“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος - Καθηγητής
Στις 30 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει με ξεχωριστή λαμπρότητα τη Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων. Βεβαίως υπάρχουν και οι προσωπικές μνήμες τους σε διάφορες ημερομηνίες του έτους, αλλά με αυτόν τον συλλογικό εορτασμό τιμάται σύμπασα η χορεία των μεγάλων αυτών ανδρών, οι οποίοι ως συνεχιστές του σωτηριώδους έργου του Κυρίου επί της γης, έστρεψαν τον ρου της ιστορίας και άλλαξαν κυριολεκτικά την μορφή του κόσμου! Εμείς ως συνειδητό εκκλησιαστικό σώμα γνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους στην εδραίωση και επέκταση της Εκκλησίας στον κόσμο και γι' αυτό με την ευκαιρία της σεπτής τους εορτής τους εναποθέτουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας.

ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Πάτησε το Πόδι του σε Ανοικτή Χώρα βλ. Μακεδονία και όχι σε Περίκλειστη βλ. Σκόπια που δεν υπήρχαν.

Ακόμα να απαντήσουν το ερώτημα μας:  αν ήταν Μακεδόνας ανήρ αυτός που κάλεσε τον Απόστολο Παύλο από την Τρωάδα της Μ. Ασίας για να διδάξει ΧΡΙΣΤΟ στην Ευρώπη  ή αν ήταν Σκοπιανός ;
Και δεν πρόκειται να μας απαντήσουν γιατί πολλοί και πολλά βαίνουν προς διάλυση. Και για ένα ακόμα βασικό λόγο γιατί δεν θέλουν να μελετήσουν ή να υιοθετήσουν  τις ΠΡΑΞΕΙΣ των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.
Οι  διεθνείς γνωστοί σπόνσορες των γειτόνων βλέπουν την πρόσφατη οργή του Ελληνικού Λαού και τρέμουν μήπως αποκαλυφτούν σχεδιασμοί πολλών ετών. Όμως η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ τα φέρνει έτσι ώστε να βγουν στο ΦΩΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
Οι Ευλογίες που έφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ στην Μακεδονία είναι Ανοικτές για Όλους και Όχι Περίκλειστες.  Ο τιμώμενος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στην Ελληνική Μακεδονία μέσω των ενεργειακών πεδίων του Βόρειου Αιγαίου.

Εγκώμιο στους αγίους Αποστόλους (‘Οσιος Εφραίμ ο Σύρος)

Φώτο: οι άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στον νάρθηκα της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους
Χαίρετε, άγιοι Απόστολοι, βασιλείς του Χριστού· διότι σ’ εσάς εμπιστεύθηκε την επουράνια και την επίγεια βασιλεία. Σας έδωσε την εξουσία να κυβερνάτε και να φροντίζετε και τους δυο θρόνους, θέλοντας από τη μια να αποκατασταθεί η κληρονομιά της επίγειας βασιλείας, από την άλλη να αστράψει η δόξα, να πλεονάσει η ομορφιά, να φανερωθεί το φως, να γίνουν γνωστά τα μυστήρια, να κηρυχθεί η δύναμη της επουράνιας βασιλείας.

Μην μαλώνετε Στρατηγοί. Ανασκουμπωθείτε υπό την ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ του ΕΘΝΟΥΣ μας.

Τα πράγματα είναι πολύ  δύσκολα. Κυβερνήτης που δεν μπορεί να δει το αύριο του λαού του  ανήκει ήδη στο ΧΘΕΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα είχαμε όλα, ήρθαν και αυτά
«Με έκπληξη διαβάζουμε τις δημόσιες ανακοινώσεις του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, με τις οποίες καταφέρεται κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του Π.Ν., διότι μείωσαν το προσωπικό που είχε τοποθετηθεί στις Βρυξέλλες για να τον υποστηρίξει (σημειωτέον ότι η θητεία του λήγει σε ελάχιστους μήνες το φθινόπωρο). ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ Υποναύαρχος ε.α