“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο «ΑΓΩΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η …ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Το μεγάλο παιχνίδι Τουρκίας, Κατάρ και ΗΠΑ, που προκάλεσε τα εκατοντάδας χιλιάδες θύματα του αιματηρού εμφύλιου στην Συρία. Ο αγωγός φυσικού αερίου με την ονομασία «Ισλαμικός Αγωγός»,  η κατασκευή του οποίου είχε υπογραφεί στις 27 Ιουλίου 2011 μεταξύ των χωρών Ιράν, Ιράκ και Συρία, και ο οποίος προέβλεπε να διοχετεύει το ιρανικό φυσικό αέριο από το Assaloyeh του Ιράν προς Βαγδάτη, Δαμασκό, Βηρυτό, Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα για να προεκταθεί στην δυτική Ευρώπη, είναι ο βασικός λόγος για την έκρηξη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Τουρκία λίγη υπομονή, εγγύς και εκ των πραγμάτων θα ενταχθείς εκεί που πάντα ανήκες...στην ΡΩΜΗΑ –ΕΛΛΑΔΑ.

«Οι Έλληνες προτιμούν ένταξη στην Τουρκία, αντί για ΕΕ!» ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ 10/10/13 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  “Τελικά στην Τουρκία εμφανίζονται όσο περνάει ο καιρός γραφικές προσωπικότητες, που όμως τυγχάνει να συμβουλεύουν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν, με ότι και αν σημαίνει αυτό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Αν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 51% των πολιτών θα επέλεγε την έξοδο από το ευρώ, σύμφωνα με στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιογράφο Γιγίτ Μπουλούτ ο οποίος σε άκρως προκλητικές δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή δεν δίστασε να πει ότι οι Έλληνες θα προτιμήσουν να ενταχθούν στην…Τουρκία!” Είναι τόσο γραφικός ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας? Μήπως η δήθεν λανθάνουσα γλώσσα αποκαλύπτει σχεδιασμούς διαχείρισης γεγονότων?  

Ο Ντεντέ εξαναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είναι συκοφάντης

Πολλά έχουμε ακούσει και ακόμη περισσότερα έχουμε ανεχθεί από τους διάφορες τουρκοπράκτορες και τις «παραφυάδες» τους που δρουν στην Ελληνική Θράκη. Καθημερινά, σχεδόν, γινόμαστε μάρτυρες θρασύτατων προκλήσεων (υπό την ομπρέλα του ανθρωπισμού και διάφορων γνωστών – αγνώστων εκτός Ελλάδας οργανώσεων, άκρως υπόπτων για τις άριστες φιλικές σχέσεις που διατηρούν με Γκρίζους Λύκους, τούρκους εθνικιστές και πράκτορες της ΜΙΤ) που σαν στόχο έχουν να βλάψουν την εικόνα της χώρας διεθνώς, να διεγείρουν μίση και πάθη μεταξύ των κατοίκων της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων) και να λειτουργήσουν αποδομητικά απέναντι σε θεσμούς του Ελληνικού κράτους.

Πίσω από την παράλυση στην Ουάσινγκτον, οι βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2014

Οι βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους στις ΗΠΑ δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί φοβούνται τις εκλογικές συνέπειες, ελπίζουν, ωστόσο, να επωφεληθούν από την καθήλωση των αμερικανικών πολιτειακών θεσμών. 

ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΘΑ: «Υπερπλήρης» η παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου
Διαταγή με την οποία καλούνται να ετοιμάσουν τα κορυφαία οπλικά συστήματα της χώρας για την παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρέλαβαν πριν από μερικές ώρες, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ανά την επικράτεια.

"Πούτιν σπίκινγκ" - Ατάκες του Ρώσου Προέδρου με αφορμή τα 61α γενέθλιά του

Τη Δευτέρα είχε τα γενέθλια του ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκλεισε τα 61. Οι δημοσιογράφοι ξεχώρισαν κάποιες ενδιαφέρουσες φράσεις του προέδρου κατά το φετινό έτος.

-Για τη δράση των ακτιβιστριών FEMEN, τον Απρίλιο του 2013: «Όσον αφορά τις κοπέλες, έχω να πω ότι σήμερα το πρωί δεν έχω προλάβει ακόμη να πάρω πρωινό. Αν μου έλεγαν να διαλέξω σαλάμι, μπέικον ή από την άλλη, τα θέλγητρα που αυτές παρουσιάζουν, απαντώ ότι το πρώτο θα με χαροποιούσε ενώ το δεύτερο όχι και τόσο».

ΟΜΙΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ. ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Δυο χρόνια κάθειρξης για τα "βελάκια" στη φωτογραφία Ερντογάν

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Τον «μπελά» τους βρήκαν δυο φοιτητές στην Τουρκία καθώς σε διαδήλωση που είχαν συμμετάσχει πέρυσι στη Σαμψούντα, για να κατηγορήσουν τον Ερντογάν έριχναν βελάκια σε μια φωτογραφία του που είχαν στήσει σε τοίχο. Οι αστυνομικοί τους είχαν συλλάβει άμεσα και σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίκη της υπόθεσης με την κατηγορία της «εξύβρισης του πρωθυπουργού».

Ποιόν δεν ειρωνεύτηκαν οι άνθρωποι;

῞Ενα κείμενο γιά τήν ἀναγκαιότητα τῆς ῾Ιερᾶς ᾿Εξομολογήσεως
Στὸν τεχνίτη Παῦλο Τ., γιὰ τὴν ἐξομολόγηση
Θὰ ἤθελες νὰ μάθης ἂν ἡ ἐξομολόγηση εἶναι τόσο ἀπαραίτητη; Παλαιότερα πήγαινες πιὸ συχνὰ στὴν ἐξομολόγηση μὰ σταμάτησες ἐπειδὴ κάποιος σὲ εἰρωνεύτηκε γι' αὐτό. Δὲν ἔπρεπε νὰ διακόψεις. Ποιὸν δὲν εἰρωνεύτηκαν οἱ ἄνθρωποι; Ξέρεις τί εἶπε ὁ διορατικότερος ὅλων: οὐαὶ ὑμῖν οἱ γελῶντες νῦν, ὅτι πενθήσετε καὶ κλαύσετε (Λκ. 6, 25). Μοῦ γράφεις ὅτι ἐκτὸς ἀπὸ τὴν τέχνη σου ἔχεις καὶ ἕνα ἀμπέλι, πού σοῦ δίνει καλὴ παραγωγή, ἐπειδὴ τὸ καλλιεργεῖς πολύ. Ἂν κάποιος ἐγκατέλειπε τὸ ἀμπέλι του καὶ εἰρωνευόταν ἐσένα ποὺ φροντίζεις μὲ ἐπιμέλεια τὸ δικό σου, μήπως θὰ σήκωνες τὰ χέρια σου ἀπὸ τ' ἀμπέλι καὶ θὰ σταματοῦσες νὰ τὸ καλλιεργεῖς; Σίγουρα, δὲ θὰ τὸ ἔκανες αὐτό.

Δύσκολες εποχές για τους ραγιάδες - Ν. Λυγερός

Όσοι έζησαν την αρχική περίοδο του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο θυμούνται και τις δηλώσεις του καθενός, ειδικά των ραγιάδων. Εκείνη την εποχή ο κυπριακός λαός θεωρούσε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση εκτός από την αποδοχή της κατάστασης. Και οι ραγιάδες προσπαθούσαν να του σκάψουν όλο και περισσότερο το λάκκο, για να μην του μείνει καμιά ελπίδα κανένα όραμα, λέγοντας ότι έπρεπε να περάσει το σχέδιο Ανάν, διότι ήταν η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του κυπριακού. Τα χρόνια έδειξαν πόσο σοβαροί ήταν στις εκτιμήσεις τους.

Τiming με νόημα: Η τουρκική κορβέτα Heybeliada στη Τζιά...

...ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ελληνοϊσραηλινή άσκηση!
Σε μία ευθεία πρόκληση κυρίως προς την Ελλάδα και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και προς το Ισραήλ με μία κίνηση τύπου "Βόρειας Κορέας", η Τουρκία έστειλε σήμερα το πλέον σύγχρονο πολεμικό πλοίο της, την εγχώριας ναυπήγησης κορβέτα σχεδίασης stealth, την F-511 "Heybeliada",στην μέση της χθεσινής ελληνοϊσραηλινής αεροναυτικής άσκησης και σε απόσταση βολής πυροβόλου από τις ακτές της Ανατολικής Αττικής!