“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

☦ “Το μόνο που θέλω είναι να με ελεήσεις. Να καταλάβω την αμαρτωλότητά μου”

Χριστέ μου, δεν έχω σκοπό να Σου πω ωραία και πολλά λόγια.

Το μόνο που θέλω είναι να με ελεήσεις.

Να καταλάβω την αμαρτωλότητά μου.

Να γνωρίσω την ελεεινότητά μου.

Θέλω να φτάσω κοντά Σου.

☦ Σε ποιόν είχε ξαναεμφανισθεί ο Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ και είχε μιλήσει πάλι για τα εσχατολογικά !!!

Το Προφητικό όραμα του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης κι η εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

………………………………………………………………………………………………

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητος μία άλλη εμπειρία του αγίου Ιωάννη. Ο Άγιος είχε ένα σχετικό όραμα τον Ιανουάριο του 1901, κατά το οποίο του εμφανίσθηκε ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ.

Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: “Σήκω, δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!”

☦ "το λένε οι γεροντάδες , εμφανίζονται άγιοι , το λένε και οι ίδιοι, είμαστε μέσα στον ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΕΜΟ"

φωτο από fb ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

"Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ζήτησε από το Κογκρέσο να του επιτρέψει τη χρηματοδότηση υποδομών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία που επεξεργάζονται στρατηγικά ορυκτά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και όπλων, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση αυτή ως καθοριστικής σημασίας για την εθνική άμυνα των ΗΠΑ." 

☦ Θαυμαστή εμφάνιση του Όσιου Σεραφείμ του Σαρώφ σε μοναχό

Πήραμε την πληροφορία ότι πριν από λίγο καιρό ο Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ παρουσιάσθηκε σε υπέργηρο μοναχό Ιεράς Μονής και του είπε: «Βρισκόμαστε ήδη στους έσχατους χρόνους, γι αυτό πρέπει να εντείνετε τις προσευχές σας και να κοινωνάτε συνέχεια. Να έχετε τρόφιμα και νερό….»

☦ “Εὐφραινέσθω τά οὐράνια….”

Εὐφραινέσθω τά οὐράνια, ἀγαλλιάσθω τά ἐπίγεια, ὅτι ἐποίησε κράτος, ἐν βραχίονι αὐτοῦ Κύριος. Ἐπάτησε τῷ θανάτῳ τὸν θάνατον, πρωτότοκος τῶν νεκρῶν ἐγένετο, ἐκ κοιλίας ᾅδου ἐρρύσατο ἡμᾶς καὶ παρέσχε τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.”  (Αναστάσιμο  Ἀπολυτίκιον, Ἦχος γ΄)