“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ρωσικό χαστούκι στην Τουρκία και τα κατεχόμενα

Άντρη Δανιήλ
Ηχηρό Ρωσικό χαστούκι έδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ προς την Τουρκία και τα κατεχόμενα με σημερινή επιστολή του. Σε επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, για τα αποτελέσματα της τριμερούς, διαμηνύεται ξεκάθαρα, ότι την κύρια ευθύνη για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, φέρουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, γεγονός που ερμηνεύεται ότι η λύση θα είναι κυπριακής ιδιοκτησίας. Ο Ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε εμφαντικά ότι οι δυνατότητες διαπραγματευτικής διαδικασίας, δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη, παρά την έλλειψη εμφανούς σύγκλισης σε μια σειρά πτυχών, που υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Απάντηση δίδεται και στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ. Τονίζεται λοιπόν, ότι αυτές δεν έχουν εξαντληθεί και χωρίς αμφιβολία πρέπει να συνεχιστούν, ανεξάρτητα από το βάθος των αντιφάσεων που εμφανίζονται στο παρόν στάδιο. Όσο αφορά τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις τεχνητές προσπάθειες επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων, για να ταιριάξουν χρονικά, τα χρονοδιαγράμματα των διεθνών γεγονότων με την Ευρωπαϊκή αττζέντα. Κάτι τέτοιο τονίζεται δύσκολα θα συμβάλει στη διατήρηση της εποικοδομητικής ατμόσφαιρας, εισάγει περιττή νευρικότητα στο διάλογο των δύο ηγετών, καθώς προκαλεί συζητήσεις περί διαιτησίας και δεν θα ήταν σωστό, με ταχείς ρυθμούς να φθάσουν οι δύο πλευρές στο χρόνο διεθνούς διάσκεψης , χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, στις εσωτερικές πτυχές.

Ένα λεπτό ένοχης σιωπής από το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η τρόικα σήμερα στην συνάντηση της με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη έδειξε καθαρά τις προθέσεις της. Ζητά άμεσα μειώσεις στον κατώτερο μισθό, κατάργηση ή δραστική περικοπή των δώρων, και την αλλαγή των κανονισμών εργασίας που περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις των τραπεζών και των ΔΕΚΟ.  Απαιτεί ακόμη την κατάργηση της "μετενέργειας", την παράταση δηλαδή για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, και βαθιές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Διαιτησίας. Όλες αυτές οι πληροφορίες κυκλοφορούσαν πριν την επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα και σήμερα επιβεβαιώθηκαν. Αξίζει να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε πως μερικά πράγματα δεν κρύβονται με τίποτα….Πιο αναλυτικά, σε ενημέρωση που προηγήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ, ο ανταποκριτής του MEGA και της εφημερίδας "Το Έθνος" στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου έθεσε σαφές ερώτημα σχετικά με τη θέση του Ταμείου για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Δείτε την απάντηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ

Μας έστειλαν τελεσίγραφο! Πάμε για πόλεμο...


Το τελεσίγραφο  δημοσιεύθηκε στους  Financial Times έχει ως εξής: “Λαμβάνοντας υπόψη την απογοητευτική συμμόρφωσης μέχρι στιγμής,  η Ελλάδα  θα πρέπει  να αποδεχθεί την μετατόπιση δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.”
Αθήνα θα πρέπει  επίσης να αναγκαστεί να υιοθετήσει ένα νόμο  για την μόνιμη χρήση εισοδημάτων του κράτους προς εξυπηρέτησης του χρέος της “πρώτα απ ‘όλα”. Η γερμανική κυβέρνηση (!!!)   -γράφουν οι FT- ζητά όπως  η Ελλάδα παραχωρήσει την κυριαρχία της στην  φορολογία και τις δαπάνες  του προϋπολογισμού σε  έναν “Επίτροπο του προϋπολογισμού” της ευρωζώνης. Το θέτει ως προϋπόθεση για να προχωρήσει σε μια δεύτερη διάσωση με € 130 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με αντίγραφο του αιτηματος  που έχουν οι Financial Times. Αυτό  ισοδυναμει με μια εξαιρετική επέκταση συνεχίζουν οι Times του έλεγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί  ενός κράτους μέλους. Ο νέος Επίτροπος θα έχει την εξουσία να ασκήσει βέτο σε δημοσιονομικές αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, αν δεν ήταν σύμφωνες με τους στόχους που καθορίζονται από δανειστές. Ο νέος διαχειριστής, που  θα διορίζεται από άλλους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάβει την ευθύνη  και την επίβλεψη  για όλες τις  δαπάνες  της  ελληνικής κυβέρνησης.