“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Το θέμα είναι: όχι αν θα μας κτυπήσουν οι τούρκοι ή πότε θα γίνει αυτό, αλλά σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε, όταν θα μας κτυπήσουν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει, αλλά επειδή δεν βιώνει ακόμα  τον πόνο αυτών των νεόφερτων καταστάσεων,  άγεται και φέρεται από εύκολες υποσχέσεις και θεωρίες. Όλοι εχθροί του Ελληνισμού βρίσκονται υπό κίνηση την στιγμή που τα μυαλά μας είναι σταματημένα.

Άγιος Γοβδελαάς και αγία Κασδόα: τα παιδιά του βασιλιά της Περσίας που μαρτύρησαν για τον Χριστό

Ένας πρίγκιπας και μια πριγκίπισσα από την Περσία που αγάπησαν τον Χριστό και μαρτύρησαν κατά προσταγή του βασιλιά πατέρα τους!
Ο Χριστός φανερώνεται στις αγαθές ψυχές, ενώ η κακία του πονηρού κάνει απάνθρωπο ακόμα και έναν πατέρα και τον οδηγεί στην θανάτωση των παιδιών του...
Στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Σαβωρίου, κατά το έτος 330 μ. Χ., ζούσε κάποιος Πέρσης, άρχοντας, συγγενής του βασιλιά, που ονομαζόταν Δάδας. Ο Δάδας ήταν πιστός Χριστιανός και δεν δίστασε να φανερώσει την πίστη του. Γι΄αυτό διεβλήθη στο βασιλιά και εκείνος πρόσταξε να δικαστεί από τον γιο του Γοβδελαά και από τον άρχοντα Αδραμέλεχ.