“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Φιμώνει η Ιερά Σύνοδος τους κληρικούς που έχουν ιστοσελίδες και ιστολόγια....

Με λύπη διαβάσαμε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις ιστοσελίδες και τα ιστολόγια που διατηρούν στο διαδίκτυο οι κληρικοί...
Αφού βάζει σαφείς προϋποθέσεις για ιστοσελίδες Ενοριών και Ιερών Μονών κλπ επίσημων εκκλησιαστικών φορέων (κάτι το οποίο είναι σωστό) η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προχωράει σε μια κίνηση αντιδημοκρατική και λανθασμένη και ξεφεύγει από την ελευθερία του λόγου που πρώτος ο Κύριος μας τήρησε...

Ο λαός δικάζει την κυβέρνηση!

Ψέματα; Μα οι εκλογές μια… δίκη δεν είναι; Οι ψηφοφόροι στις 25 Ιανουαρίου θα αποφασίσουν αν Σαμαράς και Βενιζέλος τα έκαναν σωστά ή… μαντάρα. Πάντως, από ό,τι βλέπω, προς το δεύτερο τείνουν μιας και τα γκάλοπ δίνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. 'Άλλη μία φορά ο λαός καλείται να… δικάσει την πολιτική πραγματικότητα του σήμερα και να κρίνει τις πράξεις και το ποιόν της πολιτικής σκηνής σε όλα της τα επίπεδα.

ΝΕΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ η χώρα «παγωμένη» ζει τις τελευταίες μέρες μιας άτονης αλλά πολύ κρίσιμης προεκλογικής εκστρατείας, η κατάσταση στο Αιγαίο συνεχίζεται να είναι εκρηκτική με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς η τουρκική προκλητικότητα όπως φαίνεται δεν σταματά.
Έτσι, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, χτες το απόγευμα είχαμε καινούργιο θερμό επεισόδιο στην περιοχή ανατολικά της νήσου Κω, όπου αυτή την περίοδο κυριαρχεί η αλιεία της τσιπούρας και όχι μόνο. Όπως αναφέρεται, πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής προσέγγισε τουρκικό αλιευτικό που είχε προφανώς παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και αλίευε παράνομα και του ζήτησε να απομακρυνθεί.