“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

☦ Άγιος Σεραφείµ της Βίριτσα: “Ο Κύριος μπορεί και χίλια χρόνια να περιμένει για να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος για να αναπληρωθεί ο αριθμός των αγγέλων που έπεσαν.”

☦ Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: “Όταν κάνουμε συνέχεια προσευχή, θα μας φωτίζει ο Θεός τι να κάνουμε κάθε φορά και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα το λέει ο Θεός μέσα μας.”

☦ Τα τελευταία λόγια του Αγίου Νεκταρίου

☦ Σε κάποιο μοναστήρι, ένας έμπειρος γέροντας -ηγούμενος είχε αναθέσει σε έναν νεαρό μοναχό, τη διακονία του μάγειρα.

Ο μοναχός δέχτηκε με ευχαρίστηση τη διακονία αυτή και μεριμνούσε έτσι για την σωματική υγεία των μοναχών του μοναστηριού, μαγειρεύοντας όσο μπορούσε καλύτερα τα διάφορα φαγητά.

Κάποια μέρα, ο ηγούμενος έκανε μια επιθεώρηση στο μοναστήρι και όπως ήταν φυσιολογικό πέρασε και από το μαγειρείο. Εκεί συνάντησε τον νεαρό μοναχό και του έδωσε τα εύσημα για το ωραίο και το καλό φαγητό που φτιάχνει καθημερινώς. Μάλιστα στο τέλος της συζήτησης, του λέει ο ηγούμενος:

- Σου εύχομαι να γίνεις και διάκος!

☦ «Γέροντα, πες μου μια άσκηση»

- Γέροντα, πες μου  μια άσκηση.

- Κάνε ησυχία.

- Δεν κατάλαβα.

- Αυτή είναι μια άσκηση. Σκάσε. Μην λέτε τίποτα όλο το εικοσιτετράωρο.

- Λοιπόν, να σιωπήσω, δεν είναι δύσκολο.

☦ Όλη μου τη ζωή - πτώσεις και εξεγέρσεις….

Όλη μου τη ζωή - πτώσεις και εξεγέρσεις, παραπάτημα και ευθυγραμμίσεις. Γιατί το επέτρεψε ο Κύριος -  επειδή ήρθε να σώσει ΟΧΙ τους δίκαιους, αλλά τους αμαρτωλούς, από αυτούς είμαι ο πρώτος.

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κρεστιάνκιν

Apantaortodoxias

☦ Αχνίζει από το Μύρο η Λάρνακα του Αγίου Δημητρίου και ευωδιάζει όλη η συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη εις πείσμα των εχθρών του Έθνους μας.

Πηγή fb ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η Λάρνακα του Αγίου μας ανοιχτή! (Μια φορά το χρόνο μονο!) βλέπουμε τα άγια λείψανα και το μύρο το οποίο κυλά κάτω απο αυτήν αλλά ακόμη και απο το προστατευτικό τζάμι (γι αυτο ειναι και θολό) και καταλήγει εκτός της λάρνακας ! στη δεύτερη φωτογραφία , το βελούδο απο το πλαινό άνοιγμα της λάρνακας ποτισμένο με το άγιο μύρο να συλλέγεται απο τα ανάξια χέρια μας! Άγιε σκέπε την πολη σου, γίνε θεραπεία στους ασθενείς μας, οδηγός μας στην ομολογία της πίστεως!

☦ «Για να καρποφορήσει η προσευχή μέσα στην καρδιά, χρειάζεται καιρός πολύς και αγώνας και βία. Και γενικά, κάθε αγαθό κατορθώνεται με μεγάλο κόπο και πολύν καιρό»

Άγιος Κάλλιστος και Άγιος Ιγνάτιος (οι Ξανθόπουλοι). Μέθοδος και κανόνας ακριβής για όσους διαλέγουν την ησυχαστική ζωή.

Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών

Τόμος E΄ Κεφάλαιο 52

☦ «…Έτσι θα ανθίσει η Ορθοδοξία σε λίγα χρόνια! Έτσι θα καρποφορήσει σε όλο τον κόσμο!»

~Καταθέτουμε ένα σημαντικό περιστατικό, με προφητικές διαστάσεις, από την συναναστροφή μιας κυρίας με τον αγίας μνήμης Κωνσταντίνο, τον δια Χριστόν σαλόν των Αθηνών, γνωστό ως τρελο-Γιάννη, όπως αυτή μας το διηγήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Αθήνα.

☦ Γιατί Αυτός είναι σπλαχνικός και ελεήμων

Μόνο τον Κύριο και Δημιουργό του σύμπαντος, θα δοξάσεις ως Θεό, σ’ Αυτόν θα προσκολληθείς με αγάπη και σ’ Αυτόν θα μετανοείς μέρα-νύχτα για τα εκούσια και ακούσια αμαρτήματά σου.

Γιατί Αυτός είναι σπλαχνικός και ελεήμων, μακρόθυμος και πολυέλεος και αγαθοποιός αιώνιος.

☦ το «κανόνι» του Αγίου Γέροντος Παϊσίου

Το Σάββατο και την Κυριακή ο Πατήρ Παϊσιος πήγαινε να λειτουργηθή άλλοτε στο Κελλί των Δανιηλαίων και άλλοτε στη Μικρά Αγία Άννα ή πιο μακριά στην Κερασιά. Συνήθως έφευγε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, χωρίς να κερασθή, και σε όλους τους Πατέρες έκανε εντύπωση η ασκητική μορφή του, καθώς και τα μετρημένα λόγια του.