“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

☦ Τό Πάσχα δεν έχει υποκατάστατο!

του Δημήτρη Κάτσουρα, Θεολόγου,φ. Πολιτ. Επιστήμης & Διεθν. Σχέσεων
Η Εορτή της Αναστάσεως ΔΕΝ μετατίθεται. Αύριο, Τετάρτη, έχουμε την απόδοση της Εορτής του Πάσχα. Η αυριανή ημέρα δεν είναι το Πάσχα, αλλά η απόδοση (όπως λέγεται στη γλώσσα του εκκλησιαστικού Τυπικού της Θείας Λατρείας) του Πάσχα, δηλαδή το τέλος του εορτασμού του. Άλλο, λοιπόν, το τέλος και άλλο η αρχή.

Ο άπιστος γιατρός, Θαύμα Αγίου Ιωάννη του Ρώσου!

Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος. Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε στο Χριστό και μάλιστα δεν ήθελε να ακούει συζητήσεις σχετικές με την θρησκεία και την ψυχή. Καταφερόταν εναντίον της θρησκείας και οι απόψεις του ήταν σκληροπυρηνικές στο θέμα του Χριστιανισμού. 
Αρρώστησε λοιπόν και μάλιστα πολύ σοβαρά. Η επάρατος νόσος είχε πλησιάσει τον άπιστο γιατρό που με φρικτούς πόνους κατάλαβε την έλευσή του. Μέσα σε αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εκεί, λόγω της σοβαρότητας της ασθένειάς του, δεν μπορούσαν να τον νοσηλεύσουν. Τον έστειλαν λοιπόν στην Αθήνα στη κλινική «Παντοκράτωρ», που βρίσκεται στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, ο ομολογητής και θαυματουργός

Η μνήμη του τιμάται στις 27 Μαΐου
Βαρυφορτωμένο ξεκίνησε το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου 1924 το πλοίο «Βασίλειος Δεστούνης» από το λιμάνι της Μερσίνας της Μικράς Ασίας με προορισμό την Εύβοια. Δεν μετέφερε μόνο 800 πονεμένους ρακένδυτους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Στο αμπάρι του το πλοίο έκρυβε πολύτιμο θησαυρό. Ήταν ξύλινη (από κυπαρίσσι) λάρνακα με το τίμιο ιερό σκήνωμα του 40χρονου οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει αυστηρά στους Χριστιανούς τη μεταφορά του αγίου από το Προκόπιο. Είχαν μάλιστα σφραγίσει τον ομώνυμο περικαλλή ιερό Ναό του. Αλλά ο πιστός σιδηρουργός του Προκοπίου με άδεια του ευλαβεστάτου ιερέως π. Χαραλάμπους Αβερκιάδη τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου τόλμησε και παραβίασε κρυφά τον ιερό Ναό.

☦Διαμαρτυρία γιά τήν ἀλλοίωση τῆς Θείας Μετάληψης ἀπό τήν Ἀρχιεπ. Ἀμερικῆς, 26-5-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

☦ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ

"Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρος: Μὲ ξεχωριστὸ «κουτάλι» γιὰ κάθε πιστὸ ἡ Θεία Κοινωνία στὶς ΗΠΑ"
"Θεία Κοινωνία μὲ διαφορετικὸ «κουτάλι» γιὰ κάθε πιστό. Αὐτὴ εἶναι ἡ ὁδηγία ποὺ ἔχει δοθεῖ ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρο στοὺς κληρικοὺς τῆς Ἄμεσης Ἀρχιεπισκοπικῆς Περιφέρειας (Νέα Ὑόρκη, Κονέκτικατ καὶ Οὐάσιγκτον).
Οἱ ὁδηγίες περιέχονται σὲ ἐκτενὲς ὑπόμνημα μὲ ἡμερομηνία 18 Μαΐου ποὺ ἐστάλη στοὺς ἱερεῖς τῶν κοινοτήτων τῆς Ἄμεσης Ἀρχιεπισκοπικῆς Περιφέρειας, μὲ τὴν ἐπισήμανση ὅτι «δὲν πρέπει σὲ καμία περίπτωση νὰ δημοσιευθεῖ, νὰ κοινοποιηθεῖ ἢ νὰ ἀντιγραφεῖ σὲ email ἢ μέσα κοινωνικῆς δικτύωσης».

ΓΕΡΟΝΤΑΣ: εγώ «ψήφισα» ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ γιατί μου είπε ,ότι αυτός θα κατεβάσει τους Ρώσσους , μετά την τουρκική επίθεση στο ΑΙΓΑΙΟ.

Δημοσιεύθηκε μέρες των Ευρωεκλόγων και  αναδημοσιεύθηκε και μέρες των Εθνικών εκλογών.   Θεωρούμε ότι είναι επίκαιρο καθότι πολλά τρέχουν  γύρω μας. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com
ΤΩΡΑ δεν έχουμε εθνικές εκλογές, αλλά δίνουμε εξετάσεις Πανεθνικές στον Ουρανό ανεξαιρέτως όλοι μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Φίλοι  μας ενημέρωσαν για τα exit poll του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής  της 26- 5- 2019, ανήμερα του Εσπερινού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου. Έπρεπε αμέσως μετά να επισκεφτώ ένα σεβάσμιο γέροντα που βρισκόταν στην κλίνη του πόνου.