“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ἡ Ἐκκλησία θὰ ἀνεβεῖ πάλι ἀπὸ τὶς κατακόμβες καὶ θὰ χτίσει πάλι τὴν Ἁγιά Σοφιά της

Ἡ παγκοσμιοποίηση ποὺ δὲν ἔρχεται καλπάζοντας καὶ καλλιεργεῖται μεθοδικὰ ἀπὸ κυβερνητικὰ καὶ ἐπιχειρηματικὰ στελέχη εἶναι βέβαιο ὅτι θὰ σαρώσει θεσμοὺς καὶ παραδόσεις. Ἕνας θεσμὸς μόνο δὲν κινδυνεύει ἀπὸ καμιὰ παγκοσμιοποίηση καὶ αὐτὸς εἶναι ἡ Ἐκκλησία. Καὶ δὲν κινδυνεύει γιατί ἡ Ἐκκλησία ἀπὸ τὴν ἵδρυση τῆς εἶναι παγκόσμια, δὲν εἶναι ἐθνική.

Ο ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 33 ΚΟΜΠΟΥΣ

Εκείνη την περίοδο αυτός και ο φίλος του ο Μ, ασχολούνταν με το Ισλάμ γι αυτό και περιόδευαν στην εσωτερική Ανατολία παρατηρώντας και μελετώντας ισλαμικές εκδηλώσεις και τελετές.
Σε μια στάση τους είχαν βρεθεί σε ένα πολύ γνωστό προάστιο της πρωτεύουσας όπου κατοικούν ως επί το πλείστον φανατικοί ισλαμιστές. Το προάστιο αυτό είχε γίνει γνωστό γιατί τον Φεβρουάριο του 1998 είχαν γίνει εκεί κάποιες ισλαμιστικές εκδηλώσεις που είχαν προκαλέσει την οργή του τουρκικού στρατού και είχε βγάλει στους δρόμους τα τανκς. 

Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τον τελευταία καιρό έχει παρατηρηθεί μια έντονη μανία καταδίωξης που έχει καταβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταΐπ Ερντογάν, ο οπαίος βλέπει παντού εχθρούς που τον επιβουλεύονται και προσπαθούν ακόμα και να τον δολοφονήσουν.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι επανειλημμένες εκκαθαρίσεις στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως από στελέχη και αξιωματικούς που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος όπως φαίνεται είχε καταφέρει να διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος χάραξε και για τις ημέρες μας γεωπολιτικές γραμμές…

Οι Τοκογλύφοι βεβηλώνουν καθημερινά την ζωή μας, οι Τούρκοι επιθυμούν διακαώς να βεβηλώσουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ταυτόχρονα ξεσαλώνουν στο Αιγαίο… όλοι ξεσάλωσαν και μένει να  “ξεσαλώσουν” οι πραγματικοί φίλοι του ΧΡΙΣΤΟΥ, οι Άγιοι μας.
Για έναν τέτοιο ΑΓΙΟ  θα μιλήσουμε που είναι Μέγας φίλος του ΧΡΙΣΤΟΥ και διαχρονικός αγγελιοφόρος της Ρωμιοσύνης.

Άγιος Παΐσιος: "Αυτή την προσευχή να λέτε κάθε μέρα και ο Θεός θα είναι πάντα δίπλα σας!"

Η αγάπη του Γέροντα Παΐσιου για όλο τον... κόσμο είναι γνωστή .Ο Γέροντας έχει βοηθήσει πλήθος ανθρώπων και πριν και μετά την κοίμησή του. Από πού ελάμβανε τη δύναμη να στηρίζει τους ανθρώπους αλλά και να θαυματουργεί; Από την θερμή του προσευχή προς το Θεό.

Κόλαση το Αιγαίο: Δεκάδες αερομαχίες και παραβιάσεις - «Θύελλα» από 40 ελληνικά και τουρκικά μαχητικά

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Κόλαση σήμερα στο Αιγαίο με σκηνικό που παραπέμπει στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 όταν η ΠΑ προχωρούσε σε σκληρές εμπλοκές με την  τουρκική Αεροπορία σε καθημερινή βάση.
Η σημερινή ημέρα τα είχε όλα: Παραβάσεις, παραβιάσεις, υπερπτήσεις, εμπλοκές. Αυτό που έγινε σήμερα πάνω από το Αιγαίο λίγο απείχε από μια εικόνα αναμέτρησης με τα ελληνικά readiness να απογειώνονται συνεχώς πραγματοποιώντας αναχαιτιστείς και εμπλοκές με τα τουρκικά μαχητικά.