“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Σόϊμπλε πιστεύει ότι η ΕΕ "αντέχει" πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Η ζώνη του ευρώ μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της περιφερειακής γερμανικής εφημερίδας "Ράινισε Ποστ". Στην ερώτηση "η ζώνη του ευρώ μπορεί άραγε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας;", ο Σόιμπλε απαντά: "Η Ευρώπη δεν βυθίζεται τόσο εύκολα". Ωστόσο διευκρινίζει: "Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Όμως πρέπει να το θέλει κι εκείνη και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν".

Toυρκικές μεταλλάξεις στην ΑΟΖ !!!


national-pride

Επιχείρηση τρομοκρατίας από Τουρκία σε Αιγαίο και Θράκη - Αναπτύχθηκαν τεράστιες δυνάμεις

Μια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο εντός του ΕΕΧ και των ΕΧΥ από το βορρά μέχρι το νότο εκτελώντας αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης (CAS) αεροπορικής περιπολίας και απαγόρευσης (CAP), ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας με την επωνυμία Beyaz Fertina (αεροναυτική) και Efes 2012 (αποβατική). Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επομένη των ελληνικών εκλογών στις 7 Μαΐου και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17/05 και η δεύτερη στις 24/05. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες (μπορείτε να δείτε τους βασικούς σχηματισμούς παρακάτω), ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το μήνυμα των εκλογών !!!

γράφει ο Vassilis Viliardos
Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Σε γενικές γραμμές, (α) απελευθέρωση από τα νύχια του ΔΝΤ (65%), (β) συνδυασμός της πολιτικής λιτότητας, χωρίς νέα μέτρα, με ανάπτυξη, (γ) παραμονή στην Ευρωζώνη (σχεδόν 90%), (δ) συνεργασία τουλάχιστον τριών κομμάτων στην κυβέρνηση, (ε) κάθαρση και τιμωρία όλων αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Παράλληλα, η πτώση των ποσοστών του δικομματισμού, από σχεδόν 80% κάτω από το 35% αποτελεί μία δυναμική κοινοβουλευτική επανάσταση - μοναδική στην Ιστορία, σε μία ανεπτυγμένη, δυτική χώρα.

Πρωτοφανή ποσοστά αυτοκτονικών τάσεων έχουν οι Έλληνες

Πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία, καθώς το άγχος, η αγωνία και η απόγνωση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες «χτυπούν κόκκινο», εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 22% τη διετία 2009 - 2011 και τα αιτήματα από ανθρώπους που δυσφορούν αυτή την περίοδο προς τις υποστηρικτικές μονάδες έχουν αυξηθεί κατά 20% - 30%, επισήμαναν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή το 38ο Πανελλήνιο ετήσιο Ιατρικό Συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα (16- 19 Μαΐου).