“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Όταν ήμασταν καλά οικονομικά, δεν ήμασταν πνευματικά. Μάλλον δεν ήμασταν καλά και όταν ήμασταν καλά...»

Επαναλαμβανόμενες διαπιστώσεις 
(Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης)
Η εποχή που διανύουμε δεν πάσχει μόνο από σοβαρή οικονομική κρίση αλλά και από κρίση αξιών. Αμφισβητούνται ιστορικές, παραδοσιακές και θεμελιώδεις αρχές. Αρκετοί ενοχλούνται από τη σιωπή των πνευματικών ανθρώπων. Δεν υπάρχει θαρρετή ομολογία, υπεύθυνη αντίσταση, λόγος ζωηρός και βαθύς, που θα αναπαύσει όσους δακρύζουν, για το ξεθεμελίωμα της αγαπητής πατρίδος, τον ευτελισμό της Εκκλησίας, το ξερίζωμα της Παραδόσεως. Η λήθη του παρελθόντος νοσεί το παρόν.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τέσσερεις φορές ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις 4/2 με επικίνδυνο τρόπο τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν  προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. 

Μουσουλμάνοι τσάκισαν Αμερικανό φοιτητή στο Λονδίνο γιατί κρατούσε μπύρα σε περιοχή που εφαρμόζουν το νόμο της Σαρία!

Στο νοσοκομείο βρέθηκε Αμερικάνος φοιτητής στο ανατολικό Λονδίνο μετά την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα Ισλαμιστών οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο Σαρία στις περιοχές που έχουν μεταναστεύσει.
Το "έγκλημα" για το οποίο ξυλοκοπήθηκε ήταν ότι περπατώντας στο δρόμο είχε στο χέρι του ένα κουτάκι μπύρας. Κατά τη Σαρία απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ και χοιρινού κρέατος όπως και ο τζόγος. Στο ίδιο βίντεο που παραθέτουμε οι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως στη Νέα Υόρκη ακόμα και οι γυναίκες σε περιοχές όπου κατοικούν ισλαμιστές μετανάστες εκπαιδεύονται για Τζυχάντ ενάντια στο Δυτικό κόσμο.
Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Αυτό είναι το νέο "κοστούμι" που... έραψαν οι δανειστές για την Ελλάδα

Θα ξεχρεώσουμε το 2064!
Νέα βοήθεια 15 δισ. ευρώ και επέκταση των δανείων για μισό αιώνα!...
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η ΕΕ εξετάζει επιμήκυνση των δανείων διάσωσης που έχει λάβει η Ελλάδα σε 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων σε μέρος της βοήθειας που έχει δοθεί έως τώρα κατά 50 μονάδες βάσης. 
Το Bloomberg  επικαλείται δύο αξιωματούχους και σύμφωνα με αυτούς, εκτός από τα παραπάνω, το σχέδιο για την Ελλάδα ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει ένα νέο δάνειο ύψους μεταξύ 13 και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι διώκτες τους Χριστιανισμού διαφημίζουν την Τουρκία ως “το σπίτι του Χριστιανισμού”

του Κώστα Ζαφειρίου 
Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία! Στην προσπάθειά της να προσελκύσει όλο και περισσότερους τουρίστες, κυκλοφόρησε αφίσες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Μία από αυτές που έχει και την μορφή του Ιησού Χριστού, τιτλοφορείται "το σπίτι του Χριστιανισμού"! 

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 η Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Παρθένιο επίσκοπο Λαμψάκου και τον Όσιο Λουκά εν Στειρίω.

Τρομερό θαύμα της Παναγίας στη φλεγόμενη Συρία!

Γίνονται στις μέρες μας θαύματα; Γίνονται απαντούν όσοι τα έζησαν...
Ο Διεθνής Οργανισμός OCP News Service (International Orthodox Christian News Service) κάνει λόγο για θαύμα της Παναγίας σε ένα από τα μοναστήρια της Saydnayya. 
Την ιστορία αποκάλυψε ένας από τους Χριστιανούς της Συρίας, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την πατρίδα του. Το Θαύμα συνέβη τον περασμένο μήνα, όταν μια ομάδα ανταρτών εκτόξευσαν πυραύλους προς ένα από τα μοναστήρια.

“Η Νέα Δημοκρατία θα έχει την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ”

ΣΟΚ στο Μαξίμου: Στο 13% με 15% η Νέα Δημοκρατία!
Τρόμος επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την προδιαγραφόμενη εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που φθάνουν στα χέρια των συμβούλων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταγράφουν…ποσοστά ιστορικά χαμηλά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το Afrika Korps των Γερμανών στην Ελλάδα

του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Για κάποιους Γερμανούς είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Πιθανώς για τους ίδιους να ανήκουμε στο επίπεδο εκείνων των Αφρικανικών χωρών που στερούνται βασικών κρατικών υποδομών. Τι άλλωστε άλλο μπορεί να σημαίνει και η δήλωση  του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού  Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ,  σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.