“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

☦«έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο» Ένας ΑΓΙΟΣ το είπε και είμαστε αναπολόγητοι που δεν πήραμε τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ μέτρα μας.

Εμφανίστηκε ολοζώντανα τον Οκτώβριο του 2018 και μας προειδοποίησε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Από τον Οκτώβριο του 2018 που το ανακοινώσαμε έλεγαν κάποιοι « για ποιο κακό στον κόσμο  μας λέει ο ΑΓΙΟΣ τώρα;»  και φυσικά αμφισβητούσανε την παρουσία του.

Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ομίλησε για παγκόσμιο κακό σε όλη την οικουμένη.

Τα γνώριζε όλα πολύ καλά και ήθελε πατρικά να μας προειδοποιήσει.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Από τότε το παρακάτω συμβάν γράφτηκε και ξαναγράφτηκε. Σήμερα επαναλαμβάνεται σεβαστικά προς τιμή και μνήμη  του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ του Έθνους που δεν μας άφησε "στους πέντε δρόμους", αλλά συνεχίζει παρόλο την αμετανοησία μας να τρέχει παρακλητικά στους δρόμους του Ουρανού και να επικαλείται το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ  ΘΕΟΥ για εμάς.

☦ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ;

- ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Την απάντηση σε όλα αυτά που βιώνουμε μας την δίνουν τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που  επί τόσες ημέρες  συνεχίζουν  αδιαλείπτως να ρέουν .

Αν θέλουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα φοβερά που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες ( σφράγισμα εκκλησιών στους πιστούς) , σε αυτά που ζούμε (δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τον τούρκο και το δίχτυ των προβλημάτων μιας παράξενης πανδημίας που τρομοκρατεί τον πλανήτη ως μη όφειλε;) και σε αυτά που πρόκειται να ζήσουμε από εδώ και πέρα…σεισμοί , λιμοί , λοιμοί καταποντισμοί ..

☦ ΑΣΚΗΤΗΣ - ΓΕΡΟΝΤΑΣ " σήμερα όλη η ΕΛΛΑΔΑ να γονατίσει και να κάνει την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, που μας έσωσε από το θηρίο"

" δεν είναι μικρό πράγμα στα καλά των καθουμένων να βιώνεις σεισμό των 7 ρίχτερ"

" τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας έκαμψαν το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ"

" δείτε τι έγινε στους γείτονες και ενώ το επίκεντρο του σεισμού ήταν μακρυά σχετικά απο την Σμύρνη, η Σμύρνη δέχτηκε το ΘΕΙΚΟ ΡΑΠΙΣΜΑ για αυτά που έκαναν οι σημερινοί φιλοξενούμενοι της στους Ελλήνες και είναι ακόμα αρχή"

☦ Υπάρχει διαβεβαίωση της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ότι θα φυλάει τα σύνορα της πατρίδος του.

Σήμερα η  ΕΛΛΑΔΑ εκπέμπει SOS ικεσιών προς την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.

Πάμε αδελφοί αμέσως  στο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα του συγκλονιστικού πατρός Ανανία Κουστένη και μετά σε μια μαρτυρία προγενέστερη που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ και οι ΑΓΙΟΙ μας παρακαλουθούν κατά βήμα  στα δράματα μας , από την αρχή των μνημονίων, δίνοντας μηνύματα ενίσχυσης και θάρρους, μέχρι εκείνη την ευλογημένη στιγμή που θα ξεκαθαρίσει ο πνευματικός ορίζοντας μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«Προ ετών είχε παρουσιαστεί  στον Γέροντα Παίσιο και νυν ΑΓΙΟ η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, εκεί στο κελλάκι του στην Παναγούδα, εκεί κοντά στην Μονή Κουτλουμουσίου και του είπε: Εσύ πάτερ Παίσιε θα βοηθάς τους πονεμένους αδελφούς μας και εγώ λέγει… Γέροντα, σου υπόσχομαι πως θα φυλάω  τα σύνορα της πατρίδος σου»

☦ Ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος μάς έλεγε…

Οι προσευχές μας δεν εισακούονται διότι δεν είμαστε άξιοι. Πρέπει να γίνεις άξιος, για να προσευχηθείς. Όταν τακτοποιήσεις όλες τις εκκρεμότητες και ετοιμασθείς, τότε πάς και προσφέρεις το δώρο σου.

Άξιοι γίνονται όσοι επιθυμούν και λαχταρούν να γίνουν του Χριστού, όσοι δίνονται στο θέλημα του Θεού. Να μην έχεις κανένα θέλημα, αυτό έχει μεγάλη αξία, είναι το παν. Ο σκλάβος δεν έχει θέλημα. Το να μην έχομε κανένα θέλημα μπορεί να γίνει μ’ έναν τρόπο απαλό· με την αγάπη στον Χριστό και την τήρηση των εντολών Του. Μόνον ο Χριστός μπορεί να μας βγάλει απ’ τον κλοιό της ερημιάς. Προσευχή και μετάνοια και ελεημοσύνη. Δώστε έστω κι ένα ποτήρι νερό, αν δεν έχετε χρήματα. Και να ξέρετε ότι όσο αγιάζεσθε, τόσο εισακούονται οι προσευχές σας.

☦ ΔΙΗΓΗΜΑ ΦΟΒΕΡΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΥ…

Διηγήσατο ημίν ο Αββάς Παφνούτιος, ότι: όταν ήμην νεώτερος ησύχαζον πλησίον του Αββά Απολλώ· όταν ήλθεν η Κυριακή των Βαίων επήγον εις τον Γέροντα λίαν πρωΐ και ασπασάμενος αυτόν και ευλογηθείς, εκάθισα πλησίον του, και παρεκάλουν αυτόν, όπως δεχθή με να κατοικήσω μετ᾿ αυτού διότι καθ᾿ όλην την αγίαν Τεσσαρακαστήν μόνος μου κατοικών, πολύ επολεμήθην από τον δαίμονα της πορνείας, αλλ᾿ ο Γέρων δεν συγκατετίθετο.