“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Γέρων Γαβριήλ ο Αγιορείτης: Συνέντευξη περί παπισμού και άλλων θεμάτων

Πόσο ωραία και πόσο δυνατή είναι η ορθόδοξη αλήθεια του Χριστού μας, όταν αυτή ακούγεται από χείλη Ορθοδόξου Αγιορείτου ασκητού, ο οποίος πρώτα «εποίησε και μετά εδίδαξε». Επί του προκειμένου τα χείλη του αγίου γέροντος Γαβριήλ από το κουτλουμουσιανό κελί του Αγ. Χριστοδούλου στις Καρυές.

Η “ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ” ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ

Ένας αξιωματικός από την Ρώμη, βασιλικός απεσταλμένος, έφθασε κάποτε στην έρημο, στο κελλί του Οσίου Αρσενίου να του παραδώσει έγγραφο διαθήκη κάποιου συγγενή του Συγκλητικού, που είχε πριν λίγους μήνες πεθάνει και τον είχε αφήσει γενικό κληρονόμο της τεράστιας περιουσίας του.
Διάβασε το έγγραφο ο Όσιος με αδιαφορία κι ετοιμάστηκε να το σχίση.
-Για τ’ όνομα του Θεού, Αββά μόλις τον πρόλαβε ο αξιωματικός· είμαι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό και κινδυνεύω να χάσω τη θέση μου.
Τότε του το έδωσε πίσω ο Όσιος.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ : “ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πραγματικά εντυπωσιακή δήλωση του προέδρου του HDP, του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ρίχνει κυριολεκτικά «βενζίνη» στο ήδη καιγόμενο εσωτερικό τοπίο της Τουρκίας από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους αντάρτες.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ακόμα και στον μετριοπαθή αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος, είναι η σφαγή αυτές τις μέρες των Κούρδων της πόλη Cizre, όπου οι αναφορές μιλούν για πάνω από είκοσι πολίτες νεκρούς μεταξύ των οποίων και μικρά παιδία από βολές ελεύθερων Τούρκων σκοπευτών.

''O καλόγερος που δεν πάταγε στη γη...''

Αληθινές ιστορίες προσκυνητών απο τον Άθωνα
(Εμφάνιση αόρατου ασκητή)
Η αναμονή για το καράβι στόν αρσανά της Ιβήρων περνούσε ανέμελα, άλλοι έκαναν βόλτες αγναντέβοντας την γαλήνη και την ηρεμία της θάλασσας, άλλος μίλαγε στο τηλέφωνο...
Με τον Χρήστο τραβήξαμε κατά την προβλήτα, πιάσαμε τα περί Θεού... το ακατάληπτο τούτο μυστήριο, που κάνει τις ψυχές των ανθρώπων να διψούν να μάθουν, να κατανοήσουν, να βρούν την Αλήθεια.... Ξαφνιάστηκα καθώς τον άκουσα...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε μια ανιστόρητη εκστρατεία από τουρκικής πλευράς για να μας πείσουν ότι η πυρπόληση της Σμύρνης στις 11 Σεπτεμβρίου του 1922, δεν έγινε από τους Τούρκους, αλλά από τους… Έλληνες και περισσότερο από τους Αρμένιους! Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή την άποψη υποστηρίζουν και κάποιοι διεθνείς ιστορικοί παράγοντες που προσπαθούν να πείσουν και κάποιους ανιστόρητους δικούς μας, ιστορικούς «φελλούς»!
Παρ’ όλο αυτά υπάρχουν πολλές μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων όπως το περίφημο βιβλίο –μαρτυρία για την μεγάλη σφαγή και πυρπόληση της Σμύρνης, «Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ», της Αμερικανοαρμένισας με καταγωγή από την Σμύρνη, Μαρτζορύ Χαουτζπιάν. Η Χαουτζπιάν μας περιγράφει με πραγματικά συγκλονιστικό λόγο :