“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Παπανδρέου μιλά σε Πανεπιστήμιο στην Ελβετία

Μαθήματα για «χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες» θα δώσει ο τέως πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
Παρά την αμφισβήτηση ή και την αποδοκιμασία των πολιτικών που εφάρμοσε, φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πτοείται και θα δώσει τα... «φώτα» του, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Σεν Γκαλέν στην Ελβετία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 42ου Συμποσίου του Πανεπιστημίου Σεν Γκαλέν, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση των κινδύνων (Facing Risk) στην οικονομία και την πολιτική.

newsbomb

Φοβάται για επεισόδια το βράδυ των εκλογών ο Γ.Καρατζαφέρης...

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα το βράδυ των εκλογών. Ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη δεν έκρυψε τους φόβους του ότι "κάποιοι" θα... δράσουν με τέτοιο τρόπο θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα. Μόνο που μας άφησε με την απορία ποιοι θα είναι αυτοί οι κάποιοι...που εννοεί...

eglimatikotita

Ενημερώσου - Ψήφισε - Άλλαξε

Πύρινο μήνυμα της Εκκλησίας: "Προδώσατε τον λαό - Τώρα ήρθε η ώρα του λαού"!

Στις δύσκολες ώρες η Εκκλησία σηκώνει για άλλη μια φορά το λάβαρο της επανάστασης κατά της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και κάνει κάλεσμα την Κυριακή "Ο λαός να υπογράψει το συμβόλαιο με τους δικούς του όρους"! Το αντιμνημονιακό κάλεσμα είναι πραγματικά πύρηνο ανήκει στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμο, ο οποίος κάθεται στο θρόνο που καθόταν και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός: "Οι καιροί άλλαξαν. Ὁ Λαός απεγοητεύθη, επροδόθη, εταπεινώθη, αγανάκτησε. Λάθη δέν συγχωρούνται πλέον. Ὁ Λαός τούς καλεί νά υπογράψουν τό δικό του συμβόλαιο μέ τούς δκούς του, ευτυχώς, όρους".Μάλιστα στέλνει και προειδοποιητικό κάλεσμα στην όποια πολιτική ηγεσία προκύψει μετά τις εκλογές "να μη απογοητεύσει τον ελληνικό λαό που ήδη έχει προδοθεί, και ταπεινωθεί από τους πολιτικούς του, και φυσικά από όλους αυτούς που τον έσυραν στο εθνοκτόνο Μνημόνιο".

Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 2% σε ένα μήνα

Σχεδόν κατά 2% αυξήθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανερχόμενος στα 785.203 άτομα (αύξηση 1,93%). Από αυτά 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,31%). Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον περασμένο Μάρτιο, στην ηλκιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%. Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,92%  των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,77%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,16% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,16%. Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 91,30% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,79% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,91%.

Όχι στους Ρώσους Παρατηρητές είπε η ελληνική κυβέρνηση !!!

H κυβέρνηση απάντησε, τελικά, αρνητικά στο αίτημα διαπίστευσης Ρώσων Παρατηρητών στις εκλογές της Κυριακής. Όπως αφήνουν να διοχετευθεί ρωσικές πηγές, η απόφασή αυτή της ελληνικής κυβέρνησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την διεθνή αρχή της αμοιβαιότητας, δεδομένου ότι Έλληνες Παρατηρητές με επικεφαλής τον «σοσιαλιστή» Πέτρο Ευθυμίου, παρακολούθησαν, αλλά και κατήγγειλαν τις εκλογές για τη Ρωσική Δούμα, τον Δεκέμβριο του 2011.

(Πηγή: briefingnews)

logia-tou-aera

Κύριοι, μέχρις εδώ!!!

Εκτάκτως και κατ’ εξαίρεση, ας ακούσουμε τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργο Αγαπητό, υπουργό Οικονομικών επί οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα. Ο κ. Αγαπητός αναλύει συνοπτικά τα πρόσφατα πεπραγμένα στην Ελληνική οικονομία και αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM 97,8).
·        Γιατί οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι αναίτιες
·        Η δράση του ΔΝΤ σε όσες χώρες μπήκε
·        Η καταφανής αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής
·        Η λύση: Κύριοι, μέχρις εδώ!
·        Ποιο στοιχείο είναι απαραίτητο να υπάρχει στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας
·        Η εθνική συνεννόηση Καραμανλή – Παπανδρέου για το «Χόρα» το 1976
·        Το απαράδεκτο των έκτακτων εισφορών και το παράλογο της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα

istologio.org

Ο Πάνος Καμμένος απαντά στους πολίτες

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης απαντά στους πολίτες

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά στους πολίτες

Η προκλητική αδιαφορία της -παραπαίουσας- ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

“Σφυρίζει αδιάφορα” και προκλητικά η Κομισιόν για τη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα που εκδηλώθηκε με τις αποφάσεις και τους χάρτες για πετρελαϊκές έρευνες σε Καστελόριζο και Ρόδο.Και ούτε καν δείχνει να ενοχλείται από τις συνεχείς παραβιάσεις σε ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τη διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι η «Κομισιόν καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από την Κύπρο».Η ανοησία που “βαφτίζεται” διπλωματία και πολιτική των “ίσων αποστάσεων”! Και τελικά είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη δεν μπορεί …ούτε τα κορδόνια της να δέσει. Το ζήσαμε παλιότερα με τι θέμα της Γιουγκοσλαβίας,το ζούμε τώρα με το θέμα της οικονομικής κρίσης.