“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία φτιάχνει το ορθόδοξο τόξο

Σε στρατιωτική άσκηση, με "κρυφά", νοήματα φαίνεται πως έχει προβεί το πλέον επονομαζόμενο "ορθόδοξο τόξο".
Πιο συγκεκριμένα η στρατιωτική άσκηση φέρει το όνομα «Σλαβική Αδελφότητα» και έλαβε χώρα στην πόλη Νοβοροσίσκ της Ρωσίας. Στην αναφερόμενη άσκηση θα λάβουν μέρος οι, Ρωσία, Λευκορωσία, και Σερβία, με το σενάριο της άσκησης να αφορά την  «προσομοίωση  πολεμικής εξέγερσης, αντι-κυβερνητικών στοιχείων», αλλά και την εκπαίδευση πάνω σε τακτικές των ενόπλων  δυνάμεων, με σκοπό την "πρόληψη ταραχών" στα πλαίσια του σεναρίου της «πλατείας Μαιντάν».

Από σήμερα το βράδυ να ανάβετε ένα κεράκι για την Ελλάδα

Τα  μάτια μας και η Πατρίδα μας. Από σήμερα το βράδυ να ανάβετε ένα κεράκι για την Ελλάδα.
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014 αρθρογραφούσαμε "Τούρκοι και Τοκογλύφοι «προθερμαίνονται»" Σήμερα στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 ήρθε η κρίσιμη στιγμή που Τούρκοι και Τοκογλύφοι “ξεσάλωσαν”.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΜΕ: "Η ΡΩΣΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"

Φωτό - ντοκουμέντο: Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν στόχους ισλαμιστών στη Συρία - IL-76 μεταφέρει Ρώσους στρατιώτες (vid)
του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσική αρκούδα δείχνει τα νύχια της αφού ρωσικά μαχητικά φαίνεται ότι επιχειρούν ήδη στη Συρία βομβαρδίζοντας τους τζιχαντιστές σύμφωνα με φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ το ισραηλινό DEBKA μεταδίδει ότι η Ρωσία θα είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη που θα μπει στη Συρία!

Ανησυχία της Άγκυρας για την επανεμφάνιση του σχεδίου του αγωγού «South Stream» από τον Β. Πούτιν

Ανησύχησε  «σιωπηλά» η Άγκυρα λόγω της ύπαρξης δημοσιεύματος το οποίο αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν «ξεπάγωσε» το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» σε «βάρος» του αγωγού «Turk  Stream», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Η «σιωπή» της Άγκυρας όμως  δεν κράτησε για πολύ. Πρόσφατα, το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters,  την «μεταβίβαση»  στην Μόσχα ενός προσχεδίου  της συμφωνίας του αγωγού  φυσικού αερίου «Turk Stream». 

Στο Σοχό Θεσσαλονίκης η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το Μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, η «Ιερά   Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου», Σοχού, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Την Κυριακή, 6  Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού  θα γίνει επίσημη υποδοχή της  Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργής  Εικόνας από το Σοχό προς την Ιερά  Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, όπου και θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. κ. Ιωάννη και την Αδελφότητα της Μονής. 

Ιάπωνας Ορθόδοξος Ιερέας: “Ἡ Ἑλλαδα ζεῖ διότι ὁ Χριστός, ἡ Παναγία καὶ οἱ Ἅγιοι πάντες εἶναι πάντα μαζί σας”

"Ἁπό τήν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, μας ἔχετε δώσει τὸ φῶς"
Με ένα συγκινητικό μήνυμά του από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο ορθόδοξος Ιερέας Δημήτριος Τανάκα, ο οποίος έζησε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στη χώρα μας λέγοντας τα εξής:

ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ "ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

"Ποταμοί" αίματος στην Τουρκία - Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tο ΡΚΚ συνεχίζει το "σφυροκόπημα" των τουρκικών ΕΔ προκαλώντας νέες βαριές απώλειες ως αντίποινα στις επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον κουρδικών θέσεων στο "Β.Κουρδιστάν" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η νοτιοανατολική Τουρκία και η Β.Συρία.