“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

☦ ΤΟ ΛΥΧΝΆΡΙ

«Ήταν κάποτε ένας πολύ ικανός και αφοσιωμένος γιατρός.  Χάρη σε αυτόν, χιλιάδες άνθρωποι που ήταν στα πρόθυρα του θανάτου θεραπεύτηκαν.

 Μια μέρα εμφανίστηκε μπροστά του ο Θάνατος και του είπε:

–Κοιτάξτε τι συμβαίνει, είστε πραγματικά πολύ καλός γιατρός, αλλά σώζοντας τόσους πολλούς ανθρώπους από το θάνατο, διαταράσσετε την ισορροπία του κόσμου.  Σου προτείνω κάτι.  Από σήμερα που θα πας να θεραπεύσεις έναν άρρωστο θα δεις ένα λυχνάρι δίπλα στο κεφάλι του.

☦ Ήρθε ο καιρός για να έχει και εκείνος τον δικό του παρακλητικό κανόνα, ο μεγάλος Υμνογράφος και από σήμερα Άγιος της εκκλησίας μας Γέροντας Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγιοκατάταξη Γέροντος Γερασίμου Μικραγιαννανίτη

Την απόφαση να εγγράψει στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, έλαβε πριν από λίγο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μοναχός Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης (5 Σεπτεμβρίου 1905 - 7 Δεκεμβρίου 1991) και κατά κόσμον Αναστάσιος - Αθανάσιος ήταν σύγχρονος υμνογράφος.

☦ ΕΊΠΕ ΓΈΡΩΝ. "Μάθετε από τα βάσανα... η πληγή είναι εκεί που λάμπει το φως... "

apantaortodoxias

☦ «Ο φόβος του Θεού είναι η αρχή της αρετής, που γεννάται από την πίστη και σπέρνεται στην καρδιά, που καταγίνεται στα της σωτηρίας της ψυχής»

Αγ. Ισαακ ο Σύρος  Λόγος Α'

Περί αποταγής και μοναχικής πολιτείας

☦ "Έχεις δίκιο…."

«- Δεν θα θέλατε να μάθετε μια φράση χάρη στην οποία μπορείτε να αποφύγετε καβγάδες, αγανάκτηση, με την οποία μπορείτε να κάνετε τον ελεγκτή να σας ακούσει προσεκτικά;

☦ «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΙΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ» Π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ