“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Το επόμενο διάστημα θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην είναι ήσυχες οι πόλεις μας;

Φώτο από τον σεισμό του Ιουλίου στην Αθήνα με τον λυγισμένο Σταυρό στο τρούλο της Παντάνασσας στο Μοναστηράκι. Γιατί θα το κάνουν αυτό; Υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλές ξένες υπηρεσίες που φαίνεται να φροντίζουν για αυτό.
Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
Απ ότι καθημερινά καταγράφεται θα ζήσουμε μια κλιμακωτή εξέλιξη της βίας στους δρόμους, ώστε να ετοιμαστεί το κατάλληλο περιβάλλον για την κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε η πεπατημένη όλων αυτών είναι να καταγράψουν αντιδράσεις και ανάλογα να ενεργήσουν.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

(Πιστόν αντίγραφον από το βιβλίον «Ευαγγελικός Κήπος», της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου).
Ο Όσιος Νείλος έζησε τον 16ο αιώνα. Κατήγετο από ένα χωρίον της Τριπόλεως της Πελοποννήσου. Ασκήτευσεν εις το Άγιον Όρος και εκοιμήθη την 12ην Νοεμβρίου του έτους 1651. Εκ του τάφου του Οσίου ανέβλυσεν ευωδέστατον μύρον δι' αυτό και ονομάζεται μυροβλήτης.
«Κατά το 1900 έτος βαδίζοντας προς τον μεσασμόν του 8ου αιώνος (5.508 χρόνια απο Αδάμ + 2000 μ.Χ. = 7.508 χρόνια) άρχεται ο κόσμος του καιρού εκείνου, να γίνεται αγνώριστος. Όταν πλησιάσει ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτιστεί η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τα της σαρκός και θα πληθυνθη σφόδρα η ασέβεια και η ανομία' τότε άρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος μετασχηματίζονται αι μορφαί των ανθρώπων και δέν γνωρίζωνται οι άνδρες από τάς γυναίκας διά της αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής' οι τότε άνθρωποι θά αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του αντιχρίστου.
Δέν θα υπάρχει σεβασμός εις τούς γονεις και τους γεροντότερους, η αγάπη θα εκλείψει, οι ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μή γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν.

Η προσευχή (Όσιος Νείλος ο ασκητής)

Γνωρίζουμε, άραγε, οι σημερινοί Χριστιανοί, τι είναι η αληθινή προσευχή, ποια τα χαρακτηριστικά της και ποιοι οι καρποί της;
Οι ‘Άγιοι της Εκκλησίας μας, που υπήρξαν οι κατεξοχήν προσευχόμενοι άνθρωποι, μας έχουν παραδώσει την ιερή τους εμπειρία με τρόπο εκφραστικό και κατηγορηματικό. Η προσευχή, μας λένε, είναι ανύψωση του νου στον Θεό και συνομιλία μαζί Του. Η προσευχή είναι ένωση τού ανθρώπου με τον Θεό· έργο των αγγέλων κλειδί τού Παραδείσου· φωτισμός της ψυχής· συγχώρηση των αμαρτημάτων μητέρα των αρετών. Η προσευχή είναι όπλο ακαταμάχητο· θησαυρός αδαπάνητος· γέφυρα που σώζει από τους πειρασμούς· τείχος που προστατεύει από τις θλίψεις. Η προσευχή είναι καθρέφτης της πνευματικής ζωής τού ανθρώπου και εργασία που ποτέ δεν τελειώνει.

"Μή στενοχωρήσθε καθόλου, πάνω από όλα είναι ο Θεός, πού κυβερνά τα πάντα."

Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν.
Πάντως θα δούμε φοβερά γεγονότα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρώτεροι. Νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσουλίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό. Ο Θεός ας αξιοποιήση το κακό σε καλό σαν Καλός Θεός.
Όσοι τα βάζουν με την πίστη, δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Δεν τα βάζουν με σένα. Τα βάζουν με το Θεό. Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου. Και όσοι τα βάζουν με το Θεό κάνουν γκάφες και αυτογελοιοποιούνται, αλλά ο Θεός και το κακό το χρησιμοποιεί για το αγαθό.

Μόρφου Νεόφυτος - Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν φτιάχνει ειδήσεις, αλλά γράφει την ΙΣΤΟΡΙΑ της ανθρωπότητας για να την σώσει.

Η φώτο   είναι από το fb από την εορτή του ΤΑΞΙΑΡΧΗ στο ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ πριν λίγες μέρες.
Στην ζωή υπάρχουν μεγάλες  εκπλήξεις καλές ή κακές ή ανατρεπτικές. Το θέμα είναι πως θα τις διαχειριστείς. Δεν έχουμε πλέον υβριδικό πόλεμο, αλλά κανονικό πόλεμο στον οποίο συμμετέχουν και εκκλησιαστικοί άρχοντες. Ένα καθαρό  γεωπολιτικό θέμα το μετέτρεψαν σε πνευματικό, όπως το Ουκρανικό ζήτημα και κανείς πιστός δεν επιθυμεί να βλέπει να αλληλοκατηγορούνται οι κεφαλές της Ορθοδοξίας
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλοι προεξοφλούν το τέλος του Ερντογάν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιος φεύγει πρώτος. Ένα σοβαρό σενάριο προς προβληματισμό και διαχείριση αν χρειαστεί είναι και η περίπτωση που αποχωρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας για διάφορους λόγους. Το εύλογο είναι ότι θα λειτουργήσει η κανονικότητα του συνοδικού συστήματος και θα βγάλει νέο Πατριάρχη.

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ο άγιος Ιωάννης γεννήθηκε στην Αμαθούντα (σημερινή Παλαιά Λεμεσό) της Κύπρου τον 6ο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς του Επιφάνιος και Ευκοσμία είχαν μεγάλη κοινωνική θέση κι ήταν άνθρωποι ενάρετοι. Ο πατέρας του ήταν κυβερνήτης της Κύπρου με πολλά διοικητικά χαρίσματα, γι’ αυτό απολάμβανε την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό του λαού. Η μητέρα του είχε πλούσια ψυχικά χαρίσματα. Οι γονείς του, ως πιστοί χριστιανοί, ανέθρεψαν μέσα στην ευσέβεια και την αρετή τον Ιωάννη. Εκτός από την κοσμική μόρφωση, αγαπούσε ιδιαίτερα την μελέτη των ιερών γραμμάτων.