“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μέχρι να τα βρούνε στην Ουκρανία μήπως μπλέξουν την Ελλάδα;

Ο φόβος τους να μην καταρρεύσει η νέα τάξη σε Ανατολή και Δύση.
Για αυτό με το καλημέρα της κρίσης ξεκίνησαν τις υποθέσεις για να διαγνώσουν πως ξεκίνησε το κακό αυτό…

2 Μάρ, 2014  διαβάζουμε  στη Wall Street Journal(http://online.wsj.com).  Το άρθρο αυτό, ενδεχομένως με δόση αλήθειας, χαρακτηρίζει την κρίση ως αποτέλεσμα της αποτυχίας του Ομπάμα να τηρήσει την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε στη Συρία, δηλαδή, ότι η υποχωρητικότητα του Ομπάμα στο συριακό μέτωπο «εξέθρεψε τη ρωσική επιθετικότητα».

Η αυγή και μυστική ημέρα

«Χαῖρε, αὐγὴ μυστικῆς ἡμέρας» (Ἀκάθ. ὕμν. Ι 1β΄)
Αὐγή! Ποιός, ἀγαπητοί μου, δὲν σηκώθηκε κάποιο ἀνοιξιάτικο πρωινὸ γιὰ ν᾽ ἀπολαύ­σῃ τὸ μαγικὸ θέαμα τῆς αὐγῆς; Τὰ ἄστρα ἐξαφα­νίζονται, ἡ νύχτα ὑποχωρεῖ. Ὁ ἥλιος ὁ βασιλιᾶς τῆς ἡμέρας ἑτοιμάζεται νὰ παρουσιασθῇ, ὁ ὁρίζοντας ῥοδίζει. Τὰ πουλιὰ ξυπνοῦν, τραγούδια ἀκούγονται στὰ δάση, τ᾽ ἀηδόνια ψάλλουν σὰν οἱ καλύτεροι ψάλτες τὸ πρωινό τους τραγούδι. «Πᾶσα πνοὴ αἰνεσάτω τὸν Κύ­ρι­ον»! (Ψαλμ. 150,6). Τὰ ἄνθη εὐωδιάζουν, ἡ ἀτμόσφαι­­ρα ἀρωματίζεται. Ἡ φύσι πανηγυρίζει· ὑποδέχεται τὴν αὐγή, τὴν «ῥοδοδάκτυλον ἠώ». 

Κριμαία: Ρώσοι κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Κατέληξε στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας σχεδόν ανέπαφο, λέει η ανακοίνωση από την κατασκευάστρια εταιρία του συστήματος κατάρρευσης
Ο ρωσικός κρατικός όμιλος εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec) υποστήριξε σήμερα ότι ένα αμερικανικό, κατασκοπευτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Κριμαία.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΧΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια περίοδο που στην ελληνική πρωτεύουσα ετοιμάζονται με δημόσια δαπάνη να αναγείρουν ένα μουσουλμανικό τέμενος ενώ παράλληλα λειτουργούν περί τα 100 ανεπίσημα... τζαμιά σε πολλές περιοχές της Αθήνας, στην Τουρκία συνεχίζεται το άθλιο έργο της κακοποίησης χριστιανικών εκκλησιών, σε βαθμό  να έχουν καταντήσει κυριολεκτικά αχούρια, ακόμα και κοινόχρηστες τουαλέτες, όπως ομολογούν ακόμα και τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ. Αλήθεια τι έχουν να πουν για αυτό το θέαμα οι κάθε είδους ακτιβιστές, που κόπτονται για τις θρησκευτικές ελευθερίες και για την προστασία των θρησκευτικών μνημείων σαν δείγμα δημοκρατίας  και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Μάλλον στην περίπτωση αυτή έχουν τυφλωθεί από τους γνωστούς πάτρωνες και χρηματοδότες τους.

Η Κριμαία θα παραχωρήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Gazprom.

Οι αρχές της Κριμαίας προτίθενται να παραχωρήσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη ρωσική εταιρεία ‘Gazprom’, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ.  «Πρέπει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να είναι στη Ρωσία, στην ‘Gazprom’. Δεν είναι θέμα αυτό για εμάς», είπε σε συνέντευξή του στο Ria Novosti.  Στην Κριμαία υπάρχει η ανώνυμη εταιρεία «Τσέρνομορνεφτεγκάζ», η οποία παράγει υδρογονάνθρακες από τη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. 

Το Νησί Των Συναισθημάτων

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα  Συναισθήματα.
Εκεί ζούσαν  η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη  και όλα τα  άλλα συναισθήματα.
Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.
 Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η B΄ Στάσις των Χαιρετισμών της Παναγίας μας

Σήμερα τὸ ἀπόγευμα, ὅπως καὶ τὶς ἑπόμενες τρεῖς Παρασκευές, θὰ τελεσθεῖ στοὺς Ἱεροὺς Ναοὺς ὁ Ἀκάθιστος Ὕμνος τῆς Θεοτόκου. Κάθε Παρασκευὴ διαβάζεται ἀπὸ μία «Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν» καὶ τὴν τελευταία Παρασκευή, διαβάζονται ὅλες μαζί. 

Τεράστιος συρμός με πολεμικό υλικό από την ανατολική Ρωσία προς την Δύση...

Από τα… βάθη της ρωσικής Ανατολής προωθεί  ο Ρωσικός Στρατός ενισχύσεις προς τα Δυτικά.
Όπως αναφέρεται ο συρμός που βλέπετε στο βίντεο πέρασε από την πόλη Tver της ομώνυμης περιφέρειας η οποία βρίσκεται σε απόσταση περί τα 330 χλμ. από τα σύνορα με τη Λευκορωσία κινούμενο προς τα δυτικά.

Σύνοδος 50 χωρών στην έδρα του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία

Η Ρωσία και η Ουκρανία προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σύνοδο 50 κρατών που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητηθεί η ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας Κάρμεν Ρομέρο. Το Κίεβο είχε ζητήσει την έκτακτη σύνοδο των πρεσβευτών του Συμβουλίου Ευρωατλαντικής Εταιρικής Σχέσης στο οποίο μετέχουν οι 28 χώρες του ΝΑΤΟ και άλλες 22 χώρες της Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας.

Η Εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη στον Περισσό

Θ.Π: ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 14:10 ΛΕΠΤΟ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2008
Απόσπασμα από την Ομιλία του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου με θέμα «Αγιορείτικες Εμπειρίες».
Ο π. Αθανάσιος είναι ο Ιερεύς στον οποίον εξομολογήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης...

Ανοικτή επιστολή Ελλήνων στον Πούτιν

Έλληνες με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων.
Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Έλληνες που έχουν ρίζες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση ζητούν από τον Πούτιν να παρέμβει δυναμικά στην προσπάθεια χειραγώγησης των κρατών από τους «δυτικούς» τοκογλύφους όπως αναφέρουν στην επιστολή.

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά

O Τούρκος πρωθυπουργός τραβάει το σχοινί με το θέμα του ναού της Αγίας Σοφίας σε επικίνδυνο σημείο και σχεδιάζει να μετατρέψει το λίκνο της Ορθοδοξίας σε τζαμί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από το περιβάλλον του Ταγίπ Ερντογάν, οι Τούρκοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον ναό σε τζαμί πριν από τις εκλογές του Αυγούστου προκειμένου ο Ερντογάν να συσπειρώσει γύρω του τους συντηρητικούς μουσουλμάνους και τους εθνικιστές. Στο σχέδιο αυτό προβλέπεται να επιτρέψει τελικώς τη λειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις από το εξωτερικό.