“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ

Σενάρια "αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού" από τις τραπεζικές καταθέσεις
Κάθετη πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω επιδείνωσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο οποίος δείκτης υποχώρησε ακόμα περισσότερο και είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που υποχωρεί, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες έχει ανέβει.

Οι ανεκδιήγητοι τούρκοι ανακάλυψαν «Οθωμανικά ίχνη στην Καβάλα» !!!

Τίτλο «Οθωμανικά ίχνη στην Καβάλα» είχε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf στο οποίο γράφει ότι η Καβάλα, η οποία είχε μείνει επί εκατοντάδες χρόνια υπό οθωμανική κατοχή (''διοίκηση'' αναφέρει η εφημερίδα για να εξωραΐσει τα πράγματα), διαθέτει πολλά μνημεία από την εποχή εκείνη, που προσελκύουν τους Τούρκους τουρίστες. 
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, μία από τις αιτίες που καθιστά την πόλη σημαντική για τους Τούρκους ταξιδιώτες είναι το γεγονός ότι ο Μεχμέτ Αλί Πασάς γεννήθηκε στην Καβάλα.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Κυριακή πρωί. Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ μοιάζει να «λάμπει» λουσμένος στις ανταύγιες αυτού του ηλιόλουστου φθινοπωρινού πρωινού. Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Σωτήριος, και άλλοι δύο ιερείς -ο π. Aντώνιος Woo και ο π. Αμβρόσιος Ζωγράφος- βρίσκονται ήδη στο ναό και προσκομίζουν. Ο Αναγνώστης διαβάζει την Α' Ώρα. 
Μετά το άναμα του κεριού στο μανουάλι του νάρθηκα, κατευθύνομαι προς την θαυματουργή, παλαιά ρωσσική εικόνα Tης Παναγίας που βρίσκεται αριστερά του Τέμπλου.Γονατίζω, προσκυνώ τη χάρη Tης και Tης ανοίγω διάπλατα την καρδιά μου. Σήμερα το πρωί νιώθω μια ανεξήγητα μεγάλη κι ασυγκράτητη χαρά να πλημμυρίζει την ύπαρξή μου. Την παρακαλώ, την ευχαριστώ ... 

Ντοκουμέντο ΣΟΚ!! Η διαταγή των Τούρκων να σφάξουν όλους τους Έλληνες στην Σμύρνη...! Τα έγγραφα σπάνε κόκαλα...

Έγγραφο-διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών...(Ειδικά αφιερωμένο στα κορόιδα που βλέπουν και θαυμάζουν τον Σουλεϊμάν…)

Η ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ PHOTOSHOP ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ...ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ...ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ !!!

Ενεργοποιήθηκε τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας με το σεισμό στη Σαμοθράκη

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που σημειώθηκε στις 8.33 το πρωί, στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Σαμοθράκη και την Τένεδο, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων, έδειξε ότι ενεργοποιήθηκε... τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμης Λέκκας. 

Κωδικός «Σταθερότητα» !!!

Το απόρρητο σχέδιο-έκπληξη των Αμερικανών για την Ελλάδα
Κωδικός «Σταθερότητα»: Αυτός είναι ο τίτλος του απόρρητου σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, με τελικό στόχο τη μετάθεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά πενήντα χρόνια, το 2063.

Δωδεκαθεϊστές και νεοειδωλολάτρες

του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος-Καθηγητή
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
"Θα 'ρθει καιρός που οι άνθρωποι δεν θα ανέχονται τη σωστή διδασκαλία… Θα κλείνουν τα αυτιά τους στην αλήθεια και θα στραφούν στα παραμύθια " ( Β' Τιμ. 4,3-4 ).
Μέ έκπληξη διαβάσαμε στίς εφημερίδες , πρίν λίγο καιρό , την εξής είδηση: "Ακροδεξιοί αλλά και οπαδοί του Δωδεκάθεου της αρχαίας Ελλάδος παρέσυραν τους Δημάρχους Λαμίας και Σπάρτης να παρεβρεθούν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στις Θερμοπύλες , με την πρόφαση ότι θα γίνει μνημόσυνο υπέρ των νεκρών Ελλήνων της μάχης των Θερμοπυλών. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση , μέλη της λεγόμενης Κίνησης Προσώπων Λαμίας " Αμφικτύονες " , φορώντας αρχαίες χλαμύδες , άρχισαν να κάνουν δεήσεις και να επικαλούνται τους " θεούς " του Δωδεκάθεου ( Δία , Απόλλωνα , Ερμή , Διόνυσου κ.λ.π. ) . Αμέσως , τόσο οί ιερείς όσο και οί Δήμαρχοι αποχώρησαν… ". ( Θεσσαλία , Τετάρτη 18-7-2001 ).

Η Εκκλησία ιδρύει με το Δημόσιο εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας της

Εταιρεία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας συστήνει το Ελληνικό Δημόσιο με την Εκκλησία της Ελλάδος. Οι δύο πλευρές θα μοιράζονται τα έσοδα. Η ίδρυση της συγκεκριμένης εταιρείας περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Κώδικας Κοινοφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» και είναι προϊόν κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. 

Επιστολή Κυπραίου στον Σόιμπλε: "Δεν σας ζητάμε να μας λυπηθείτε. Σταματήστε να μας υποτιμάτε"

Στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απευθύνεται με επιστολή του ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος. Τι γράφει για την υπερηφάνεια των Ελλήνων και την καταστροφική πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος στις 15 Ιουνίου του 2011 ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Σύνταγμα, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον καλεί να κάνουν μαζί μια βόλτα στην Αθήνα για να "θαυμάσει" τα αποτελέσματα της λιτότητας.