“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

☦ Η Ελλάδα πότε δεν πεθαίνει γιατί είναι ΜΥΡΟΦΟΡΟΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του ανθρώπινου πολιτισμού εις τους αιώνες .

Τώρα πρέπει να κρατηθούμε καλά στην άκρη του ρήγματος.

Αν κάνουμε πίσω λίγο εμείς που λέμε ότι ζούμε ΧΡΙΣΤΟ, θα κρατήσουμε και τους άλλους από την πτώση.

Αίφνης μηνύματα που λαμβάνουμε από ανθρώπους της προσευχής και της άσκησης λένε, ότι ώρα με την ώρα η κατάσταση επιδεινώνεται με τον τούρκο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για μέσα και για έξω.

☦ Γιατί η τουρκική ακτοφυλακή την ώρα που βοηθάει άνδρες αφρικανικών χωρών να επιβιβαστούν σε λέμβο με προορισμό τα Ελληνικά νησιά φοράει ολόσωμη στολή προστασίας για Covid-19;

Εικόνες –φώτο που αποδέσμευσε η τουρκική ακτοφυλακή και εμφανίζονται στην πρωινή  εκπομπή
https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2020-06-05-06/simera-05062020 στο τηλεοπτικό χρονικό σημείο  του 01: 37:  27 της εκπομπής και την στιγμή που δίνει συνέντευξη ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης , εμφανίζεται σε φώτο  ένας άνδρας με ολόσωμη στολή προστασίας Covid -19 ( με προστασία κεφαλής , ειδικά γυαλιά και χειρουργικά γάντια) να καθοδηγεί πως θα καθίσουν στην λέμβο άνδρες κυρίως αφρικανικών χωρών που σε λίγο θα αποβιβαστούν στις απέναντι ακτές των Ελληνικών νησιών.

Ο άγιος γέροντας Παΐσιος συνεννοείται με ετερογλώσσους με την γλώσσα της Πεντηκοστής!

θαυμαστά περιστατικά
Είναι γνωστό ότι ο Γέροντας, εκτός  από τα ελληνικά, δεν γνώριζε άλλη γλώσσα. Όμως συνέβη επανειλημμένως –όταν υπήρχε λόγος- με την γλώσσα της Πεντηκοστής να συνομιλήσει και να συνεννοηθεί θαυμάσια με ετεροδόξους.
«Ήμουν παρών», διηγείται ο Ι.Ε.Κ., «κάποτε στο Κελλί του Γέροντα μαζί με άλλους τρεις επισκέπτες και ένα Γάλλο που δεν μιλούσε λέξη Ελληνικά. Όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει με τον Γέροντα , πήγαν πιο πέρα και για δεκαπέντε λεπτά συνομιλούσαν καθισμένοι στα κούτσουρα. Τους βλέπαμε που συζητούσαν με ενδιαφέρον. Πώς επικοινωνούσαν, αφού δεν υπήρχε κοινή γλώσσα επικοινωνίας; Ο ξένος έφυγε χαρούμενος. Η ικανοποίηση φαινόταν έκδηλη στο πρόσωπό του».

☦Με αφορμή το πρώτο Ψυχοσάββατο παραθέτουμε τα λόγια του αγίου Παϊσίου, ο οποίος μας καλεί να προσευχηθούμε και να προσφέρουμε ελεημοσύνη για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων. Οι προσευχές και τα μνημόσυνα έχουν τη δυνατότητα και από την κόλαση να βγάλουν τη ψυχή.

-Γέροντα, οι υπόδικοι νεκροί (πλην των Αγίων) μπορούν να προσεύχονται;

-Έρχονται σε συναίσθηση και ζητούν βοήθεια, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Όσοι βρίσκονται στον Άδη μόνο ένα πράγμα θα ήθελαν από τον Χριστό: να ζήσουν πέντε λεπτά για να μετανοήσουν.

Άγιος Παϊσιος: “Πολλά σύννεφα μαζεύτηκαν. Ἂν μπορέσουμε νά τά διώξουμε”

Βλέποντας τὸν ἀπὸ Ἀνατολὰς κίνδυνο γιὰ τὴν Θράκημετέβη στὴν Κομοτηνὴ γιὰ νὰ στηρίξη ἐκχριστιανισθέντες ΜουσουλμάνουςἬθελε νὰ παραμείνη μαζί τους γιὰ ἕνα διάστημα γιὰ νὰ βοηθήση.
Στὰ θέματα τῆς Πατρίδος δὲν ἤθελε οἱ Χριστιανοὶ νὰ εἶναι ἀδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν ποὺ ἔβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ ἐπιζητοῦν νὰ βολευθοῦν οἱ ἴδιοι καὶ νὰ μὴν ἐνδιαφέρωνται γιὰ τὴν Πατρίδα. Ὁ καημός του καὶ ἡ ἀπορία του ἦταν πῶς οἱ ὑπεύθυνοι δὲν ἀντιλαμβάνονται ποῦ ὁδηγούμαστε. Ὁ ἴδιος ἀπὸ παλαιὰ διέβλεπε τὴν σημερινὴ κατάσταση καὶ ἀνησυχοῦσε, ἀλλὰ δὲν διέσπειρε τὶς ἀνησυχίες του στὸν κόσμο. Ἔλεγε: «Ἀπὸ τὸ κακὸ ποὺ ἐπικρατεῖ σήμερα θὰ βγεῖ μεγάλο καλό».

«ὅτε τοῦ πυρό τάς γλώσσας διένειμε, εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσε· καί συμφώνως δοξάζομεν τό πανάγιον Πνεῦμα»

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΜΗΝΑ
Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ  Θεὸς μᾶς δώρισε ἐν τῷ Θεανθρώπῳ καὶ διὰ τοῦ ΘεανθρώπουὍλα αὐτὰ μᾶς τὰ ἀποκαλύπτει τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιοντὸ «Πνεῦμα τῆς Ἀληθείας». Μᾶς διδάσκει ὅλη τὴν Ἀλήθεια περὶ Αὐτοῦ, περὶ τοῦ Θεοῦ καὶ περὶ τοῦ ἀνθρώπου ἐν Αὐτῷ, καὶ ὅ,τι δι’ Αὐτοῦ μᾶς ἔχει δωρηθεῖ. Καὶ τί εἶναι αὐτό; Τοῦτο ξεπερνᾶ ἀμέτρητες φορὲς ὅ,τι ποτὲ ἀνθρώπινος «ὀφθαλμὸς εἶδε», ὅ,τι ποτὲ «οὖς ἤκουσε» καὶ «ἐπὶ καρδίαν ἀνθρώπου ἀνέβη»[1].

☦Εδώ που φτάσαμε τα λόγια είναι φτώχια. ΕΠΕΚΤΑΣΗ των ναυτικών μιλίων μας σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και των επομένων γενεών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει  Casus belli (κάζους μπέλι) εκ  μέρους της τουρκίας που συνεχίζει να προκαλεί εδώ και δεκαετίες , αλλά υφίσταται  κάζο διαχρονικής κοροϊδίας στους Έλληνες τόσα χρόνια, που τους άφηναν να εφησυχάζουν, ότι όλα θα λυθούν με το μολύβι  συμφωνιών  και με  ελληνοτουρκικά σήριαλ.

☦«Αντί για Ελλάδα σε αυριανούς χάρτες θα γράφει “Ν.Α. αιγαιακή ιδιοκατοίκηση μεταναστών Ασίας και Αφρικής”. Κι εμείς θα στεκόμαστε φιμωμένοι με νέες μάσκες, δέσμιοι της διαπολιτικής συμφωνίας και της παλλαϊκής σιωπής.»

«εγκαθίσταται πέρα από κάθε ευαισθησία ανθρωπιάς ένα καθεστώς τελείας δημογραφικής αλλοίωσης στο άμεσο ορατό μέλλον.»
«Γι᾽ αυτό προ τινων δεκαετιών διαγράφηκε π.χ. στις δικές μας ταυτότητες σκοπίμως η ένδειξη της υπηκοότητας και αντικαταστάθηκε με την ένδειξη της ιθαγένειας που σήμερα αρχίζει να ομογενοποιείται με τη δοτή ασυλία/ιθαγένεια ως ομοειδή (!) εθνικότητα.
« Τότε αναρωτιόμασταν όλοι, προς τι εκείνη η πολιτική βιασύνη στην κατάργηση της υπηκοότητας;»