“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η καρέκλα που γκρέμισε την Ελλάδα

- η απώλεια της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και το άλλοθι μας -
Καυχόμαστε όλοι μας  ότι είμαστε  δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας  ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως αν θέλομε να είμαστε ρεαλιστές το όνειρο αυτό δεν πρόκειται να εκπληρωθεί εφόσον δεν προηγηθεί κάτι βασικότερο. 

ΤΥΧΑΙΟ - η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ εορτάζει μετά την ¨Κυριακή του Παραλύτου¨ και η Τουρκία παραλύει με νέους χάρτες διάλυσης;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ακόμα δεν πρόλαβε να ¨στεγνώσει¨ το ψηφιακό μελάνι και πάνω από την γείτονα χώρα βρέχει χάρτες διάλυσης.

Όσο θα υπάρχει το σήμερα, ας μην απελπιζόμαστε!

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Ασκώντας την αρετή να φοβόμαστε μήπως πέσουμε, στηριζόμενοι στο θάρρος μας. Και όταν αμαρτάνουμε να μετανοούμε. Αυτό λέγω και τώρα:
«Είναι προδοσία της σωτηρίας μας αυτά τα δύο, δηλαδή και το να έχουμε θάρρος όταν είμαστε ενάρετοι, και το να απελπιζόμαστε όταν είμαστε πεσμένοι στην κακία».
Γι' αυτό ο Παύλος, για ν' ασφαλίσει εκείνους που ασκούν την αρετή, έλεγε: «Εκείνος που νομίζει ότι στέκεται, ας προσέχει μήπως πέσει» (Α' Κορ. 10, 12). Και πάλι: «Φοβάμαι μήπως, ενώ κήρυξα σε άλλους, εγώ ο ίδιος βρεθώ ανάξιος» (Β' Κορ. 11, 3). Ανορθώνοντας πάλι τους πεσμένους και διεγείροντάς τους σε μεγαλύτερη προθυμία διακήρυττε έντονα στους Κορινθίους γράφοντας τα εξής: «Μήπως πενθήσω πολλούς που αμάρτησαν προηγουμένως και δεν μετανόησαν» (Β' Κορ. 12, 21).

Μιά βραδυά στην Έρημο του Αγίου Όρους

Το παρακάτω κείμενο είναι μια περιγραφή του Αγίου Όρους από το βιβλίο "ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ" Εκδόσεις Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Ακραιφνίου-Κοκκίνου
Το Άγιον Όρος είναι ένας τόπος μυστηρίου, που μιλάει πολύ έντονα η σιωπή, δηλ. Αυτή η ίδια η αιωνιότης, αφού η σιωπή είναι η γλώσσα του μέλλοντος αιώνος.
Όπως οι άγιοι Άγγελοι, έχουν μια μεγάλη ακατανόητη για μας νοερά δύναμη, που μεταδίδουν τα θεία νοήματα ο ένας στον άλλο (Μ. Βασίλειος), έτσι και οι επίγειοι Άγγελοι, που ζουν στο Άγιον Όρος και συναγωνίζονται τους ουρανίους και ασωμάτους στην ζωή και την προσευχή, έχουν μια άλλη δύναμη για να μεταδώσουν αυτά που ζουν.
Και αυτή είναι η σιωπή, η οποία, ιδίως στο Όρος, είναι η ευγλωτότερη ρητορεία, μια «σιωπώσα παραίνεσις». Εκεί δε μιλούν πολύ, αλλά ζουν «εν σιωπή» τα μυστήρια του Θεού, βιώνουν την αποφατική εμπειρία της Ορθοδόξου Θεολογίας.

Σοκ στην Άγκυρα: Νέοι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας - Προβλέπεται ίδρυση ανεξάρτητου ποντιακού κράτους! (βίντεο, εικόνες)

ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΥΡΔΙKΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Mετά τον σεισμό που είχε προκληθει στην Άγκυρα από τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times (όπως ήδη έχει ενημερώσει το Pronews.gr) εν μέσω των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή νέοι χάρτες έκαναν την εμφάνισή τους αμερικανικής και ισραηλινής κατασκευής και προελεύσεως και δημοσιεύτηκαν από τον τουρκικό Τύπο με τον έναν από αυτούς να απεικονίζει την ίδρυση ανεξάρτητου Πόντου!