“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

☦ Πίσω από την πόρτα του ναού

Ήταν ο άνθρωπος της παρέας. Πειράγματα, αισχρόλογα, αστεϊσμοί και άλλα πολλά ήταν στον ημερήσιο κατάλογο των κατορθωμάτων του.

Τα χρόνια περνούσαν και ποτέ του δεν συνδέθηκε με κάποιους ανθρώπους…ποτέ του δεν εμπιστεύτηκε κανέναν. Όλοι τον θέλανε για την παρέα αλλά μέχρις εκεί. Αλλά και ο ίδιος κανέναν δεν έπαιρνε στα σοβαρά, κανέναν δεν αισθανόταν δικό του άνθρωπο, φίλο του, οικείο του.

☦ “Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση. Μόνον από πάνω, ό,τι κάνει ο Θεός”

"Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήση ο Χριστός". Ο περισσότερος κόσμος της εποχής μας είναι μορφωμένος κοσμικά και τρέχει με την κοσμική μεγάλη ταχύτητα.  Επειδή όμως του λείπει ο φόβος του Θεού - "αρχή σοφίας φόβος Κυρίου"(1) -, λείπει το φρένο, και με ταχύτητα, χωρίς φρένο, καταλήγει σε γκρεμό. Οι άνθρωποι είναι πολύ προβληματισμένοι και οι περισσότεροι πολύ ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σιγά-σιγά κατευθύνονται προς το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.

☦ Το Σταυραναστάσιμο μήνυμα που μας "έστειλε" η Παναγία την Διακαινήσιμο Εβδομάδα του 2017

Κείμενο που δημοσιεύτηκε από Αγιονορίτη Προσκυνητή την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 και ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΔΥΝΩΝ, ΛΟΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΤΕΡΩΝ…

«ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΌΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

☦ «ΕΡΧΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ - ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΑΧΥ»

Θ.Π.: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟΝ….

ΨΑΛΜΟΣ ΡΣΤ΄ (106)

Στίχοι

40. Ἔξεχύθη ἐξουδένωσις ἐπ’ ἄρχοντας αὐτῶν, καὶ ἐπλάνησεν αὐτοὺς ἐν ἀβάτη καὶ οὒχ ὀδῶ.

41. Καὶ ἐβοήθησε πένητι ἐκ πτωχείας καὶ ἔθετο ὡς πρόβατα πατριᾶς.

Οἱ ἄρχοντες, λέει, καὶ βασιλεῖς καὶ ἡγεμόνες, στὴν ἐξουσία τῶν ὁποίων ἤσαν οἱ Χριστιανοὶ καὶ ἀπὸ τοὺς ὁποίους καταδιώκονταν, αὐτοὶ ἐξουδενώθηκαν καὶ ὡς ἄχρηστοι ἔγιναν στὸν Θεό, κατὰ τὸν Ἠσύχιο· διότι ὁ Θεὸς ἐπέτρεψε νὰ πλανηθοῦν οἱ ἄρχοντες αὐτοί· διότι καὶ αὐτὸ εἶναι ἰδίωμα τῆς Γραφῆς, νὰ ὀνομάζη τὴν παραχώρησι ὡς ἐνέργεια. Σὲ τί λοιπὸν ἐπέτρεψε νὰ πλανηθοῦν; Σὲ ἄβατο καὶ σὲ γκρεμὸ καὶ ὄχι σὲ δρόμο ὁμαλὸ καὶ ἴσο δηλαδὴ ἐπέτρεψε νὰ πλανηθοῦν στὰ δυσσεβὴ καὶ ὀλέθρια δόγματα τῆς πλάνης τῶν εἰδώλων [1]. Καὶ στοὺς ἄρχοντες καὶ τυράννους ἔτσι ἔκανε ὃ Θεός, ἐνῶ στὸν λαὸ τῶν Χριστιανῶν, ποὺ ἦταν πένης ἀπὸ τὴν πτωχεία καὶ τὴν ἔνδεια, τὴν ὁποία προτίμησε γιὰ τὸν Χριστό, σ' αὐτὸν λέω, βοήθησε ὁ Θεὸς καὶ κατέστησε σὰν πρόβατα δικά του τὶς τοπικὰ εὐρικόμενες πατριὲς τῶν Χριστιανῶν, δηλαδὴ τὰ συστήματα καὶ τὶς συνάξεις τῆς κάθε Ἐκκλησίας [2]. Πατριὲς τὶς ὀνομάζει γιὰ τὴν συγγένεια τῆς πίστεως ἐπειδὴ ὅλοι οἱ Χριστιανοὶ ἕνα Πατέρα ἔχουν, τὸν Χριστό, ὁ ὁποῖος καὶ ποιμὴν καλὸς ὀνομάζεται, διότι θυσιάζει τὴν ψυχή του γιὰ τὰ πρόβατά του [3].

☦ Το πιο εύκολο πράγμα

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Ιούδας. Λες πως είσαι φίλος, μα όταν βρεις την ευκαιρία, δε διστάζεις για τριάκοντα αργύρια, με ένα φιλί τους ανθρώπους σου να τους προδώσεις.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Πιλάτος. Κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, εσύ ‘’νίπτεις τας χείρας σου’’. Δεν παίρνεις την ευθύνη ούτε για τις πράξεις σου, ούτε για τη ζωή σου.

☦ Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: ''Έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα''

Οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τ.μ.

Τον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε ότι οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τ.μ.