“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Μην ρωτάτε τους αναλυτές και τις Προφητείες για το τι έρχεται , ρωτήστε καλύτερα την Thomas Cook γιατί έκλεισε;

Τι έβλεπε μπροστά του πέρα από τα εγγενή προβλήματα το παγκόσμιο γραφείο ταξιδίων Thomas Cook που έχει 178 χρόνια δραστηριότητας;
Στην μεν Ευρώπη  έβλεπε Brexit με συγκλονιστικές εξελίξεις, στην δε παγκόσμια οικονομία έβλεπε αναταράξεις και σεισμούς. Αλλά και στην Ελλάδα με τα πανέμορφα νησιά της και ακρογιάλια, όπου και έχει το μεγαλύτερο κομμάτι τουριστικών κερδών έβλεπε τα τουριστικά καταλύματα εν δυνάμει να μετατρέπονται σε προσφυγικά τέτοια.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η βαρβαρότητα και το σκλαβοπάζαρο είναι στοιχεία ιστορικά των γειτόνων μας. Είναι ασύστολοι διαχρονικοί  παγκόσμιοι ψεύτες που τα παίρνουν από όλες τις πλευρές, γιατί παίζουν σε όλα τα ταμπλό και απομυζούν από τον ανθρώπινο πόνο. Το άλλοθι του προσφυγικού για την τουρκία είναι η Συρία και μέχρι τελευταίας αναπνοής είναι υποκριτές εκτός από δολοφόνοι.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ - ΑΠΟΣΤΙΧΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

Βαλκάνια: Ἡ πυριτιδαποθήκη τῆς Εὐρώπης ἤ ὁ ἐπίγειος παράδεισος;

Ἡ ἐν Χριστῷ ἑνότητα τῶν Βαλκανικῶν λαῶν
μπορεῖ νά κρίνει τό μέλλον τῆς Οἰκουμένης.
Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός
Ἐάν οἱ Ὀρθόδοξοι λαοί τῶν Βαλκανίων εἴχαμε Πίστη στόν Τριαδικό μας Θεό βαθειά καί ἀμαγάριστη, καί προπαντός ἐάν φυλάγαμε ἐκκλησιαστικό φρόνημα ἀνεπηρέαστο ἀπό γεωπολιτικά συμφέροντα ξένα (ὅρα Οὐκρανία καί αὔριο Βαρδαρία…), καμμιά ‘’ὑπερδύναμη’’ δέν θά τολμοῦσε νά βάλει χέρι στον ἐπίγειο παράδεισό μας καί νά προσβάλει τήν εἰρηνική καί δημιουργική μας συμβίωση.

Όταν περνάμε τον σταθμό του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και τους άλλους σταθμούς που φέρουν ονόματα ΑΓΙΩΝ έστω και πολλά μέτρα κάτω την γη , κάνουμε τον Σταυρό μας γιατί νοιώθουμε ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Κάτι γνώριζε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, όταν έλεγε ότι  θα έρθουν μέρες  που στους δρόμους θα βλέπεις προσκυνητάρια ΑΓΙΩΝ και τα λεωφορεία αντί για διαφημίσεις θα έχουν εικόνες ΑΓΙΩΝ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και οι ΑΓΙΟΙ με τις ονομασίες των Σταθμών  προστατεύουν τους επιβάτες των ΜΜΜ, όλους ανεξαιρέτως. Τελικά οι  παρεξηγήσεις θα λυθούν βγάζοντας  μεγάλο καλό και θα αισθανθούν  οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης  ότι στις μετακινήσεις τους  υπάρχει προστασία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ΠΑΝΑΓΙΑ και δη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ με ένα Νεύμα της έδωσε απαντήσεις, λύνοντας απορίες και παρεξηγήσεις. Πως έχει το ΙΣΤΟΡΙΚΟ μόλις τριών  24ωρων;