“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

“Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”

Είναι όντως συγκλονιστικό αυτό που αναφέρει  ο Άγ. Ιω. Χρυσόστομος:
«Μου αναπτέρωσες πολύ το κουράγιο και μ’ έκανες να σκιρτώ από χαρά γιατί, αφού μου ανήγγειλες τα δυσάρεστα, πρόσθεσες τη φράση, που πρέπει να λέμε σε όλα όσα συμβαίνουν:
«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα)

Αυτή η φράση είναι θανατηφόρο πλήγμα για τον διάβολο!

Τό νόημα τῶν θλίψεων

Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
Συχνά ρωτούν οι άνθρωποι γιατί, για ποιο λόγο, Κύριος ο Θεός τους στέλνει θλίψεις και πολλές φορές και πολύ σοβαρές δοκιμασίες; Είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε χριστιανό να καταλάβει ότι οι θλίψεις μάς αποστέλλονται κατά το θέλημα του Θεού, το πάντοτε αγαθό και σωτήριο. Τις περισσότερες φορές μάλιστα στέλνονται όχι σαν τιμωρίες, για τις αμαρτίες μας, αλλά για να επαναπροσδιορίσουμε τους δρόμους μας και τις καρδιές μας ή σαν απάντηση στα αιτήματα που απευθύνουμε στο Θεό. Οι άνθρωποι πολλές φορές περιμένουν από το Θεό να πραγματοποιήσει αυτά που ζητούν στις προσευχές τους με ένα τρόπο που οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος.

Ένα περιστατικό ομαδικής παραίσθησης που προκάλεσε ο Διάβολος!

από το Γεροντικό
ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ιστορία διαβάζομε στη βιογραφία του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου:
Ένας άσωτος νέος στην Αλεξάνδρεια γοητεύτηκε από την ομορφιά μιας παντρεμένης γυναίκας, που ήταν παράδειγμα τιμιότητας και σωφροσύνης. Επειδή κατάλαβε πως ήταν αδύνατον να την παρασύρη στα δίχτυα του με άλλο τρόπο, πήγε σ’ ένα μάγο και του έταξε πολλά χρήματα, αν κατώρθωνε με τη σκοτεινή του τέχνη να τη φέρη στο σκοπό του. Ούτε έτσι όμως κατάφερε αυτό που ήθελε.

"Εκπροσωπούν αλλά δεν ευπροσωπούν"

Λυκούργος Νάνης, ιατρός
Θλιβερά "ξυνωρίς"! Οι δύο εκκλησιαστικοί αυτοί άρχοντες εκπροσωπούν δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. "Ευπροσωπούν" όμως; Ιδού το ερώτημα! Φυσικά και δεν ευπροσωπούν. 
Και ο μεν πρωτουργός, μετά του "στιβαρού βραχίονος" για να μην ξεχνιόμαστε, της προετοιμασίας, της συγκλήσεως και των αποφάσεων της ψευδο-συνόδου του Κολυμπαρίου, εδώ και πολλά έτη έχει στιγματισθεί ανεξίτηλα στη συνείδηση του πιστού λαού με το στίγμα του αρχιεργάτη της προδοσίας της πατρώας πίστεως.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ: «Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος» ΚΑΤΑΡ(α) για την ανθρωπότητα.

Φώτο από https://sputniknews.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η τρομοκρατία είναι ΚΑΤΑΡ(α) για την ανθρωπότητα. Η Παγκοσμιοποίηση κτυπάει την παγκοσμιοποίηση για να προκαλέσει ΣΟΚ στον πλανήτη.
το Κατάρ έχει μόνο 48 ώρες για να λύσει τις διαφορές του διότι μετά θα αρχίσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα επηρεάσουν την γύρω περιοχή –πρακτορείο Sputnik