“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Στην ἀγκαλιά τῆς Μητέρας τοῦ Θεοῦ

Η μπόρα έχει περάσει, αλλά θυμωμένα κυλούν τα θολά νερά του ποταμού, δίπλα από το μεγάλο χωριό που απλώνεται στον εύφορο κάμπο. Είναι Τουρκικό το χωριό. Φρεσκοπλυμένο από το χορταστικό λουτρό, χαίρεται τώρα την ευλογία του ήλιου και στεγνώνει γοργά, βυθισμένο στη μακαριότητα της ευτυχίας του.

Κριτική και Πρόοδος

Όλοι οι λαοί έχουν, εν συγκρίσει προς τους άλλους, κάποιες ιδιαιτερότητες. Έχουν και οι Έλληνες και η Ελλάδα τις ιδικές των ιδιαιτερότητες. Πάντοτε οι Έλληνες είχαν ένα ιδιαιτέρως υψηλό μορφωτικό επίπεδο, εφάμιλλο ή και ανώτερο του μορφωτικού επιπέδου των πλέον ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών λαών. Αναλόγως του πληθυσμού της, η Ελλάδα έχει περισσότερους ιατρούς και δικηγόρους από οποιανδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 

ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ;

Τοιχογραφία από τον εξωνάρθηκα του Καθολικού της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ
ΕΙΝΑΙ συνείδηση πλέον της  Εκκλησίας... (ως σώματος όλων των πιστών κι όχι ως μεμονωμένου σώματος κάποιων διοικητικών γραφειοκρατικών μονάδων) των εσχάτων στα οποία ζούμε, όπως αποτυπώνεται και στην λειτουργική  ζωή της Εκκλησίας μας, αποκαλούμενοι όλοι  οι νεώτεροι Αγίοι ως έσχατοι Άγιοι.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ(!) ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ρατσιστής ὁ ἐλεύθερος φιλόξενος χριστιανός Ἕλληνας;  Καί βέβαια ἀλλοῦ τό πᾶνε!
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΜΗΝΑ
τῇ συνεργίᾳ τῆς ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΣ τοῦ  Χρήστου Παπασωτηρίου τοῦ Ἰωάννου, Δικηγόρου παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ ( ἡ πλάγια γραφή τοῦ κειμένου παραπέμπει στή σχετική γνωμοδότηση)

Σέ συνέχεια τῶν λόγων ἀνωτάτου ἀστυνομικοῦ διευθυντοῦ σέ κανάλι τῆς τηλεόρασης πρίν 2-3 χρόνια, πού χωρίς ντροπή συνέστησε στούς Ἕλληνες πολίτες τά  ἀπαίσια καί πρωτάκουστα «Ὅταν ἔρχονται ἐναντίον σας ἤ στά σπίτια σας λαθρομετανάστες νά σᾶς ληστέψουν, μήν προβάλλετε καμμία ἀντίσταση, μήπως κινδυνέψει καί ἡ ζωή σας...!!!», ἔρχεται τώρα ἐπικουρικά καί ἡ Βουλή τῶν Ἑλλήνων νά νομοθετήσει καί τήν ἀτιμωρησία καί ἀσυδοσία αὐτῶν τῶν ὑβριστῶν, βιαστῶν καί ληστῶν τῶν Ἑλλήνων συμπατριωτῶν μας καί μάλιστα, τῶν ἀνυπεράσπιστων παίδων, παιδισκῶν, γερόντων καθώς καί τῶν  Ἑλληνίδων γυναικῶν, ἀγάμων ἤ ἐγγάμων. 

Δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Τσάρου Νικολάου (βίντεο)

Την εικόνα αυτή του Τσάρου Νικολάου την μετέφερε ένας Κοζάκος πριν λίγες ημέρες- μέσω Σερβίας -στο Άγιον Όρος. Σταμάτησε στην πόλη Τσασάκ στο σπίτι μιας ευλαβούς οικογένειας. 

ΕΝΑ «ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι περίφημοι «σωτήρες» που μας «έσωσαν», τώρα προσπαθούν να βρουν δίοδο διαφυγής για να σωθούν οι ίδιοι καθώς το καράβι βουλιάζει με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην καθημερινότητα μας. Η Ελλάς του 2014, μετά από τέσσερα χρόνια μαζικής λεηλασίας της κοινωνίας, καταρράκωση όλων των παραδοσιακών αξιών μας, ξεπούλημα από τους ίδιους του ποιμένες μας των ιερών και των οσίων μας, βρίσκεται πλέον στο φάσμα της ολοκληρωτής καταστροφής καθώς κανένα πρόγραμμα από αυτά που μας επέβαλαν οι ξένοι ανθέλληνες τοκογλύφοι όχι μόνο δεν διέσωσε την χώρα, αλλά επέφερε τον επιθανάτιο ρόγχο της. 

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους πόλεμο" λέει ο Τούρκος Α/ΓΕΣ - Τι εννοεί;

«Πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για κάθε είδους πόλεμο», δήλωσε ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός, Hulusi Akar.
Ωστόσο οι στρατιωτικές κινήσεις και οι προετοιμασίες της Τουρκίας αποδεικνύεται ότι έχουν δυο σαφείς στόχους:
-Πρώτον, τον πόλεμο κατα των Κούρδων εντός και εκτός Τουρκίας - που ξεκίνησε χθες με βομβαρδισμούς θέσεων τους των μέσα στην Τουρκία - και
-Δεύτερον, την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος του Ασαντ στην Συρία.

ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 30.000 άτομα
Ηλεκτρονικά απο την 15η Νοεμβρίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πύλη στο υπουργείο Εργασίας, σε διασύνδεση με την ειδική υπηρεσία ΗΔΙΚΑ και τους 13 εμπλεκόμενους Δήμους. 

Πού είναι, “Schaeuble”, το κεντρί σου; Πού είναι, “Μέρκελ” η νίκη σου;

ΦΩΤΟ από ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Ο Μεγάλος “Εκπολιτιστής Στρατηγός” αναπόφευκτα κατεβαίνει στον Άδη… και ο Ιερός Χρυσόστομος φωνάζει για τους “οικονομικούς δυνάστες στρατηγούς” των ημερών μας. “Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Πού είναι, Άδη, η νίκη σου;”

Ποια “Μακεδονία”; Δεν βλέπουν τηλεόραση;

Σκόπια: Δημοκρατία της “Άνω Μακεδονίας” η νέα πρόταση Νίμιτς
Νέα πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ ετοιμάζεται να καταθέσει ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Μίμιτς. Η πρόταση αυτή ενδέχεται να κατατεθεί στις δύο πλευρές ως το τέλος Οκτωβρίου. Σύμφωνα με σκοπιανές πηγές, η πρόταση για το όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».