“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

«Νοσεί η ΕΛΛΑΔΑ, μα λίγο πριν πεθάνει, θα έρθει η Ανάσταση και ο κόσμος θ’ γιάνει »!!!

Επειδή έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμα, καθότι τώρα ξεκινήσαμε, να παρακαλέσουμε στην αγάπη σας το αίσθημα της Ομόνοιας και της Ομοψυχίας να το ανακαλύψουμε και να το  αναδείξουμε  τέτοιες στιγμές.
 Μέτρα που τρομοκρατούν και πανικοβάλουν  έχουν ημερομηνία λήξης.Το αίσθημα της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο μας πρέπει να επιβάλλεται όχι με το γράμμα του νόμου αλλά κυρίως με το δικό μας πνεύμα  αγάπης και  ανθρωπιάς. Τότε μιλάμε για πολιτισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν μέσα στο συμφέρον της δημόσιας υγείας βρίσκεται  το συμφέρον της ατομικής μας τέτοιας και αντίστροφα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βγαίνουν οι εξουσιαστές και οι κυβερνήτες του πλανήτη και λένε « η ζωή μετά τον Κορωνοιό θα είναι διαφορετική» και φυσικά στο μυαλό τους έχουν, αυτό που έχουν. Σίγουρα θα είναι διαφορετικός ο κόσμος μας , αλλά δεν πήραν ακόμα μυρωδιά ότι έπεσε γερό χαστούκι σε όλη την δημιουργία γιατί ο ΘΕΟΣ Δημιουργός  δεν ευλογεί την ανωμαλία που φέραμε στην φύση και στους εαυτούς μας.

Ο ΜΟΡΦΟΥ ΑΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Καρδιολόγος εξηγεί με ποιον τρόπο η ασκητική ζωή βοηθά στο να αποτρέπονται πολλές ασθένειες

Ο καρδιολόγος Σπύρος Παπαϊωάννου, αναπληρωτής διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, μίλησε στην Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια και στον δημοσιογράφο Κώστα Παππά, για το πρότυπο ποιοτικής διατροφής που ακολουθούν οι Αγιορείτες πατέρες και εξηγεί με ποιον τρόπο η ασκητική ζωή βοηθά να αποτρέπονται πολλές ασθένειες.

Από τις κατακόμβες του 337 πχ βγήκε ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τις κατακόμβες του 2020; Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΟΛΙΣ

Το Κολοσσαίο άνοιξε και ανεβάζει στην σκηνή μάρτυρες και λιοντάρια. Τέλη Δεκαετίας του 89  η επικοινωνία μας με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ γινόταν με δύο ανθρώπους που ήταν στενά συνδεμένοι μαζί του. Ο ένας ήταν ο αγαπητός μας  συγγενής Θείος Αθανάσιος, πνευματικό παιδί του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ από την δεκαετία του 70 καθώς και του Γέροντα Ισαάκ του Λιβανέζου.
Και το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο γνωστός στο Πανελλήνιο και στην Ομογένεια πολιτικός και ιστορικός της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας Νικόλαος Μάρτης.
Τότε τα βιβλία ήταν λιγοστά και δεν υπήρχε αυτός ο κατακλυσμός πληροφοριών λόγω διαδικτύου.
Ένας καλός φίλος εκείνες τις μέρες του 89 μέσα στην χαρά , μας είπε «ξέρεις ο Γέροντας από την Παναγούδα λέει ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη»

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ