“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σουλτς: “Οφείλουμε να αντιδράσουμε κατά της Τουρκίας στο θέμα της Κύπρου”

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Λευκωσίας έλαβε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αντίθετα με τον επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φούλε που τήρησε ουδέτερη στάση. 
«Εάν μια χώρα υποψήφια για μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα χώρας μέλους, τότε οφείλουμε να αντιδράσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στην κοινή διάσκεψη Τύπου με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου: "Διεξάγουμε την επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» εντός της κυπριακής ΑΟΖ"!

ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ
Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση τους που δημοσιεύεται στο επίσημο ιστολόγιό τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως διεξάγουν εθνική στρατιωτική επιχείρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ χωρίς να την αναφέρουν βέβαια ως τέτοια.

O Νταβούτογλου προκαλεί: "Προειδοποιούμε πως έχουμε δικαιώματα στην ΑΟΖ -Η ελληνική χούντα κατέλυσε την Κυπριακή Δημοκρατία"

Μια άκρως προκλητική στάση κράτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέχεια της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να στείλει το «Μπαρμπαρός» για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όχι μόνο δεν μείωσε την ένταση, αλλά την επαύξησε, χρησιμοποιώντας μάλιστα, κατά το δοκούν, την ιστορική πραγματικότητα για να αθωώσει την Τουρκία από την εισβολή στην Κύπρο.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του ΔΕΟΥΣ και ο “πολιτισμός” του ΣΟΚ…

Κρατήστε τα κεφάλια σας ακέραια, είναι πιο πολύτιμα όταν δεν τα γεμίζουν με “κουτόχορτο”. ΖΟΥΜΕ  ήδη αποκαλυπτικές στιγμές…

Η εικόνα του απίστου

Αγίου Νεκταρίου
Ο άπιστος είναι ο πιο δυστυχισμένος των ανθρώπων, γιατί στερήθηκε το μοναδικό αγαθό πάνω στη γη, την πίστη, που είναι ο μόνος αληθινός οδηγός προς την αλήθεια και την ευτυχία.
Ο άπιστος είναι τόσο δυστυχής, αφού έχει στερηθεί πια την ελπίδα, το μοναδικό στήριγμα στον μακρύ δρόμο της ζωής.