“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

2014: Έτος γεωπολιτικής ρευστότητας

Η χρονιά που μπορεί  να σηματοδοτήσει την έναρξη γεωπολιτικών διαδικασιών μέσα από τις οποίες η Ελλάδα θα μπορέσει να μεταβληθεί στην παγκόσμια σκακιέρα και από πιόνι να γίνει... παίκτης  
Του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα*
Η μαύρη τρύπα που δημιούργησε η «αραβική άνοιξη» στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, απειλεί σήμερα να εξελιχθεί σε ένα γεωπολιτικό μέγεθος εχθρικό προς τη Δύση. Την ίδια στιγμή, η ισχύς της Τουρκίας φοβίζει τους Δυτικούς, ενώ οι ΗΠΑ προσανατολίζονται προς τον Ειρηνικό και την Κίνα.

Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων με τον αγωγό ΤΑΡ

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι; Ένα μήνα πριν επικυρωθεί μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας και Αλβανίας η διέλευση του αγωγού ΤΑΡ σε εδάφη των τριών χωρών, για να περάσει τράνζιτ φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς τη δυτική Ευρώπη, η Μέρκελ πίεσε και κατάφερε να περάσει ευρωπαϊκό νόμο βάση του οποίου δεν θα καρπωθεί καμία χώρα της ΕΕ τέλη διέλευσης. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η χώρα μας, στην οποία θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του αγωγού, δεν θα πάρει ούτε… ένα ευρώ. Δηλαδή, όσο κι αν υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση ότι θα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος από τον αγωγό ΤΑΡ, όσο κι αν περίμενε τεράστια έσοδα, θα πρέπει όλα τα παραπάνω να τα… ξεχάσει.

Η αρπαγή του Νοός - Αγιορείτικο γράμμα

Εις ένα «Πατερικόν» βιβλίον της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους ευρίσκεται γραμμένη η ακόλουθος διήγησις, την οποίαν και μεταφέρω εδώ δια ψυχικήν σας ωφέλειαν. 
«Είπε κάποιος από τους αγίους Γέροντας. ότι μίαν φοράν όπου ήμουν εις το κελλίον μου, μου ήλθε λύπη, ακηδία και κακή καρδία. και επήγα προς κάποιον Γέροντα, όπου ήτον άγιος άνθρωπος, και τον εχαιρέτησα παρακαλώντας τον να μου ειπή κανένα λόγον ωφελείας, δια να στραφή η ταλαίπωρος ψυχή μου από την αμέλειαν και την ακηδίαν εκείνην όπου είχα, προς τα καλά και σωτήρια της αρετής και της αγιότητος έργα.

«Θρύλοι των Εβραίων» στοιχειώνουν την Τουρκία

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΡΑΝΤ-ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΒΑΛΤΑΣΑΡ
Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Φωτο από Sabah 
Αποφάσισαν οι Τούρκοι όπως φαίνεται από τα παρακάτω  να διαβάσουν την Παλαιά Διαθήκη και ειδικά να εντρυφήσουν στο Όραμα του βασιλιά Βαλτάσαρ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν. Πριν όμως ασχοληθούμε με αυτά που γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της sabah.com.tr ας δούμε τι ξέρουμε εμείς σχετικά με το όραμα αυτό. Ὁ βασιλιάς Βαλτάσαρ είχε τυφλή εμπιστοσύνη στα τείχη της πόλεως, που την περιέβαλλαν  μαζί με το προστατευτικὸ τείχος απο τον Ευφράτη  ποταμό και εθεωρείτο απόρθητη.

Οι Έλληνες ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ και επιχορηγούν την Εύα Καϊλή στο Κ.Ε.Θ.Ι (ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ) με 348.000 €;

Αυτό και είναι fast track..αυτό και αν είναι success story...
348.000 € επιχορήγηση στην ... Εύα (την Καϊλή ντε !! ) με το τέλος του 2013 ...
Στις 10 Δεκεμβρίου το αίτημα και στις 30 του μήνα η ... έγκριση (fast track διαδικασίες !! )
Άμα είσαι ... παιδί του συστήματος, και λεφτά υπάρχουν, και όλα δουλεύουν ρολόι και ... ταχύτατα