“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Είναι φοβερό παιδιά μου, αυτό που γίνεται την ώρα που βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου

Ο Άγιος Αντώνιος είχε ένα μεγάλο χάρισμα από το Θεό. Όταν τον βασάνιζε μια απορία για οποιοδήποτε θέμα της Αγίας Γραφής ή κάποιο άλλο από τον ορατό ή αόρατο κόσμο, ο Θεός του το αποκάλυπτε.
Ζητά, λοιπόν, από το Θεό να του αποκαλύψει τα μυστήρια της άλλης ζωής, καθώς και τι γίνεται την ώρα που πεθαίνει ο άνθρωπος. Βλέπει πολλές και σημαντικές αποκαλύψεις για τις οποίες τον βλέπουν οι μαθητές του να αναστενάζει πικρά και να κλαίει γοερά.

Στις επίμονες παρακλήσεις των μαθητών του να τους πει έστω κάποια λίγα πράγματα από τις ουράνιες αυτές αποκαλύψεις, εκείνος, για να τους ωφελήσει πνευματικά να μην αμελούν καθόλου για τη σωτηρία της ψυχής τους, έλεγε:

-Οι δαίμονες απαγγέλουν εις βάρος μας πλήθος κατηγορίες από τα πολλά σφάλματα που κάνουμε και προσπαθούν να πάρουν από τα χέρια των αγγέλων την τρομοκρατημένη ψυχή μας.

“Δυστυχία σου Ελλάς θα κλαίτε όταν σηκωθείτε από τον λήθαργο”

Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού
Την Κυριακή 20 του μηνός είχαμε το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την συμφωνία των Πρεσπών. Απόψε η Βουλή με  ανίσχυρη έως ανύπαρκτη την λαϊκή εντολή, με μια κυβέρνηση που παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και που προέκυψε από την δίκαιη αγανάκτηση του λαού ενάντια στον ευτελισμό που επέφερε ο δικομματισμός θα προβεί στην ψήφιση της εθνοπροδοτικής συμφωνίας που ξεπουλά την ιστορία της πατρίδας μας και κάνει νοικοκυραίους τους γείτονες μας.

Γέροντας : “κάνω κομποσκοίνι για τον φωτισμό των πολιτικών και εκεί που τους μνημονεύω ως ζωντανούς μου βγαίνουν ως κεκοιμημένοι” Τι συμβαίνει;

Φώτο : Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι, τοίο απεικονίζει τον Άγιο Παΐσιο στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Μετεώρων) ,Δημήτρης Ματσαρίδης.
Ακόμα και την ύστατη στιγμή οι άγιοι πατέρες μας εύχονται υπέρ ειρήνης και φωτισμού. Αυτή είναι η υπέρβαση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Τα άνανδρα χημικά καπνογόνα δεν μπορούν να εμποδίσουν την ευωδία της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ τους προς τα πάνω. Αλλά άρχισαν σε κάποιους να συμβαίνουν  παράξενα πράγματα  που δεν δύνανται να εξηγηθούν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος του Σινά κ. Δαμιανός ανήμερα του συλλαλητηρίου της Κυριακής της 20 Ιανουαρίου 2019.

Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω

Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω, προστάτης και πολιούχος της Πιερίας, γεννήθηκε περίπου το 1500 μ. Χ. στη Θεσσαλία στο χωριό Σκλάταινα ή Σθλάτενα ή Πλάτινα, σήμερα αποκαλούμενο Δρακότρυπα, της επαρχίας Φαναρίου. Ο πατέρας του Αγίου ονομαζόταν Νικόλαος και η μητέρα του Θεοδώρα. Ήταν φτωχοί, αλλά πολύ ευσεβείς. Ο πατέρας του Αγίου παράλληλα με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές του εργασίες ήταν και σφυροκόπος (σπαθοποιός).
.........Ο Άγιος που το κοσμικό του όνομα ήταν Δημήτριος Καλέτσης ήταν παιδί της προσευχής. Σύμφωνα με παράδοση που υπάρχει στη γενέτειρά του, Τετάρτη και Παρασκευή δεν θήλαζε. Επίσης οι γονείς του, όταν ακόμα ήταν βρέφος και κοιμόταν, έβλεπαν από πάνω του ένα φωτεινό Σταυρό που λαμποκοπούσε σαν τον ήλιο. Αυτό, έλεγαν, ότι ήταν σημείο που φανέρωνε την κατά Θεό προκοπή του, όταν θα μεγάλωνε.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Φωνή ἀγωνίας Κλήρου καί Λαοῦ γιά τήν ἁγιοτόκο καί αἱματοβαμμένη Μακεδονία μας.
Ὁ προφήτης Ἰωνᾶς ἔζησε κατά τόν ὄγδοο π.Χ αἰῶνα. Κατά τά χρόνια ἐκεῖνα, ἠ πόλις Νινευή ἦταν μιά πόλις βουτηγμένη μέσα στήν ἁμαρτία. Οἱ κάτοικοί της, ἄρχοντες καί λαός μαζί, εἶχαν ἐγκαταλείψει τό θέλημα τοῦ Θεοῦ καί εἶχαν παραδοθεῖ στίς μάταιες ὑλικές ἀπολαύσεις καί στήν ανθρωποκτόνο λατρεία τῆς σάρκας. Μέ τρόπο θαυμαστό, ὁ προφήτης Ἰωνᾶς καταφθάνει στήν Νινευή καί μέ ἐντολή τοῦ Θεοῦ προφητεύει τήν καταστροφή της πόλεως, διδάσκοντας ταυτοχρόνως στούς Νινευίτες τήν δύναμη καί τήν ἀξία τῆς ἐσωτερικῆς συντριβῆς καί τῆς μετάνοιας.