“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Στον Πειραιά τα καταδρομικά Moskva και Smetlivy!!!

Ρωσικά πολεμικά πλοία στον Πειραιά προκαλούν ανησυχία στο Τούρκικο Ναυτικό, που παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του  video με την άφιξη τους στο λιμάνι! Δείτε τα βίντεο με την άφιξη του ρωσικού καταδρομικού Moskva και Smetlivy στον Πειραιά, στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Κρέας «χαλάλ» στη Βαρβάκειο

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας
Η Βαρβάκειος Αγορά είναι ίσως το μόνο σημείο πώλησης κρέατος «χαλάλ», δηλαδή από αρνί ή μοσχάρι, συνήθως, του οποίου η σφαγή έχει γίνει τελετουργικά με τις ευλογίες του ιμάμη. Είναι το κρέας που προτιμούν οι μουσουλμάνοι μετανάστες, οι οποίοι θέλουν να τηρούν τις παραδόσεις τους παρότι βρίσκονται στη χώρα μας. ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ "ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ", ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΡΕΑΣ "ΧΑΛΑΛ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΕΥΛΟΓΗΘΕΙ" ΑΠΟ ΙΜΑΜΗ!!! ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΦΑΧΤΕΙ ΑΝΗΛΕΩΣ, ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΗ ΤΡΟΠΟ!!!

Ειρηνική Επανάσταση ή Νομοτελειακή παρακμή;

Οι διαχειριζόμενοι την εξουσία επιχειρούν να παρουσιάσουν την αποδέσμευση της “δόσης” ως αρχή του τέλους της εθνικής μας κρίσης. Πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού ενός λαού. Ποια η αλήθεια; 
Σύμφωνα και με τις προβλέψεις των περισσότερων σοβαρών αναλυτών εντός και εκτός συνόρων, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η ηγεσία του ΔΝΤ, αντιλαμβανόμενοι τους οικονομικούς και κυρίως τους γεωπολιτικούς κινδύνους για ολόκληρη τη Δύση από μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συναίνεσαν να δοθεί στην ελληνική οικονομία χρηματοπιστωτική ένεση αποτρέπουσα την άμεση κατάρρευσή της. Ωστόσο, από μόνη της, η τονωτική αυτή παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα απλώς μας επιτρέπει να συνεχίσουμε για ένα διάστημα να φυτοζωούμε.

Ο φόρος άνθρακα είναι αποδεδειγμένα άχρηστος ενάντια στην δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη

«Για χρόνια, οι συνήγοροι για την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή κάποιου είδους φόρου άνθρακα θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα από τις βαριά βιομηχανοποιημένες Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιδέα, λένε, είναι ότι ένας φόρος διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγούσε τελικά σε λιγότερες επιβλαβείς, κλίμα-μεταβαλλόμενες εκπομπές λόγω του υψηλότερου κόστους. Ο φόρος θα παρέχει ένα πρόσθετο κίνητρο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά καταφύγιο στα μοναστήρια του Αγίου Όρους για να επιβιώσει εξ αιτίας της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο μοναχός της Ιεράς μονής Αγίου Παύλου, Νικόδημος, μιλώντας στον Αχελώο tv: «Αναρίθμητοι είναι οι άνθρωποι που περιφέρονται στο Άγιο Όρος από το ένα μοναστήρι στο άλλο για να εξασφαλίσουν τροφή και στέγη προκειμένου να επιβιώσουν. Ο κόσμος νιώθει την ανάγκη της επιβίωσης, η πείνα είναι μαρτύριο και είναι καθημερινό φαινόμενο στις μέρες μας, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο τους». Δείτε το βίντεο:

Προσεκτικά βήματα για οριοθέτηση της ΑΟΖ

Η Αθήνα σκοπεύει να κατοχυρώσει δικαιώματα έρευνας και αξιοποίησης θαλάσσιων περιοχών.
Της Δωρας Αντωνιου
Την προοπτική σταδιακής ανακήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ, ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και στη βάση αξιολόγησης των γεωπολιτικών συνθηκών και μεταβολών στην ευρύτερη περιοχή, εξετάζει η κυβέρνηση. Με δεδομένες τις αναταράξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την κρίση στη Συρία, η Αθήνα γνωρίζει ότι από τον διεθνή παράγοντα δεν θα γινόταν ευνοϊκά δεκτή οποιαδήποτε απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερες εντάσεις και προβλήματα.