“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Tι σε περιμένει στις 18 Ιουνίου 2012…ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012…

- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200 Ευρώ καθαρά!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας
- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες
- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε…βάθος τριετίας
- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στον δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη

“Η σιωπή των αμνών”

J.M. Lamarque για τους Έλληνες: Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις! H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά!!!
Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο. Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα. Δεν την κατηγορούμε ούτε την υποστηρίζουμε. Η απόλυτη σιωπή.

Εμφανίστηκε ο ΓΑΠ !!! (στο …CNN)

«Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα», παρατηρεί τώρα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στο CNN αργά το βράδυ της Τετάρτης, υποστήριξε πως «αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα, θα ήταν πολύ βολικό» και πως θα έδιωχναν την Ελλάδα και όλα θα ήταν καλά. «Τι θα γινόταν όμως με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρωζώνη;»…, αναρωτήθηκε, προσθέτοντας πως «χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερη απλοϊκότητα και προκατάληψη».

Ποιος είναι ο συντάκτης της «έκθεσης της Δραχμής»…

Ο άνθρωπος που συνέταξε την Έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για τις συνέπειες της δραχμής, ο Παύλος Μυλωνάς, κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και …στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης. Το Κourdistoportocali παραθέτει μάλιστα ολόκληρο το βιογραφικό του ανθρώπου που σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Διακυβέρνησης του Ομίλου της Εθνικής και έβαλε την υπογραφή του κάτω από την διαβόητη έκθεση: Ο Παύλος Μυλωνάς τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα το 2004. Το πεδίο ευθύνης του διευρύνθηκε το Δεκέμβριο του 2010, οπότε και ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Διακυβέρνησης, έχοντας υπό την εποπτεία του τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Οικονομικής Ανάλυσης, την Ομάδα Στρατηγικής, η Διεύθυνση Γραμματείας Δ.Σ. και Εξυπηρέτησης Μετόχων ΕΤΕ, το Γραφείο Διοίκησης, καθώς και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Είναι γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, επικεφαλής του Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές, προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Finansbank, καθώς και των επιστημονικών συμβουλίων του ΙΟΒΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Liberation: Ο Έλληνας δεν χόρεψε και ούτε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι!

Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Liberation…
«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν. Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Απίστευτη γερμανική πρόταση για ξεπούλημα αποκαλύπτει η Daily Telegraph! Οι χώρες του Νότου να ξεχρεώσουν με δέσμευση εθνικών περιουσιακών στοιχείων και αποθέματα χρυσού!
Κι όμως! Αυτή η πρόταση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph, κερδίσει όλο και περισσότερο έδαφος στη Γερμανία. Η Γερμανία φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο για τη σταθεροποίηση των οικονομιών, σύμφωνα με το οποίο αντί να εκδοθεί ευρωομόλογο, οι υπερχρεωμένες χώρες του νότου θα δίνουν εθνικά περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και τα αποθέματα χρυσού, για να ξεχρεώνουν! Πώς θα λειτουργήσει αυτό; Μέσω ενός fund, το Redemption Fund, στο οποίο θα περνά ό,τι χρέος υπάρχει πάνω από το όριο που επιτρέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ και ανέρχεται στο 60%. Συνεπώς μια χώρα με χρέος 120% του ΑΕΠ, θα το 60% θα παραμένει κρατικό και το υπόλοιπο 60% θα περνά στο fund και θα αποπληρώνεται με περιουσιακά στοιχεία και χρυσό!

Focus:Φύγετε να τελειώνουμε...«Η Ελλάδα θα καταλήξει στο χάος, αν παραμείνει στην Ευρωζώνη.

"Η τύχη της Αθήνας κρέμεται από μια κλωστή" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus στο οποίο αναφέρεται ότι: "Εάν θέλει η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα πρέπει να προβεί σε μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων -είτε βγει από την Ευρωζώνη, είτε όχι. Με τη λέξη τραγωδία μάλλον υποτιμούμε την κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή -η λέξη καταστροφή, της ταιριάζει καλύτερα. Τα ριζοσπαστικά κόμματα, εξαιτίας των οποίων δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση στις προηγούμενες εκλογές, αναμένεται να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερες ψήφους στις επικείμενες εκλογές. Οι 'ράμπο' της ελληνικής πολιτικής σκηνής, θέλουν να ακυρώσουν τα προγράμματα λιτότητας ή να διαγράψουν το ελληνικό χρέος" αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. Το Focus, σημειώνει στη συνέχεια ότι, για την Ευρώπη είναι προτιμότερο ένα τέλος-θρίλερ της Ελλάδας, παρά η διαρκής τρομοκρατία που βιώνει εξαιτίας της: "Πριν από μερικούς μήνες, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ τώρα παρουσιάζεται ως η μόνη ρεαλιστική λύση. Η λέξη 'Grexit', η συντομογραφία του 'Greece's exit' (έξοδος της Ελλάδας) κάνει τον γύρο του διαδικτύου." επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

"Η αναιδής κερδοσκοπία της Γερμανίας".

Στην "αναιδή συμπεριφορά" της Γερμανίας, που επωφελείται από την κρίση, αναφέρεται σημερινό άρθρο γνώμης της βελγικής γαλλόφωνης εφημερίδας “L'echo”. Με υπέρτιτλο «Η Γερμανία επωφελείται (υπερβολικά) της κρίσης στην ευρωζώνη», το άρθρο τονίζει ότι η χώρα που συγκεντρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τα ευρωπαϊκά προβλήματα, δεν είναι η Ισπανία αλλά η Γερμανία, η οποία, στην πράξη, επωφελείται με “ξεδιάντροπο τρόπο” από αυτή την κρίση.  Πρώτον, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποτιμάται ευρέως -και, εδώ και καιρό- για μία χώρα τόσο δυνατή οικονομικά όπως η Γερμανία και η ανταγωνιστικότητα του πρώτου παγκοσμίως εξαγωγέα ενισχύεται από ένα “φθηνό” ευρώ, σημειώνεται στο άρθρο. “Έπειτα, η Γερμανία χρηματοδοτείται με επιτόκια που θα ζήλευαν όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.  Χθες, είχαμε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ, 1,33% για το δεκαετές επιτόκιο. Με πραγματικούς όρους, η Γερμανία κερδίζει χρήματα, επενδύοντας…”, αναφέρει ο αρθρογράφος.

“Τα χρήματα για τη σωτηρία της Ελλάδας πήγαν στις τράπεζες, όχι στους Έλληνες”

Σκληρή δήλωση του πρώην υπουργού οικονομικών της Αυστρίας
Ο Χάνες Άντρος (πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας)  που σήμερα είναι σημαντικός οικονομικός παράγοντας της χώρας σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», χαρακτηρίζει το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.Σύμφωνα με τον κ. Άντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.

New York Times: Να πως η Τρόικα δολοφονεί την Ελλάδα!

Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times. «Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο. Όπως επισημαίνει η… αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας – ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει.

Η Ισπανία παρασύρει τα πάντα και καταποντίζει το ευρώ σε επίπεδα Ιουλίου 2010!

Η Ευρώπη κλυδωνίζεται από μια κρίση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια με το βλέμμα στραμένο στην Ισπανία παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης Ραχόι να καταφέρει να σώσει μια από τις μεγαλύτερες τράπεζές της και μαζί και την οικονομία της χώρας. Τα πάντα ακούγονται από το πρωί. Μέχρι και έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ πριν από την Ελλάδα! Τα σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη χρηματοδότηση της Bankia και οι ανησυχίες για το κατά πόσον η χώρα θα μπορέσει να συμμαζέψει τα οικονομικά της έχουν οδηγήσει στα ύψη τις αποδόσεις στα ισπανικά ομόλογα. Το μεσημέρι έφτασαν στο 6,72%, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό υψηλό για τη χώρα από την εισαγωγή του ευρώ. Ταυτόχρονα, και το ιταλικό 10ετές υπερέβη το 6%, μετά τη δύσκολη σημερινή δημοπρασία.

Ευρω-γεδδών ...

Θα διαλυθούν όλα στην ΕΕ !!!
Του Γιώργου Δελαστικ
Όλοι οι Έλληνες έχουν βαθιά πεποίθηση ότι οι απειλές της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του υπουργού της επί των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πως η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αν οι Ελληνες δεν ψηφίσουν μνημονιακόμματα συνιστά χυδαία και απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας. Δικαίως είναι πάμπολλοι αυτοί που οργίζονται και αρνούνται να ψηφίσουν τα κόμματα που τους υποδεικνύουν το Βερολίνο και όλοι οι ξένοι επικυρίαρχοι, θεωρώντας το ως στάση ελάχιστης εθνικής αξιοπρέπειας. Πέρα όμως από τις εξόφθαλμες προεκλογικές σκοπιμότητες, υπάρχει πραγματικά ένα κρίσιμο ερώτημα: Συμφέρει τη Γερμανία και την ΕΕ να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ; Αν αποφασίσουν να το κάνουν, οι οικονομικές και πολιτικές συνέπειες είναι ασήμαντες;

NYT: Τα δάνεια προς την Ελλάδα πάνε στην αποπληρωμή των τόκων.

«Το μεγαλύτερος μέρος της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα γυρίζει πίσω στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times».
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα δάνεια προς την Ελλάδα, αντί να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ζωτικών δημοσίων υπηρεσιών, πηγαίνουν στην αποπληρωμή των τόκων. «Ενώ η ελληνική συμμετοχή στην ευρωζώνη κρέμεται από μια κλωστή, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισ. ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από την τρόικα, ωστόσο τα χρήματα αυτά καταλήγουν στην τσέπη των δανειστών της, ως τόκοι επί του δανείου που έλαβε η χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λ. Παπαδήμος: «Ελάχιστο περιθώριο ελιγμών θα έχει η νέα κυβέρνηση»

«Οι Ελληνες συνειδητοποιούν ποιο θα είναι το βιοτικό τους επίπεδο εκτός ευρωζώνης», δήλωσε σε βελγική εφημερίδα. «Η νέα κυβερνητική ομάδα θα έχει ελάχιστο περιθώριο ελιγμών», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος για την Ελλάδα της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Tijd. Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο καθηγητής οικονομικών Μαίλβιν Κράους, περιέχει, μεταξύ άλλων, τηλεφωνική συνέντευξη με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου και υποστηρίζεται πως «τα δύο παραδοσιακά κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι πλέον σε θέση να ρυθμίσουν -από μόνα τους- τις εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Α. Τσίπρα, απειλεί «να βάλει φωτιά στα μπατζάκια τους».

“559 χρόνια από την Άλωση: Προοπτικές και διέξοδοι του ελληνισμού σήμερα.”

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού στην εκδήλωση με θέμα:
“559 χρόνια από την Άλωση: Προοπτικές και διέξοδοι του ελληνισμού σήμερα.” Πολεμικό Μουσείο. 29/05/2012.

national-pride

"Θα κλείσουν τα σύνορα αν υπάρξει χάος στην Ελλάδα!"

Νέα, τρομολαγνικά σενάρια για την «τύχη» της Ελλάδας φιλοξενούν κορυφαία γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης. Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενεί σήμερα η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα η Der Standard, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρία,ς κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο :«Ελληνική κρίση: Η Ε.Ε ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα» και επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών αναφέρεται σε σχέδιο της Ε.Ε για κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.