“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τελικά έχει κότσια ο... "πρόεδρος του 15μελούς" κε Σαμαρά

Στάθης Διομήδης
Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε, και αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην πηγαίνει ως πρόβατο επί σφαγήν. Το σχέδιο Τσίπρα και η υποστήριξη του ελληνικού λαού
Η νέα κυβέρνηση υπό τον κο Τσίπρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Πριν κλείσει εβδομάδα έδειξε τις προθέσεις της μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και στην αποδοχή που είχαν αυτές από το Λαό όπως εκφράστηκε στις εκλογική αναμέτρηση της  προηγούμενης Κυριακής.

Το "άδειασμα" του Κύρτσου στη κυβέρνηση Σαμαρά

"Δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα" σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ
Το μεγάλο επιχείρημα της κυβέρνησης Σαμαρά, το πρωτογενές πλεόνασμα "άδειασε" ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας νωρίτερα στον Real FM. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα αφού το είχε φτιάξει  η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστερώντας πληρωμές.

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και σήμερα την “κάθαρση”;

Αφιερωμένο στους μνημονιολάγνους που “βάλαν” το χέρι τους στον Δημόσιο κορβανά και για αυτό πρέπει να γιορτάζουν την Κυριακή του Άφρονος Πλουσίου.
Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα νύχτα; Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;

Οι Έλληνες πολιτικοί αντίγραφα των πολιτών

- ο εθνικός κίνδυνος -
Πολλά ακούμε για την οικονομική κρίση που διέρχονται οι ανεπτυγμένες κοινωνίες και η Ευρώπη εις την οποία ανήκουμε και εμείς ως χώρα. Τα γεγονότα όμως αυτά δεν είναι συνταρακτικά για τις Εταίρους μας. Διότι τα αίτια της κρίσης αυτής αντιμετωπίζονται από τις εκεί κοινωνίες με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα. Εξάλλου κάθε κρίση έρχεται αλλά και παρέρχεται μετά πάροδο μερικών χρόνων όταν  αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα προαναφερθέντα εργαλεία και όπλα.

Wall Street Journal: Δικαίως Επαναστάτησαν οι Έλληνες

«Τι έκπληξη, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σ’ έναν λαό όπως φέρθηκε η Ε.Ε. στην Ελλάδα και να περιμένεις να μην επαναστατήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στη Wall Street Journal ο αρθρογράφος Holman Jenkins.
Όπως επισημαίνει στο άρθρο του η στρατηγική των Ευρωπαίων ήταν πάντα να κερδίσουν χρόνο σε βάρος της Ελλάδας. Η κυριαρχία των ψηφοφόρων ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα στο ελιτίστικο σχέδιο της Ευρωζώνης και είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει σήμερα την τρίτη περίπου ελληνική κρίση, εξαιτίας της εκλογής ενός κόμματος κατά της λιτότητας στις κυριακάτικες εκλογές.

Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Σχόλιο Θ.Π.: Καιρός ήταν να γίνει, πριν σκοτώσουν αυτοί όλους τους Έλληνες !!!
«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται να είναι αυτό που ψιθύρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη στο τέλος της συνέντευξης Τύπου κατά την ο οποία ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup ότι κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ζητήσει παράταση του προγράμματος και να μην συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα.