“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ἡ Καθαρά Δευτέρα τῶν Χριστιανῶν καί ἡ Καθαρά Δευτέρα τῶν κοσμικῶν!

Ἡ Καθαρά Δευτέρα τῶν Χριστιανῶν καί ἡ Καθαρά Δευτέρα τῶν κοσμικῶν!
Ἀλήθεια, ποτέ δέν κατάλαβα τί ἑορτάζουν οἱ κοσμικοί ἄνθρωποι τήν Καθαρά Δευτέρα;!
Καί γιατί τήν ἀποκαλοῦν κι αὐτοί "καθαρά", ὅπως ὅσοι ζοῦνε αὐτήν τήν ἡμέρα μέ τό πραγματικό της χριστιανικό περιεχόμενο;!
Ἀπό τί καθαρίζονται οἱ ἴδιοι καί ἀπό τί πιστεύουν ὅτι ἡ ἡμέρα αὐτή εἶναι "καθαρά";!
Σκέφθηκα ἕναν παραλληλισμό ἀνάμεσα σέ μία χριστιανική Καθαρά Δευτέρα καί σέ μία κοσμική "καθαρά" Δευτέρα καί βρῆκα δύο ἀντίθετους δρόμους, πού ὁδηγοῦν σέ ἐκ διαμέτρου ἀντίθετους προορισμούς. Ὁ ἕνας ὁδηγεῖ στόν Χριστό καί στήν σωτηρία μας. Ὁ ἄλλος, ὁδηγεῖ στόν ἀρχηγό τοῦ πρόσκαιρου γλεντιοῦ καί τῆς ἀσυδοσίας, τόν σατανᾶ καί στόν αἰώνιο ἔρημο τόπο του.

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Θα κονιορτοποιηθεί το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης στις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο. Τίποτα δεν πρόκειται να μείνει όρθιο, όπως όλα δείχνουν τώρα πια. «Του Κουτρούλη ο γάμος» θα γίνει! Ο Ραγκαβής, ο....οποίος έγραψε το ομώνυμο θεατρικό έργο το 1845 διακωμωδώντας τον άρχοντα της Μεθώνης, θα δικαιωθεί...πανηγυρικά και στην πολιτική, με μια... μικρή καθυστέρηση 170 χρόνων!

Ομπάμα: “Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας”

Η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας στη στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει πως θα εξετάσει μια σειρά οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων για να απομονώσει τη Μόσχα.

Ἡ Oὐκρανια δείχνει τὸν δρόμο στὴν Ἑλλάδα

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τὴν ἐποχὴ τῆς μεταπολίτευσης κυριάρχησε στὴν χώρα μας τὸ δόγμα, «Ἀνήκωμεν στὴν Δύση». Ἐξαιτίας αὐτοῦ τοῦ δόγματος εἴχαμε ἀλλεπάλληλες ἐθνικὲς ταπεινώσεις, (ἀρκεῖ μόνο νὰ θυμηθοῦμε τὰ Ἴμια), εἴδαμε ἀλλεπάλληλες προδοσίες ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῶν «συμμάχων» μας, ποὺ ποτὲ δὲν θέλησαν νὰ ὑπερασπιστοῦν τὰ ἐθνικά μας δίκαια ἔναντί τῆς τουρκικῆς ἐπεκτατικῆς προκλητικότητας καί, τέλος εἴδαμε μιὰ  προδοτικὴ πολιτικὴ κλίκα ποὺ κυβέρνησε τὴν χώρα ἐπὶ δεκαετίες, στηριζομένη σὲ αὐτοὺς τοὺς  δυτικοὺς «συμμάχους», νὰ φέρνει τὴν πιὸ στυγνὴ κατοχὴ καταστρέφοντας τὴν ἑλληνικὴ οἰκονομία καὶ στέλνοντας χιλιάδες Ἕλληνες στὴν ἀπελπισία καὶ στὴν αὐτοκτονία. 

Κριμαία, τέλος για την Ουκρανία: Υπογράφηκε κατασκευή γέφυρας-oμφάλιου λώρου με την Ρωσία

Σε μία κίνηση μέγιστης στρατηγικής σημασίας που σηματοδοτεί ότι "Κριμαία, τέλος" για την Ουκρανία και επιστροφή στον ρωσικό εθνικό κορμό, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διαταγή κατασκευής γέφυρας που θα ενώνει την κριμαϊκή Χερσόνησο, με την ανατολική ακτή της Ρωσίας!
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την κατασκευή της γέφυρας που θα συνδέει την Κριμαία με την Μητέρα Ρωσία, μήκους 4.5 χλμ, η οποία θα ενώνει τα Στενά του Kerch (η περιοχή μέσα στον κόκκινο κύκλο είναι η περιοχή που κατασκευαστεί η γέφυρα και θα συνδέει τα δυο κράτη που τώρα χωρίζονται από μια στενή λωρίδα θάλασσας) λύνοντας το πρόβλημα της επικοινωνίας της περιοχής με την ρωσική ενδοχώρα.

Αναστημένοι άνθρωποι θα φέρουν την Επ-Ανάσταση.

Στην πορεία για την Ανάσταση του Κυρίου μας θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε ένα νέο άνθρωπο, ένα Αναστημένο εαυτό. Έναν άνθρωπο που θα επηρεάζει και αναπαύει τους γύρω του.  Για εμάς τους Χριστιανούς τώρα θα αρχίσει η πείνα, θα ενταθεί η άσκηση και μέσα από την στέρηση θα δούμε τα φώτα και τα χρώματα αυτού του κόσμου να ξεθωριάζουν καθώς η κουρτίνα που κρύβει την Αιωνιότητα θα σαλέψει αποκαλύπτοντας τα άρρητα ρήματα που μας περιμένουν σιωπηλά.

Μήπως το επόμενο επεισόδιο με την Ρωσία λέγεται ΣΤΕΝΑ; Και με την Ελλάδα λέγεται ΑΙΓΑΙΟ;

Φωτο απο national-pride
Αυτές τις στιγμές ο προβληματισμός της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στο γεωπολιτικό χώρο της Ουκρανίας-Κριμαίας.  Ενώ κάποιοι αναλυτές αρχίζουν δειλά –δειλά να προσεγγίζουν και τον χώρο της Μαύρης Θαλάσσης. Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να μας πει τι σχεδιάζει αυτές τις ώρες η παγκόσμια διπλωματία και η στρατηγική στην διαχείριση της πλέον σοβαρότερης γεωπολιτικής κρίσης που ενέσκηψε τα τελευταία 70 χρόνια στην Ευρώπη.

“Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου..”

«Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου, ότι θλίβομαι, ταχύ επάκουσόν μου. Πρόσχες τη ψυχη μου και λύτρωσαι αυτήν»  (Μέγα Προκείμενον – Ψαλμ. 68,18-19) 
Για μια ακόμη φορά, η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μας αξίωσε να εισέλθουμε στην ιερή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ποιό είναι το νόημα αυτής της περιόδου; Το βρίσκουμε, αριστοτεχνικά εκφρασμένο, στο «Μέγα Προκείμενο» του εσπερινού, ένα από τα δύο Προκείμενα, που ψάλλουμε εναλλάξ στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς. Πρόκειται για δύο στίχους του 68ου Ψαλμού. 

"Ψιλό γαζί" δουλεύουν τους δυτικούς Β.Πούτιν και Ν.Μεντβέντεφ

Ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη την χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία από το προσωπικό που αυτομόλησε και τα ουκρανικά πολεμικά μέσα που "απαλλοτριώθηκαν", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Γκέοργκ Στράιτερ, η πρόταση για τη σύσταση της ομάδας από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έκανε η Μέρκελ στο Πούτιν έγινε κατ'αρχήν δεκτή!

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (βίντεο BBC)

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά για το pentapostagma.gr
Σήμερα, 2 Μαρτίου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε παρατεταμένη σύσκεψη των πρέσβεων των 28 χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας για την κρίση στην Ουκρανία. Πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Η ΚΡΙΜΑΙΑ της οικονομίας “κρεμάλα” των μνημονίων;

Τι λέτε τα tablet των τροικανών να μην είναι κολλημένα στις εξελίξεις στην Ουκρανία; Εδώ και χρόνια δεν μας λένε ότι όταν φτερνίζεται η Wall street βήχει η Ευρώπη; Ήρθε καιρός να δούμε όταν βρυχάται η Ρώσικη Αρκούδα  θα διαπιστώσουμε άραγε αν παθαίνει πνευμονία  η  πραγματική οικονομία;