“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

"Βόμβα" από Μόσχα: Ετοιμάζεται πακέτο οικονομικής βοήθειας από BRICS για Ελλάδα! - Τι μεταδίδει το RT

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΞ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ
Εμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση καταγράφεται από την Μόσχα τις τελευταίες ώρες και σίγουρα η Ρωσία δίνει έναν διαπραγματευτικό «άσσο» στον Α.Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό «ΟΧΙ» της Ελλάδας με ρεπορτάζ του RT που αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια στους BRICS για την Ελλάδα!

Mε κωλοτούμπα στον γκρεμό;

Οι γκρεμοί  χάσκουν πάντοτε ενώπιον της  διαχρονικής Ελληνικής Ιστορίας.
Πολλές φορές πέσαμε μέσα  στους γκρεμούς βλ. Ζάλογγο. Το θέμα είναι πώς πέφτουμε και τι μήνυμα δίνουμε σε αυτούς που μας παρακολουθούν . Και τελικά αν κατά το ανάλογο θάρρος  και την λεβεντιά   εμφανίζεται  “ο από μηχανής ΘΕΟΣ του Έθνους” που μας δίνει πτερά στις ψυχές  για να αντιμετωπίσουμε τους γκρεμιστές μας;

Τα ολέθρια λάθη της Ελληνικής Πολιτικής

Φωτο kafeneio-gr.blogspot.gr
- Δεν εκβιάζουμε, δεν εκβιαζόμαστε –
Συνταρακτικές είναι οι ειδήσεις μετά το ναυάγιο εις το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου 2015. Διότι η Πατρίδα μας απειλείται τώρα με την αποπομπή της (GREXIT) από την Ευρωζώνη και με απρόβλεπτες συνέπειες και για την παραμονή της εις την Ε.Ε.  Ασφαλώς πρόκειται για ένα ωμό εκβιασμό ο οποίος στοχεύει όχι μόνον εις την χρεοκοπία της Ελλάδος με την ταυτόχρονη υποθήκευση του εθνικού της πλούτου, αλλά παράλληλα και με την τιμωρία της χώρας μας να δώσουν και  ένα μάθημα  σε εκείνους που σκέπτονται να ζητήσουν μία οικονομική ανακούφιση.

«Γέροντας Παΐσιος, ένας Παγκόσμιος Άνθρωπος»

(Εισήγηση που έγινε στις 13-11-2014 στο Νεάμτς της Ρουμανίας)
Ο Γέροντας Παΐσιος γεννήθηκε σε ένα κεφαλοχώρι του ακριτικού Ελληνισμού της Καππαδοκίας, τα Φάρασα. Αυτό βρίσκεται διακόσια περίπου χιλιόμετρα νοτίως της Καισαρείας και παρά την απομόνωσή του στα βάθη της Μικράς Ασίας κατόρθωσε να διατηρήσει πιστά «την Ορθοδοξία, την ελληνική συνείδηση και την γλώσσα»[1].
Δεν ήταν άπατρις ούτε διεθνιστής. Ήταν πατριώτης και  έλεγε: «Η πατρίδα είναι μια μεγάλη οικογένεια». Αλλά έκανε την πατρίδα του εφαλτήριο για κάθε πατρίδα. 

Αυτό είναι το σχέδιο που απέρριψε η Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
«Απαράδεκτο» και «παράλογο» χαρακτήρισε η κυβερνητική πλευρά το σχέδιο συμφωνίας που υπέβαλε, κατά την κρίσμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητώντας από την κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης.