; Μπορείς να διεκδικήσεις θέση λαντζέρη μέσω ΟΑΕΔ

Λαντζέρης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητείται μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ όπως προκύπτει από την τελευταία ανάρτηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας. 
Η εργασία του λαντζέρη δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού όπως διαπιστώνει κανείς μέσα από τον πιο κάτω πίνακα το επάγγελμα μπορεί να ασκηθεί και από αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθώς και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Οι Τοκογλύφοι «φακελώνουν» τους Έλληνες, Οι Τούρκοι «φακελώνουν» το Αιγαίο.

Φώτο nfognomonpolitics.blogspot.com
Τον Σεπτέμβριο του 2014  αρθρογραφούσαμε με τον τίτλο “Τούρκοι και Τοκογλύφοι προθερμαίνονται”Τον Νοέμβριο πάλι τα ίδια λέγαμε “Αναμένοντας Τούρκους και Τοκογλύφους.” Και τον Φεβρουάριο του 2015  ¨έσκασε μύτη¨ η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Και αρχίζουν οι συμπτώσεις ..